Συνελήφθη κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης ένας διακινητής υπήκοος Ιράκ ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 9 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (15-12- 2016) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να επιβαίνει σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με Βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 27χρονος, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Στον κόμβο Αρδανίου, το όχημα του δράστη εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο 27χρονος προσπάθησε να εγκαταλείψει το όχημα προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. Πηγη:e-evros.gr