Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ημαθίας πραγματοποίησε ημερίδα ενημέρωσης των μελών της και με τη συμμετοχή και άλλων ενστόλων στη Βέροια, σχετικά με τις αλλαγές που θα προκύψουν απο 01.01.2017  στις αναγνωρίσεις χρόνων ασφάλισης για τη μάχιμη 5ετία, για τη στρατιωτική θητεία αλλά και τα έτη σπουδών.
   Ειδικότερα, στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Ν. Σύμβουλος της Ένωσης κ. Ταράσιος Παπαδόπουλος, ο Ν. Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Μισαηλίδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος και ο Γ.Γραμματέας  της ΠΟΣΥΦΥ Χαρέλας Παναγιώτης και Γιάννης Τοτονίδης, το προεδρείο της Ένωσης Συνοριακών Καστοριάς, το προεδρείο της Ένωσης Συνοριακών Φλώρινας, εκπρόσωποι της Ένωσης Πυροσβεστών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας. 
   Οι εισηγητές, παρουσίασαν το νέο πλαίσιο αναλυτικά όπως αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή απο 01.01.2017 και θα επιβαρύνει σχεδόν κατά 300 % τις αναγνωρίσεις για τη στρατιωτική θητεία και τις σπουδές. 
Τέθηκαν τα νέα δεδομένα οπως μπορούν να αναλυθούν απο την ερμηνεία των νομοθετικών διατάξεων καθόσον ούτε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά ούτε και το Δημόσιας Τάξης προχώρησαν σε κάποια ερμηνευτική εγκύκλιο.
     Σκοπός της ημερίδας, η παρουσίαση των δεδομένων και των  συγκριτικών παραδειγμάτων ώστε η γνώση για τον κάθε ενδιαφερόμενο να είναι όσο το δυνατό καλύτερη. 

                                                                                                                           
www.bordernews.gr

ΠΗΓΗ