Τι είπε για την αναδιάρθρωση των τμημάτων καθως και για τον εξοπλισμο ο Αρχηγός, στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. 

Σε δηλώσεις του εξήγησε πως με τη σημερινή επίσκεψη ολοκληρώνεται μια περιοδεία σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, με στόχο ο ίδιος να συνομιλήσει με το προσωπικό, ώστε η Αστυνομία να αλλάξει σιγά σιγά πρόσωπο και να γίνει πιο φιλική προς τον πολίτη και συνεργάσιμη.
Όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδίου της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων, κάτι που αφορά την Τριφυλία, καθώς σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό θα κλείσουν τα Α.Τ. των Φιλιατρών και του Κοπανακίου, ο κ. Τσουβάλας δήλωσε ότι η Αστυνομία σχεδιάζει το καλύτερο δυνατό για το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη, με σεβασμό στα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά του, ενώ ο σχεδιασμός εκτίμησε θα αρχίσει λίγο μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Όπως είπε, «φεύγουμε από μικρά σχήματα, υποστελεχωμένα σε προσωπικό και εξοπλισμό και πάμε σε μεγαλύτερα, βιώσιμα, λειτουργικά σχήματα», κάτι που, όπως ο ίδιος εκτιμά, ο κόσμος θα σεβαστεί, θα καταλάβει και θα αναγνωρίσει αυτή την προσπάθεια, που στόχο έχει να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη.
Σε ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί όσον αφορά στον εξοπλισμό τους, ο Αρχηγός δήλωσε ότι από την πλευρά του Αρχηγείου γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι πραγματικές δυσκολίες που υφίστανται στη διαχείριση του εξοπλισμού της Αστυνομίας. 
Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, όπως είπε, που δεν κρύβει. Δήλωσε δε ότι γίνονται προσπάθειες μέσω ένταξης χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, αλλά και από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Εσωτερικής Ασφάλειας, ακόμα μέσω της διαδικασίας ειδικά για αυτοκίνητα και μηχανοκίνητο εξοπλισμό από τις κατασχέσεις του πρώην ΟΔΥ, δηλαδή της Δ19 της Διεύθυνσης Τελωνείων, ώστε να ενταχθούν στην υπηρεσία.

¨Πηγή:gargalianoioline.gr


EmoticonEmoticon