Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

5η Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΑΜΕΘ - Δευτέρα 11/4Η Ενωση Θεσσαλονίκης καλεί τους συναδέλφους στην 5η Εθελοντική Αιμοδοσία. Διαβάστε το Δελτιο Τύπου:
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΩΞΗΣ
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη,09/04/2016
Δελτίο Τύπου
Θέμα: « 5η Εθελοντική αιμοδοσία της τράπεζας αίματος «Μακεδονία» τη Δευτέρα 11/01/2016 στο ΑΜΕΘ»

Τη Δευτέρα 11/04/2016 και περί ώρες 09.00 έως 13.30 θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία από την Τράπεζα Αίματος της Ένωσης μας στον προαύλιο χώρο του ΑΜΕΘ από την κινητή ομάδα αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ.
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι που μπορούν, να προσέλθουν.
Δώσε 5΄από τη ζωή σου – Σώσε μια ζωή – Κάνε καλό στην υγεία σου!!!

Μετά τιμής,
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΧΑΣΕΚΙΔΗΣ                                                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

Νέα ανανέωση των 174 στα νησιά του βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Εκδόθηκε νέα ανανέωση των 174 της διαταγής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ  για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του βορείου και Νοτίου Αιγαίου χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στις προϋποθέσεις και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας που απευθύνεται.
Ειδικότερα, για το διάστημα 21/4/2016 έως 25/6/2016 αποσπούνται ή παραμένουν ( με τους περιορισμούς σχετικών διατάξεων που ορίζονται ) αστυνομικοί που προέρχονται κατά προτεραιότητα απο τα Τ.Α. και Τ.Σ.Φ. και Τ.Δ.Λ. των Διευθύνσεων Αστυνομίας που αναφέρονται στους σχετικούς πίνακες.

Δείτε σχετικά τους Πίνακες κατανομής

Περισσότερες πληροφορίες στις Γραμματείες των Υπηρεσιών.
Πηγή : Posyfy.gr

Δεν κατεβαίνουν από τα λεωφορεία οι πρόσφυγες στον Κατσικά Ιωαννίνων -Θέλουν στεγασμένο χώρο [εικόνες]


Μέσα σε 6 λεωφορεία κοντά στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά παραμένουν πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν αργά χθες το απόγευμα από τον Κουτσόχερο της Λάρισας, ζητώντας να
μεταβούν σε στεγασμένο χώρο.
Κατά την άφιξη τους χθες σημειώθηκαν επεισόδια με πρόσφυγες που ζουν στην δομή του Κατσικά, καθώς δεν τους δέχτηκαν στο κέντρο.
Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες έχουν φύγει, καθώς όπως αναφέρουν από 382 που έφτασαν χθες με τα λεωφορεία, σήμερα είναι περίπου 300.Πηγή Bloko.gr

Διαταγή για μεταθέσεις εντός ΓΑΔΑ για ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες


Νέα διαταγή για μεταθέσεις εντός της ΓΑΔΑ:Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε στις 12/4/2016 η διαταγή μεταθέσεων εντός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών για το έτος 2016.
Η διαταγή με αρ. πρωτ. POL 2000/16/722137 ορίζει ως τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 15/5/2016 σε υποδείγματα που τη συνοδεύουν.
Περισσότερες πληροφορίες στις γραμματείες των υπηρεσιών.
Παραθέτουμε τη διαταγή:
 
Πηγή : bloko.gr

Συνελήφθησαν μέλη ΜΚΟ συντονισμένοι στις ραδιοσυχνότητες της ΕΛ.ΑΣ

Σε άλλες πέντε συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί σε σημεία του οδικού άξονα που οδηγούν στον καταυλισμό προσφύγων, στην
Ειδομένη. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 3 άτομα από τη Νορβηγία, δύο γυναίκες και ένας άντρας και μία Αγγλίδα, για κατοχή ασυρμάτου που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.
Το πρωί συνελήφθη και μία Γερμανίδα για κατοχή ενός σπρέι πιπεριού ενώ στον Γερμανό ο οποίος συνελήφθη χθες για κατοχή μαχαιριού, δόθηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αφέθηκε ελεύθερος.
Στο μεταξύ, μικρή ομάδα προσφύγων παραμένει μπροστά σε ένα σημείο του φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ όπου νωρίτερα, είχαν επιχειρήσει να ξηλώσουν ένα κομμάτι της περίφραξης. Ακολούθησε πετροπόλεμος, με τις αρχές της ΠΓΔΜ να «απαντούν» με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση πλαστικών σφαιρών.
Αυτή την ώρα, ενισχυμένη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας έχει παραταχθεί κατά μήκος του φράχτη, για την αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων.
Στον καταυλισμό πάντως, διαφαίνεται μια τάση να μετακινηθούν προς οργανωμένες δομές φιλοξενίας καθώς σήμερα έχουν ήδη αναχωρήσει 3 λεωφορεία για την Πέτρα Ολύμπου και χθες έφυγαν άλλα 10 γεμάτα με πρόσφυγες.
Πηγή: bloko.gr Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι όλοι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ίδιας ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στην περιοχή και ότι ο ένας από τους ασυρμάτους ήταν συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ νωρίτερα συνελήφθη υπήκοος Συρίας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.