Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Η αιχμηρή απάντηση της ΠΟΣΥΦΥ στην τροπολογία της Κυβέρνησης για το πάγωμα των ωριμάνσεων

Με σημερινό Δελτίο Τύπου ( 21.5.2016) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων απαντά στην κατάθεση της τροπολογίας απο την Κυβέρνηση με την οποία παγώνουν  οι μισθολογικές ωριμάνσεις στα Ειδικά Μισθολόγια προκειμένου να ωφεληθεί η Κυβέρνηση με 118 εκ Ευρώ. Ειδικότερο το βάρος στους χαμηλόβαθμους διατείνεται η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Διαβάστε το Δελτιο Τύπου :     
                            

                                           Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
                            Η Κυβέρνηση «παγώνει»  - περικόπτει τους μισθούς μας με τροπολογία

     Με δόλιο τρόπο και με την μορφή τροπολογίας η Κυβέρνηση βρήκε τη λύση στον πολύμηνο προβληματισμό της πώς να απομειώσει και άλλο το μισθολόγιο των ενστόλων. Με «παλιά συνταγή» αναζητεί να περικόψει εισοδήματα που είναι αναγκαία για τον ένστολο που έχει περιέλθει σε καθεστώς κοινωνικής αναξιοπρέπειας. Με το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, τον μοναδικό δηλαδή τρόπο εξέλιξης του μισθολογίου κυρίως για τους κατωτέρους,  επιδιώκει να απαντήσει στις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που προσφάτως κοινοποιήθηκαν και δικαιώνουν τους ενστόλους.
     Για μία ακόμη φορά, οι πρακτικές της μας αποδεικνύουν την προχειρότητα που επιδεικνύει σε θέματα όχι μόνο κοινωνικά όπως το μεταναστευτικό, αλλά και οικονομικά θέτοντας και αυτή τον κλάδο μας ακόμη πιο κάτω.  Τα οικονομικά οφέλη που διατείνεται πως θα έχει από το εν λόγο πάγωμα των ωριμάνσεων ( περικοπές δηλαδή ! ) ας τα αναζητήσει πρώτα από το μισθολόγιο ή τις αποζημιώσεις των βουλευτών.
     Προφανώς η ωρίμανση θα πρέπει να επέλθει πρωτίστως σε μία αριστερή Κυβέρνηση – όπως διατείνεται η ίδια -  και κατόπιν να ασχοληθεί με τις μισθολογικές ωριμάνσεις των εισοδημάτων των ενστόλων.
      Ας θεωρηθεί  δεδομένο,  πως η Ομοσπονδία δεν θα σωπάσει όπως τεχνηέντως επιθυμούν κάποιοι, αλλά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των συναδέλφων – πρωτίστως της εργασιακής αξιοπρέπειας - με όποιο κόστος.   

....αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

ΠΗΓΗ : www.posyfy.gr

ΣΟΚ : Παγώνουν τα ειδικά μισθολόγια για 2017 και 2018

Κατατεθηκε με το χαρακτηρισμο του κατεπειγοντος τροπολογία στη Βουλή για πάγωμα όλων των μισθολογικων προαγωγών στα ειδικά μισθολόγια για το 2017 και 2018.

ΠΗΓΗ :  nantiareport.wordpress.com

image

image

image

image
ΠΗΓΗ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Παραιτήθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου

Επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», υπέβαλε την παραίτησή του στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου. Ωστόσο ένα έντονο επεισόδιο με αφορμή το μεταναστευτικό φέρεται να προκάλεσε την αιφνιδιαστική απόφαση του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ να δηλώσει παραίτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Δαμίρης ο οποίος τοποθετήθηκε ως Αστυνομικος Διευθυντής Χιου, είχε αναλάβει το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού με τους χειρισμούς του να κρίνονται τόσο απο την τοπική κοινωνία όσο και από τους υπηρετούντες σε Υπηρεσίες που υπηρετούν στο νησί είτε συνένδραμαν στις ενισχυτικές -για τη διαχείριση του μεταναστευτικού- ως «ισσορροπιστης».
Ωστόσο η επαναπροώθηση λαθρομεταναστών και η οικιοθελής μεταφορά όσων το επιθυμούν στην Τουρκία που οργανώθηκε χθες (18/05) από τη Χίο στα Αδανα της Τουρκίας, φέρεται να προκάλεσε την αιφνίδια απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή. Καλά πληροφορημενες πηγές σημειώνουν ότι ενώ αρχικά είχε δηλωθεί η επαναπροώθηση 12λαθρομεταναστων μόλις μία 4μελής οικογένεια τελικά ταξίδεψε στην Τουρκία με δική της απόφαση καθώς όπως εξήγησαν η περιοχή τους είχε απελευθερωθει και επιθυμουσαν να επιστρεψουν. Ενηνερωθηκε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ με Ανωτατο Αξιωματικό στην υψηλή βαθμίδα της Ηγεσίας στην Περιφέρεια ευθύνης του και η ΑΔ Χίου, να επιρρίπτει ευθύνες για άλλη μια φορά στον Αστυνομικό Διευθυντή Χιου για «την μη αποτελεσματική εκπληρώσει της επαναπροώθησης».