Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Συνελήφθησαν 10 άτομα για όπλα σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Καβάλα

Συνελήφθησαν προχθες (26-5-2016) τις μεσημβρινές ώρες, στους νομούς Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Καβάλας, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, δέκα (10) ημεδαποί, ηλικίας 78, 72, 55, 55, 53, 47, 35, 32, 29 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων. Οι τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 78, 72 και 35 ετών, κατηγορούνται επίσης για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε χωριό του Έβρου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 72χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 1 πιστόλι κρότου – λάμψης, 57 φυσίγγια κρότου – λάμψης, 2 φωτοβολίδες και 1 γεμιστήρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 53χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του 1 πιστόλι κρότου – λάμψης, 10 φυσίγγια αερίου, 49 αβολίδοτα φυσίγγια κρότου, 1 γεμιστήρα και 1 θήκη μεταφοράς όπλου.

Στην τρίτη περίπτωση, σε χωριό του Έβρου, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δικαίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 78χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 1 πιστόλι κρότου, 1 κυνηγετικό όπλο, 54 φυσίγγια κρότου, 25 φωτοβολίδες και 1 γεμιστήρα.

Στην τέταρτη περίπτωση, στο ίδιο χωριό, οι παραπάνω αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 2 πιστόλια κρότου, 1 πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, 2 κυνηγετικά όπλα, 5 βλήματα πολεμικού όπλου, 36 κυνηγετικά φυσίγγια, 1 πυροδοτημένο βλήμα όλμου και 3 γεμιστήρες.

Στην πέμπτη περίπτωση, σε χωριό της Καβάλας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, συνέλαβαν τον έναν 55χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του 1 πιστόλι κρότου και 6 φυσίγγια κρότου.

Στην έκτη περίπτωση, σε άλλο χωριό της Καβάλας, οι παραπάνω αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του 120 φυσίγγια κρότου – αερίου.

Στην έβδομη περίπτωση, σε έτερο χωριό της Καβάλας, οι ίδιοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο 55χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του 1 περίστροφο κρότου και 26 φυσίγγια κρότου – αερίου.

Στην όγδοη περίπτωση, σε χωριό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 29χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 1 πιστόλι κρότου – αερίου και 1 γεμιστήρα.

Στην ένατη περίπτωση, στο ίδιο χωριό, οι παραπάνω αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν 1 πιστόλι κρότου – αερίου, 19 φυσίγγια κρότου – αερίου και 1 γεμιστήρα.

Στη δέκατη περίπτωση, σε άλλο χωριό της Ροδόπης, οι ίδιοι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 3 κυνηγετικά όπλα, 1 περίστροφο κρότου – αερίου, 52 φυσίγγια κρότου – αερίου και 2 πολεμικά φυσίγγια.

Κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω όπλα, τα φυσίγγια, οι φωτοβολίδες, οι γεμιστήρες και η θήκη μεταφοράς όπλου.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν οι Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής και τα Αστυνομικά Τμήματα Ελευθερούπολης και Δικαίων. πηγή alexpoli.gr 


ΟΗΕ: Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα ζουν στριμωγμένοι σε «αποθήκες και εργοστάσια»

Πρόσφυγες σε ορισμένους χώρους στην Ελλάδα ζουν στριμωγμένοι, σε «συνθήκες που υπολείπονται των προδιαγραφών», σε «παραμελημένες αποθήκες και εργοστάσια» που δεν αερίζονται σωστά, με ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό, τουαλέτες και ντους, υποστήριξε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές, με την οικονομική υποστήριξη που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βρουν γρήγορα καλύτερες εναλλακτικές επιλογές», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Μελίσα Φλέμινγκ. ΠΗΓΗ ZOUGLA.GR

Χώρος φύλαξης μεταναστών το λιμεναρχείο Αλεξ/πολης.

Στη δημιουργία χώρου προσωρινής φύλαξης παράτυπων μεταναστών, εντός του κτιρίου που στεγάζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, στην παραλιακή οδό, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, μετά από την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία που θα αναλάβει τη διαμόρφωση του χώρου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 16.110 ευρώ και ο ανάδοχος οφείλει να το ολοκληρώσει μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Η έλλειψη υποδομών στην πρωτεύουσα του Έβρου και η ολοένα αυξανόμενη εισροή παράνομων μεταναστών από τη θάλασσα δημιούργησε την ανάγκη ύπαρξης ενός χώρου, όπου οι μετανάστες θα μπορούν να φιλοξενούνται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι να ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την κάθε περίπτωση. 

Στο κεντρικό λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο υπάγεται σε ένα περίεργο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού μόνο το ισόγειο ανήκει στο δημόσιο, ενώ το υπόγειο και ο πρώτος όροφος σε ιδιώτη, θα γίνουν εργασίες που θα εξασφαλίζουν μία αξιοπρεπή, σύντομη διαμονή στους συλληφθέντες. Σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Έβρου, οι παρεμβάσεις αφορούν στη διαρρύθμιση του χώρου με τις κατάλληλες εργασίες στην τοιχοποιία και τα ηλεκτρομηχανολογικά του κτιρίου, ανακαίνιση στην τουαλέτα και το σύστημα αποχέτευσης και ύδρευσης, τοποθέτηση σκυροδέματος για την εγκατάσταση κρεβατιών κτλ.

Στη σύμβαση που υπέγραψαν ΠΕ Έβρου και ανάδοχος επισημαίνεται ότι ο ανάδοχος θα πρέπει να τηρήσει την ισχύουσα νομοθεσία περί μέτρων ασφαλείας, εργοταξιακής σήμανσης, περί μέτρων υγιεινής κτλ, όπως κι ότι είναι ο μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος για τη μετά σχολαστικότητας τήρηση της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου και γενικότερα για την εφαρμογή των νομοθετημένων όρων προστασίας του περιβάλλοντος κατά την κατασκευή του έργου.

Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη

Σύλληψη διακινητή ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε 4 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (26-5-2016) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι, όπως προέκυψε, αρχικά μετέφερε, παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στη συνέχεια τους καθοδηγούσε πεζός στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκε ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.  πηγή e-evros.gr


Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Διευκρινήσεις απο την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για την μάχιμη πενταετία μετά το νέο ασφαλιστικό νόμο


Σε ανακοίνωση προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδια Συνοριακών Φυλάκων προκειμενου να διευκρινήσει τι αλλάζει και τι δεν αλλάζει με το νέο ασφαλιστικό νόμο για την αναγνώριση της μάχιμης 5ετιας για τα Σώματα Ασφάλειας και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Διαβάστε τι ισχύει και πως υπολογίζεται η αναγνώριση :


Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο

Διευκρινίσεις από την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.  για την μάχιμη πενταετία
Σχετ. α) Ν.4387/2016 Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – μεταρρύθμιση ασφαλιστικού       
          β) Ν.3865/2010 Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού συστήματος και Δημοσίου    
          γ) Ν.3863 /2010 Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις        
          δ) Ν.3996/2011 Αναμόρφωση τ. Σώματος Επιθεωρητών, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης                 
          ε) Ν.2084/1992 άρθρο 40 «χρόνος ασφάλισης»
Η Ομοσπονδία παρακολουθεί ιδιαίτερα στενά το τελευταίο διάστημα το ζήτημα της αναγνώρισης της μάχιμης  πενταετίας μετά και την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου Ν.4387/2016. Παράλληλα γίνεται αποδέκτης και της ιδιαίτερης ανησυχίας των συναδέλφων σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης εισφορών για την συγκεκριμένη αναγνώριση.
Επειδή η γνώση είναι απαραίτητη για την κατάλληλη κρίση, ώστε κανείς να μην παρασύρεται από αναρτήσεις και συνδικαλιστικές προτροπές, η Ομοσπονδία διευκρινίζει τι ισχύει έως σήμερα σχετικά.
Καταρχήν σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 22 του Ν.3865/2010 «….. ο χρόνος υπηρεσίας των πέντε (5) ετών που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (π.δ 169/2007), αναγνωρίζεται ως συντάξιμος με καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη, από τους ενδιαφερόμενους. Οι εισφορές αυτές υπολογίζονται επί της εκάστοτε αποζημιώσεις που λαμβάνουν για εργασία πέραν του πενθημέρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης ΣΤ’ του άρθρου 55 ν. 1249/1982 (ΦΕΚ43 Α’) και παρακρατούνται κατά τον χρόνο καταβολής της αποζημίωσης, κατ’ ανώτατο όριο για μία πενταετία.»  , διευκρινίζεται για τα στελέχη των Σωμάτων  Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας πέντε (5) ετών που να λογίζεται αυξημένος εις το διπλάσιο,  πως οι εισφορές αυτές υπολογίζονται επί της εκάστοτε  αποζημίωσης που λαμβάνουν εργασία πέραν του πενθημέρου και αφορούν την καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη.
Με βάση λοιπόν την ανωτέρω διάταξη, ο υπολογισμός των εισφορών  για την αναγνώριση της μάχιμης 5ετίας αφορά την αποζημίωση πενθημέρου για την υπερωριακή απασχόληση.
Πως υπολογίζεται σήμερα η αναγνώριση :
Το ποσό που προκύπτει από την υπερωριακή απασχόληση ως εργασία πέραν του πενθημέρου, για πέντε έτη ( μάχιμη πενταετία ) θα είναι :
5 έτη Χ 52 εβδομάδες / έτος  Χ  46 € (αποζ. πενθημέρου) = 11.960 €
Καθόσον η εισφορά αναγνώρισης είναι 20% ( ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη) επί του ανωτέρω ποσού ( 11.960 € )  και καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από τον ενδιαφερόμενο ασφαλισμένο,   ο υπολογισμός σήμερα προκύπτει:
11.960 € Χ 20 %  = 2.392 € είναι το συνολικό ποσό καταβολής για την αναγνώριση.
Σύμφωνα και πάλι με τις κείμενες διατάξεις, το ποσό επιμερίζεται σε δόσεις τόσες όσοι είναι και οι μήνες της αναγνώρισης.
Δηλαδή, 2392 € : 60 μήνες ( 5ετία μάχιμη) = 39,87 € το ποσό της μηνιαίας καταβολή του ασφαλισμένου για την αναγνώριση.
Μετά την  ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου Ν.4387/2016, φαίνεται πως δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή εις τον υπολογισμό των 5 ετών εις το διπλάσιο (μάχιμη πενταετία) καθώς δεν επηρεάζεται ούτε με τις ανωτέρω διατάξεις ούτε και καταργούνται κείμενες διατάξεις που την αφορούν. Ήδη ο υπολογισμός πραγματοποιείται επί του 20 %  και αφορά την υπερωριακή απασχόληση – αποζημίωση.
Προς αποφυγή παρερμηνειών και πέραν του νέου ασφαλιστικού νόμου, διαφοροποίηση έγκειται στον τρόπο υπολογισμού μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος  σε σχέση με το Στρατό.
Τέλος, διευκρινίζουμε πως τα ανωτέρω αποτελούν σημειώματα για την καλύτερη γνώση υπολογισμού της σχετικής αναγνώρισης και σε καμία περίπτωση προτροπή ή αποτροπή για το τι θα κάνει κάθε ασφαλισμένος.
Η Ομοσπονδία επιδιώκει, χωρίς κινδυνολογίες, στην αρτιότερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων ώστε η κρίση τους ανάλογα με τις ανάγκες και επιθυμίες τους, να είναι ασφαλής.
posyfy.gr


Είδομέν(η) : ...Τέλος (;)


Ολοκληρώθηκε έπειτα από 3 ημέρες η αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από τον καταυλισμό της Ειδομένης όπως και η μεταφορά τους σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.


Συνολικά, κατά τις τρεις μέρες της επιχείρησης, έφυγαν από τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης 3.820 αλλοδαποί. Αναλυτικά, την πρώτη μέρα μεταφέρθηκαν 2.031 άτομα, τη δεύτερη ημέρα 1006, ενώ την τρίτη 783. Αρκετοί όμως ήταν και οι αλλοδαπό οι οποίοι επέλεξαν να ύγουν μόνοι τους από την άτυπη κατασκήνωση η οποία πλέον έχει αδειάσει με την περιοχή να μοιάζει πλέον σαν να έχει περάσει τυφώνας.
Ότι παρέμεινε στην περιοχή, όσα δηλαδή άφησαν πίσω τους οι πρόσφυγες και μετανάστες που το τελευταίο διάστημα ζούσαν εκεί, ισοπεδώθηκαν στην κυριολεξία από μπουλντόζες, ενώ συνεργεία κατασκεύασαν και συρμάτινους φράχτες κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που όλους αυτούς τους μήνες παρέμεινε ανενεργή.

Χθες, οι τελευταίοι πρόσφυγες και μετανάστες επιβιβάστηκαν στα συνολικά 18 λεωφορεία που έφυγαν σήμερα από την Ειδομένη, μεταφέροντας 783 άτομα σε διάφορες δομές φιλοξενίας. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν σε κέντρα φιλοξενίας που βρίσκονται περιμετρικά της Θεσσαλονίκης (στο παλιό εργοστάσιο της Softex στο Κορδελιό και στο πρώην εργοστάσιο Sinatex στο Καβαλάρι). Ένα λεωφορείο αναχώρησε με προορισμό το δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας.
Όσον αφορά στους αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι περισσότεροι έχουν αναχωρήσει, ενώ μερικοί έχουν παραμείνει πίσω επιτηρώντας την περιοχή.
Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθεί και η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στους δύο πρόχειρους καταυλισμούς κοντά στην Ειδομένη.
Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή
Ύστερα από περίπου 70 μέρες, η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη άνοιξε. Η μηχανή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρασε στην άλλη πλευρά των συνόρων και αφού φόρτωσε μια σειρά από άδεια βαγόνια γύρισε πίσω στον σιδηροδρομικό σταθμό. Εκεί όπου από το πρωί, εργάτες μαζεύουν απ? τις ράγες ό,τι έχει απομείνει από τα προσωπικά αντικείμενα των προσφύγων και μεταναστών, που είτε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα κέντρα φιλοξενίας, είτε έφυγαν με τα πόδια, κατευθυνόμενοι - μεταξύ άλλων - προς τους γύρω άτυπους καταυλισμούς.
Ο άτυπος καταυλισμός της Ειδομένης δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα τη μικρή πολιτεία που είχε στηθεί εκεί, πλάι στο χωριό των 100 κατοίκων (στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων).
Ο Τόσκας στην Ειδομένη
Τον καταυλισμό της Ειδομένης επισκέφθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προκειμένου να παρακολουθήσει την τελική φάση της επιχείρησης μετακίνησης του προσφυγικού/μεταναστευτικού πληθυσμού προς εγκατάσταση σε οργανωμένες δομές. Τον κ. Τόσκα συνόδευαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, καθώς και ομάδα επιτελών.
Ερωτηθείς σχετικά από τους παρόντες εκπροσώπους ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ, δήλωσε: «Εμείς εδώ δεν ήρθαμε για πανηγυρισμούς, εμείς ήρθαμε να δούμε την διαφορετική πλέον κατάσταση. Η όλη επιχείρηση εξελίχθηκε όπως είχε σχεδιαστεί και όπως έπρεπε, δηλαδή με σεβασμό απέναντι στις βασικές αρχές του ανθρωπισμού, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ κατατρεγμένοι για να σώσουν είτε το κεφάλι τους είτε για να βρουν μια καλύτερη τύχη, αλλά δεν τους εμποδίσαμε εμείς να πάνε όπου ήθελαν, δεν είμαστε εμείς, δεν είναι η Ελλάδα αυτή που έφτιαξε τους φράχτες.
»Εμείς, όμως, έπρεπε να διαχειριστούμε μια κατάσταση. Ο ανθρωπισμός δεν λέει ότι πρέπει να κρατάς αυτούς τους ανθρώπους εδώ, με όποιο δέλεαρ, στο λασπότοπο της Ειδομένης. Ο ανθρωπισμός λέει ότι πρέπει να είναι σε οργανωμένους τόπους, όπου το κράτος και όποιοι άλλοι συμπληρωματικά μπορούν να τους δώσουν, να τους καλύψουν τις βασικές ανάγκες. Αυτή είναι η επιδίωξη μας και παράλληλα να οργανωθεί η τυχόν μεταφορά τους προς τις χώρες, τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τους κανόνες και σύμφωνα με τις συμφωνίες που ισχύουν.
»Η επιδίωξή μας λοιπόν ήταν ακριβώς να δημιουργήσουμε συνθήκες αξιοπρέπειας και για αυτούς τους ανθρώπους αλλά και για να μην παρακωλύεται η κρατική λειτουργία, η σιδηροδρομική γραμμή, οι αγροί εδώ που καλλιεργούνται από την τοπική κοινωνία. Επομένως, αυτό έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς την παραμικρή βία και κατάλαβαν και οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες ότι ήταν προς το συμφέρον τους να πάνε στους οργανωμένους καταυλισμούς, όπου θα έχουν πολύ καλύτερες συνθήκες από τα χωράφια της Ειδομένης.
»Ξέρω ότι δημιουργήσαμε προβλήματα και σε εσάς στην αρχική φάση της επιχείρησης, έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Φοβόμαστε ότι μπορεί να μην ήταν εύκολα τα πράγματα και θα ήταν δύσκολο και δεν θα ήταν ασφαλές και για εσάς και θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο και για την διεξαγωγή της επιχείρησης και αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος της παρεμπόδισης του να είστε εσείς εδώ. Έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο και αυτό εφαρμόστηκε για τους λόγους που σας είπα».
ΠΗΓΗ

Διευκρινήσεις για συνταξιοδοτικά δικαιώματα στρατιωτικώνΔεν χρειάζονται 25ετία, αλλά 20 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας οι γυναίκες με 3 τέκνα και άνω, που θεμελιώνουν με 20ετια συνταξιοδοτικό δικαίωμα, υποστηρίζει ο
οικονομικός σύμβουλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας Ηλίας Νατσιούλας. 


Σύμφωνα με τον κ. Νατσιούλα στο έγγραφο του ΓΕΣ που δημοσιεύτηκε χθες στο onalert.gr αναγράφεται στην παρ 2 «για την αναγνώριση των ετών υπηρεσίας στο διπλάσιο, προβλέπεται η καταβολή εισφορών για όσους έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά σε φορέα κύριας ασφάλισης μετά την 1-10-1990 η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών, με μοναδική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας»

Συγκεκριμένα ο κ. Νατσιούλας γνωρίζει στα μέλη μας ότι στο ΠΔ 169/2007, άρθρο 40 (Υπολογισμός χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο) προβλέπεται επίσης " οι διατάξεις του Ν.Δ. 142/1974, εκτός από τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 1, έχουν εφαρμογή και για τις γυναίκες του τρίτου εδαφίου της περίπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 26, εφόσον κατά την αποχώρησή τους από την υπηρεσία θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης" και το εδάφιο αναφέρει:

"Κατ΄εξαίρεση για τις γυναίκες στρατιωτικούς γενικά, οι οποίες έχουν τρία τουλάχιστον παιδιά, καθώς και για τους άνδρες στρατιωτικούς, οι οποίοι έχουν τρία τουλάχιστον παιδιά και είναι χήροι ή διαζευγμένοι, εφόσον οι τελευταίοι έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των ανήλικων ή ανίκανων παιδιών, αρκεί εικοσαετής πλήρης πραγματική συντάξιμη υπηρεσία ανεξάρτητα από το χρόνο κατάταξης τους".

Το ίδιο επίσης αναφέρεται και στο Ν.3865/2010 όπου "Το δεύτερο εδάφιο της περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 26 του π.δ. 169/2007 (ΦΕΚ 210 Α΄) καταργείται από 1.1.2011 και οι διατάξεις του τρίτου εδαφίου της ίδιας περίπτωσης αντικαθίστανται, από 1.1.2011, ως εξής: «Κατ’ εξαίρεση για τους στρατιωτικούς γενικά, που έχουν τρία τουλάχιστον παιδιά αρκεί η συμπλήρωση εικοσαετούς πλήρους πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010, η οποία αυξάνεται κατά ένα (1) έτος για όσους συμπληρώνουν την εικοσαετία εντός του έτους 2011 και για όσους συμπληρώνουν την εικοσαετία από 1.1.2012 και μετά, κατά δύο (2) έτη για κάθε ημερολογιακό έτος και μέχρι τη συμπλήρωση είκοσι πέντε (25) ετών πλήρους πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, ανεξάρτητα από το χρόνο κατάταξής τους.»

Αλλά και στην ερμηνευτική εγκύκλιο "ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ Α. Συνταξιοδότηση υπαλλήλων με τρία (3) τουλάχιστον παιδιά (παρ. 1α) Μέχρι την ισχύ του Ν.3865/2010 η συνταξιοδοτική νομοθεσία παρείχε τη δυνατότητα συνταξιοδότησης σε γυναίκες υπαλλήλους μητέρων τριών (3) τουλάχιστον παιδιών μετά τη συμπλήρωση 20 χρόνων πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ανεξάρτητα από την προσωπική/οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία των παιδιών τους. Οι άνδρες υπάλληλοι με τρία (3) τουλάχιστον παιδιά μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με τις ίδιες ως άνω προϋποθέσεις (20ετία) μόνο στην περίπτωση που τελούσαν σε κατάσταση χηρείας και είχαν τρία (3) τουλάχιστον παιδιά ή ήταν διαζευγμένοι με τρία (3) τουλάχιστον παιδιά των οποίων είχαν την επιμέλεια με δικαστική απόφαση. 

Με το νέο ασφαλιστικό νόμο (Ν.3865/2020) από 01-01-2011 στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής εξίσωσης ανδρών και γυναικών που τελούν υπό τις ίδιες προσωπικές/οικογενειακές συνθήκες, καταργείται η ως άνω προϋπόθεση και παρέχεται πλέον η δυνατότητα και στους άνδρες υπαλλήλους με τρία (3) τουλάχιστον παιδιά να συνταξιοδοτούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τις γυναίκες υπαλλήλους μητέρες τριών (3) τουλάχιστον παιδιών. Έτσι αυξάνεται από 01-01-2011 και για τους άνδρες και για τις γυναίκες υπαλλήλους, ο ελάχιστα απαιτούμενος για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας ή ασφάλισης (κατά περίπτωση), σε 21, 23 και 25 έτη για όσους συμπληρώνουν την 20ετία τα έτη 2011, 2012 και 2013, αντίστοιχα.Για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων διευκρινίζονται τα εξής:α) Το δικαίωμα συνταξιοδότησης με βάση τις προαναφερόμενες ευνοϊκές διατάξεις για όσους έχουν τρία (3) τουλάχιστον παιδιά μπορεί να ασκηθεί και από τους δύο γονείς."

Εκτιμάται ότι η λεπτομέρεια αυτή «διέφυγε» των επιτελών του ΓΕΣ, στο έγγραφο με τα πλασματικά και καλό θα είναι να διευκρινιστεί και να ενημερωθούν τα στελέχη και ιδίως οι γυναίκες με τρία τέκνα και άνω, καθώς η αναγνώριση του παραπάνω χρόνου γίνεται με 20 κλπ έτη υπηρεσίας και όχι 25 έτη.  
ΠΗΓΗ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Στο κακούργημα σύμφωνα με τον Νόμο οι Αστυνομικοι υποχρεούνται να ενεργήσουν αλλιώς ... τιμωρούνται

"Τον φιλοτιμο τον λενε και....ΜΑτα".
Κυριοι συναδελφοι, σημερα διωκονται εξι αστυνομικοι για τα επεισοδια στο Σύνταγμα 8/5/2016.
Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικο Συμβουλιο του Σώματος με το ερωτημα της απολυσης. 
Ρωτω το καθενα απο σας και απευθύνω το ερώτημα και προς την ηγεσια μας,
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ
γιατι οι συνάδελφοι που δεχτηκαν μολότωφ, αντεδρασαν για να συλλαβουν τον δραστη;
γιατι η διμοιρία ενω δεχτηκαν μολότωφ, έκαναν κίνηση, για να μην παραμεινουν στατικοι και καουν;
Μετα τι θα λεγαμε στις μαναδες τους, και στα παιδια τους, οτι απλα μυριζαμε την καμενη σαρκα των γιων τους...
Θυμόμαστε ολοι την υποθεση Κουμουτσακου, βγηκαν (και πάλι) οι διμοιριες υπόλογες για παραβαση καθηκοντος.
Στο γηπεδο χθες τραυματιστηκαν τεσσερις συναδελφοι, απο τους "φορτωμενους" οπαδους με αντικείμενα τα οποία είχαν στόχο τους αστυνομικούς, καθώς, "τι ειναι, αναλωσιμα προϊόντα";
μηπως να κανούμε κι σε αυτή την περίπτωση ΕΔΕ σε βαρος τους;
Στο κακουργημα βαση νομου οι αστυνομικοι υποχρεουνται να ενεργησουν αλλιως τιμωρουνται για παραβαση καθηκοντος.
Θα πρέπει να καταλάβουν και οι πιο αδαείς ότι οι αστυνομικοι δε ειναι σε ΑΜΥΝΑ οταν δεχονται επιθεσεις!
Κι επειδή πολλές συζητήσεις έχουν "ανοίξει" θα πρέπει επιτελους να λάβουν αποφάσεις και να μας τις κοινοποιήσουν, τι θελουν απο τους Αστυνομικούς..
Πειτε μας τι εφαρμογή σχεδιασμού και πώς να τον τηρουμε σε απρόβλεπτες συνθήκες με κίνδυνο ζωης, τι αστυνομια θελετε...
Να υπενθυμισουμε σε όλους για άλλη μια φορά το αυτονόητο οτι είμαστε άνθρωποι.
Επίσης εχουμε οικογενειες, συζύγους, παιδια, γονείς που ανησυχούν κάθε μέρα για εμάς. 
Οπως πανω απ ολα θέλουμε εαυτούς στη διαφυλαξη της Ασφάλειας τω πολιτών σε εφαρμογή των Νόμων και του Συνταγματος.. 
Σε διαφορετική περίπτωση οι Αστυνομικοί θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι έχουν δικαιώματα ως πολίτες, να ασκησουν τα δικαιωματα τους και να προβαινουν σε αγωγες και μηνυσεις κατά παντός υπευθύνου..
..και αυτά γιατί σήμερα τον φιλοτιμο τον λένε και.... ΜΑΤά.

* To κείμενο αναρτήθηκε στη σελίδα στο fb ΜΑΧΙΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Στην Ειδομένη ο Νίκος Τόσκας

Στην Ειδομένη μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Τζανέτο Φιλιππάκο και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνο Τσουβαλά.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε ότι σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών. Πηγή zougla.gr 

Νέα "παρτίδα" δανείων ανακοίνωσε το ΤΕΑΠΑΣΑ με ημερομηνία 25/5/2016


ΘΕΜΑ: «Έγκριση Δανείων μετόχων Τ.Ε.Α.Π.ΑΣ.Α./Τ.Π.Υ.Α.Π.».
ΣΧΕΤ: Υπ' αριθ. 15/8 από 19-5-2016 Απόφαση Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
1. Σας γνωρίζουμε ότι με την ανωτέρω σχετική εγκρίθηκαν 145 αιτήσεις δανείων μετόχων του Τ.Ε.Α.Π.ΑΣ.Α./Τ.Π.Υ.Α.Π. που αφορά Υπαλλήλους οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στα Ταμεία της τ. Αστυνομίας Πόλεων και έχουν ειδοποιηθεί με SMS, στο κινητό που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.
2. Για την εκταμίευση των δανείων απαιτείται ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ (Σύμβαση Δανείου), υπόδειγμα του οποίου σας διαβιβάζουμε συνημμένα. Το χρεωστικό ομόλογο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να το παραλάβουν από τη γραμματεία της Υπηρεσίας τους ή να το εκτυπώσουν από τον ιστότοπο του Ταμείου (www.teapasa.gr) από το μενού Έντυπα – Δικαιολογητικά δανείων.
3. Το Χρεωστικό Ομόλογο , αφού συμπληρωθεί και θεωρηθεί για το γνήσιο της Υπογραφής από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας εκάστου, να προσκομιστεί ιδιοχείρως ή να μας αποσταλεί ταχυδρομικώς (όχι μέσω POL) εις διπλούν άμεσα εντός προθεσμίας δέκα εργασίμων (10) ημερών, από την ημερομηνία του παρόντος.
4. Εφιστούμε την προσοχή, γνωρίζοντας σας, ότι εγκριθέντα δάνεια μετόχων των οποίων τα Χρεωστικά Ομόλογα θα περιέλθουν στον Τ.Π.Υ.Α.Π. μετά την εκπνοή της ως άνω προθεσμίας, θα θεωρούνται εκπρόθεσμα, δεν θα γίνονται αποδεκτά και επομένως δεν θα προχωρήσει η εκταμίευση του δανείου.
5. Σας γνωρίζουμε επίσης ότι, όταν πραγματοποιηθεί η εκταμίευση των Δανείων από το Ταμείο μας στην Τράπεζα, οι μέτοχοι θα ειδοποιηθούν μέσω νέου SMS.
6. Παρακαλούμε όπως αναρτηθεί το παρόν στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας σας, για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, χωρίς να υποχρεούστε στην αναζήτηση των αιτούντων της παραγράφου (1).
7. Το αυτοτελές Τμήμα Πληροφορικής στο οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για την ανάρτηση του Χρεωστικού Ομολόγου στην επίσημη ιστοσελίδα του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. www.teapasa.gr.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΠΑΡΟΧΩΝ
Ευάγγελος ΤΣΑΛΟΚΩΣΤΑΣ
Πύραρχος


Τηλεφωνική συνέντευξη του Πρόεδρου των Συνοριακών Φυλάκων Ν.Εβρου Γιαλαμά Χρυσοβαλαντη στην ALFA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.<<Με μπαλώματα η φύλαξη των συνόρων δεν γίνεται>>.

Προβληματισμό δημιουργεί η απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να ανακόψει τις αποσπάσεις συνοριακών φυλάκων για την ενίσχυση του Βορειου Έβρου, και να τις αντικαταστήσει με μετακίνηση προσωπικού από το ήδη υποστελεχωμένο τμήμα της Αλεξανδρούπολης. Ο πρόεδρος των συνοριακών φυλάκων κάνει λόγο για μπαλώματα με τα οποία είναι αδύνατο να υπάρχει σωστή φύλαξη των συνόρων.https://youtu.be/7HmIxXvrL9c πηγη ALFA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.Με την συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης η διεξαγωγή της 1ης Αστυνομιάδας Πετοσφαίρισης

Για τρεις μέρες  οι αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης θα αφήσουν στην άκρη τη μάχη με το έγκλημα, θα βγάλουν τις στολές και τα υπηρεσιακά τους όπλα, θα βάλουν σορτσάκια και φανέλες και θα παίξουν βόλεϊ.

Πρόκειται για την πρώτη Αστυνομιάδα που γίνεται υπο την αιγίδα του Δήμου Προποντιδας,  με τη συμμετοχή των αντίστοιχων διευθύνσεων  Αττικής, Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης και της ομάδας των Μουδανιών Χαλκιδικής που φιλοξενούν το τουρνουά στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης τους.

Οι αγώνες που είναι φαϊναλ φορ, θα ξεκινήσουν την  Παρασκευή 27/5 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29/5 με τον μεγάλο τελικό. Σε επόμενη ανάρτηση το ThrakiSportS θα αναφέρει τους αστυνομικούς – αθλητές που απαρτίζουν την ομάδα της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών είναι:

Παρασκευή 27/5

Αθλητική Ένωση Π.Β.Ε- ΙΡΑ/ΔΑ Αλεξανδρούπολης (18.00)

ΠΟ Μουδανιών-Αθλητική Ένωση (20.00)

Σάββατο 28/5

Μικρός τελικός (17.00)

Μουδανιά- Αθλητική Ένωση ΠΒΕ (γυναίκες) (19.00)

Κυριακή 29/5

Μεγάλος τελικός 14.00

πηγη thrakisports.gr

Φόβοι για αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο

Η εκκένωση της Ειδομένης, η προσπάθεια επιστροφής στην Τουρκία, η χαμηλή στάθμη του Έβρου το καλοκαίρι, ορισμένες μόνο από τις αιτίες που προκαλούν ανησυχίες. 

Έντονη είναι τις τελευταίες εβδομάδες η παρουσία μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο. Οι αριθμοί, μπορεί να μην καταγράφονται στατιστικά, είναι όμως κάτι παραπάνω από εμφανές, καθώς η παρουσία τους αποτυπώνεται σε σημεία όπου βρίσκουν καταλύματα.

Εκτός όμως των παραπάνω, καθημερινά είναι και τα περιστατικά συλλήψεων από αστυνομικούς.

Η εκκένωση της Ειδομένης, είναι αυτή που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς ήδη πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι δε θέλουν να ενταχθούν σε οργανωμένες ροές, προσπαθούν να φύγουν και να μεταβούν σε άλλες περιοχές.

Προς το παρόν, οι αρμόδιες υπηρεσίες, βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να δουν, πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Στο μεταξύ, προχθές αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Πακιστανούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν από την Ελλάδα, περνώντας στην Τουρκία. Οι δύο Πακιστανοί, 18 και 31 ετών, συνελήφθησαν στη ζώνη προκάλυψης του Τυχερού.

Πηγή: thrakinea.gr

Στέλνουν το ΤΑΕ "στην αυλή" νηπιαγωγείου

Νέα φωτιά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη πυροδοτεί ο σχεδιασμός για τη μεταστέγαση του ΤΑΕ Ηρακλείου στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, σε κτίριο που πρόκειται να παραχωρηθεί 16 χιλιόμετρα μακριά από τη σημερινή έδρα της υπηρεσίας.

Η προοπτική μεταφοράς της υπηρεσίας στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου των Αρχανών, το οποίο όπως ενημερώθηκαν είναι «σύγχρονο και λειτουργικό», προκάλεσε το ενδιαφέρον των συνδικαλιστών Ειδικών Φρουρών, που έκαναν αυτοψία, για να διαπιστώσουν εμβρόντητοι πως καλούνται να λειτουργήσουν «μεσοτοιχία» με τον παιδικό σταθμό της περιοχής.
Στον προβληματισμό που εξέφρασαν για τη παντελή έλλειψη χώρου στάθμευσης, ακόμη και για τα υπηρεσιακά οχήματα που πρέπει να φυλάσσονται, έλαβαν τη διαβεβαίωση πως θα παραχωρηθεί το προαύλιο του διπλανού κτιρίου το οποίο ανήκει επίσης στο Δήμο.
Η θύελλα που ξέσπασε με την παραδοχή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για συρρίκνωση και μετασχηματισμό των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Κρήτης δεν έχει τέλος. Ο συνδικαλιστικός Φορέας των αστυνομικών που υπηρετούν στη νευραλγική υπηρεσία για την εποπτεία της υπαίθρου κάνει λόγο για μεθοδεύσεις που οδηγούν στην εξαφάνιση της υπηρεσίας.

ΡεπορτάζΈλλη Κοκκάλη

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Επεισοδιακή απόπειρα απόδρασης στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διέυθυνσης Αλεξ/πολης

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ένας άντρας νεαρής ηλικίας ο οποίος κρατούνταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης. Ο νεαρός, σεσημασμένος για διάφορα και κατ’ επανάληψη αδικήματα, γνωστός στις αστυνομικές αρχές τις περιοχής, επιχείρησε να αποδράσει, βάζοντας φωτιά στα κρατητήρια και παρακινώντας και άλλα άτομα να συμμετέχουν στην απόπειρα απόδρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alexpoli.gr, ο ίδιος επιτέθηκε και σε αστυνομικούς προκαλώντας τους σωματικές βλάβες ενώ προχώρησε και σε λεκτικές επιθέσεις και απειλές κατά των αστυνομικών.

Πάντως η αντίδραση των ανδρών της αστυνομικής διεύθυνσης ήταν άμεση, ο επιτήδειος δραπέτης και οι “συνεργάτες” του περιορίστηκαν, η φωτιά κατασβήστηκε και το επεισόδιο έλαβε τέλος. Τα υπόλοιπα.. θα τα φροντίσει ο εισαγγελέας…ΠΗΓΗ ALEXPOLI.GR


Μουζάλας: Έως τον Σεπτέμβριο ο επιμερισμός των προσφύγων σε όλη τη χώρα

Έως τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί το σχέδιο επιμερισμού του προσφυγικού πληθυσμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο υπουργείο με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, πολλά από τα υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας στη Μακεδονία θα διαλυθούν και θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις στις περιφέρειες όλης της χώρας.


Όπως ανέφερε ο κ. Μουζάλας, εκεί θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και στη συνέχεια «πάρα πολλοί από αυτούς θα μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη.

Εμείς ως χώρα θα δεχτούμε τους πρόσφυγες που μας αναλογούν, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας «εξέφρασε το δίκαιο παράπονο ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού μοιράστηκε ανισόρροπα στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία».

«Όπως ξέρετε, το πρόβλημα στην Ειδομένη δημιουργήθηκε μέσα σε 20 μέρες, ο πληθυσμός που δεχτήκαμε σε 20 μέρες ήταν σαν να δεχόταν η Γερμανία σε 20 μέρες 580.000. Χρειάστηκε να φτιάξουμε προσωρινές εγκαταστάσεις, εν γνώσει μας ότι μερικές από αυτές δεν είναι καλές» πρόσθεσε.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τον υπουργό να μεριμνήσει ώστε «να μη μεταφερθεί, ουσιαστικά, η Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη».

«Δεν μπορεί άλλο η Κεντρική Μακεδονία να σηκώνει το 70% του βάρους του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικότερο και καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα κέντρα μετεγκατάστασης με λιγότερους πρόσφυγες και μετανάστες και όχι να είναι όλοι συγκεντρωμένοι στη βόρεια Ελλάδα».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που εκφράζονται από δήμους για τους νέους χώρους φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη τις χαρακτήρισε «δικαιολογημένες», αλλά δήλωσε ικανοποιημένος για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον αναλογικό επιμερισμό σε όλη τη χώρα.

Ζήτησε επίσης από τον υπουργό καλύτερη συνεργασία της Περιφέρειας και των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας με την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς. «Και για μένα δεν είναι ευχάριστο να αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να λυθούν πολιτικά προβλήματα. Τα προβλήματα πρέπει να τα λύνουν οι περιφέρειες με την κυβέρνηση, οι δήμοι με την κυβέρνηση κατευθείαν», παρατήρησε.

Αναφορικά με την εκκένωση της Ειδομένης, τόσο ο κ. Μουζάλας, όσο και ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Ωστόσο, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, και γιατί στην Ειδομένη τελούνται καθημερινά αξιόποινες πράξεις, και γιατί όλους αυτούς τους μήνες ήταν κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή με τεράστιο κόστος για τη χώρα».ΠΗΓΗ ZOUGLA.GR

Αιτήσεις Ασύλου; Πηγαίνετε στην Αλεξανδρούπολη!

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1415 της 19ης Μαΐου 2016) η Απόφαση της Διευθύντριας Υπηρεσίας Ασύλου κ. Μαρίας Σταυροπούλου, για την ίδρυση-λειτουργία Γραφείου Ασύλου Θράκης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη.Το Γραφείο της Αλεξανδρούπολης θα έχει τοπική αρμοδιότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.Στην ίδια Απόφαση προβλέπεται η ίδρυση Αυτοτελούς κλιμακίου Φυλακίου, το οποίο θα εδρεύει και θα λειτουργεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδος, της Περιφερειακής Ενότητος Έβρου.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Και εκεί που πιστέψαμε στις υποσχέσεις των Κυβερνώντων, ότι η Θράκη θα μείνει “καθαρή” ως τόπος εγκατάστασης των λαθροπροσφύγων, βλέπουμε τώρα την Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με την οποία η Αλεξανδρούπολη θα γίνει προσφιλής προορισμός των ατόμων που ζητούν Άσυλο, για να παραμείνουν στην Ελλάδα.Έτσι θα έχουμε αύξηση… “τουρισμού” των λαθροπροσφύγων που θα κουβαλιούνται στην Αλεξ/πολη, από όλη την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης.

Και βέβαια το ερώτημα είναι απλό.

Οι άνθρωποι αυτοί που θα μας έρχονται, μετά την κατάθεση της Αιτήσεώς τους, θα φεύγουν ή θα παραμένουν στην πόλη μας;Και αν μένουν, ποιος εντέλλεται να τους απομακρύνει;

Μπορεί κανείς να μας δώσει υπεύθυνη απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα;

Πηγή: elthraki.gr

ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΒΡΟΥ: ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σε πλήθος συλλήψεων παράνομων μεταναστών έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες οι συνοριοφύλακες του Έβρου, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και τα παλιά οχήματα. Επιπλέον μέσα στο επόμενο διάστημα, πρόκειται να διατεθεί κονδύλι για θερμικές κάμερες και συστήματα καρδιακών παλμών, εργαλεία που θα ενισχύσουν σημαντικά το έργο των συνοριοφυλάκων.ΠΗΓΗ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.https://youtu.be/Mrh5bkAxYVw