Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Φωτιά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

όνο υλικές ζημιές προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αποθήκη 18 του ΟΛΘ

Μόνο υλικές ζημιές προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αποθήκη 18 του ΟΛΘ.

Κανείς από τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας στην Αποθήκη 18 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης δεν έπαθε τίποτε από την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε χώρο.
Λιμενικοί απομάκρυναν τους πρόσφυγες, και 12 πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά από την οποία καταστράφηκαν 16 κρεβάτια, στρώματα και μικροέπιπλα. Πηγή:protothema.gr

Μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Μύκονο

Οι προσφυγικές ροές πλέον από την Τουρκία δεν καταλήγουν μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά μπορεί να έχουν... κι άλλους προορισμούς... Αυτό το γεγονός αποδείχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν έκπληκτοι λουόμενοι του πιο δημοφιλούς καλοκαιρινού προορισμού, της Μυκόνου, είδαν 36 μετανάστες και πρόσφυγες να αποβιβάζονται στην παραλία Λια, ερχόμενοι από... ιστιοφόρο!Πρόκειται για 36 άτομα, 22 άνδρες, 7 γυναίκες και 7 παιδιά, που προσάραξαν στο συγκεκριμένο σημείο και χωρίς κάποια δυσκολία βγήκαν στην στεριά.Αμέσως ειδοποιήθηκε το λιμενικό σώμα, άνδρες του οποίου έφτασαν στο σημείο. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο τοπικό λιμεναρχείο κι αυτή την ώρα γίνονται διαβουλεύσεις με τις τοπικές αρχές προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για τη στέγαση και τη σίτισή τους.

Το λιμενικό διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθεί ποιος είναι ο διακινητής. Πηγή:zougla.grΑμέσως ειδοποιήθηκε το λιμενικό σώμα, άνδρες του οποίου έφτασαν στο σημείο. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο τοπικό λιμεναρχείο κι αυτή την ώρα γίνονται διαβουλεύσεις με τις τοπικές αρχές προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για τη στέγαση και τη σίτισή τους.

Το λιμενικό διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθεί ποιος είναι ο διακινητής.

Καλαμάτα: Εξήντα επτά μετανάστες περισυνέλεξε σκάφος του Λιμενικού

Εξήντα επτά άτομα, διαφόρων εθνοτήτων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, περισυνέλεξε και μετέφερε σκάφος του Λιμεναρχείου Καλαμάτας από τις βραχονησίδες "δύο Αδέρφια" νότια της νήσου Σαπιέντζας, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί και βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο της Πύλου.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα, άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία για ύπαρξη μικρού σκάφους κοντά στη νήσο Σαπιέντζα, η αστυνομία ειδοποίησε το κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και αμέσως πλωτό σκάφος του Λιμενικού ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή όπου το χάραμα εντόπισε, νότια της νήσου Σαπιέντζα, στις βραχονησίδες "δύο Αδέρφια", ένα μικρό ξύλινο σκάφος λευκού χρώματος, το οποίο είχε προσαράξει και τους ανθρώπους να έχουν βγει στα βράχια.


Το σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε στις βραχονησίδες και περισυνέλεξε 67 άτομα τα οποία μετέφερε στο λιμάνι της Μεθώνης, που απέχει από τις βραχονησίδες περί τα 3,5 ναυτικά μίλια κι από εκεί, στη συνέχεια, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν και βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο της Πύλου, όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία της καταγραφής και της προανάκρισης από την αρμόδια Λιμενική Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυτιλήνη: Συνολικά 106 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά του Β. Αιγαίου

Συνολικά 106 πρόσφυγες και μετανάστες, έφθασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή από χθες Παρασκευή μέχρι και σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, πέρασαν 53 άτομα στη Λέσβο, 53 στη Χίο, ενώ στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.


Ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου σήμερα ανήλθε στα 8.509 άτομα. Στη Λέσβο βρίσκονται 4.296 άτομα, στη Χίο 3.162 και 1.051 στη Σάμο. Πηγή:zougla.gr

Spiegel: Το Βερολίνο είναι έτοιμο να ασκήσει ακόμη και οικονομική πίεση στην Αθήνα για το προσφυγικό

Όπως τονίζει το σχετικό δημοσίευμα, η Γερμανία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και της Άγκυρας και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει να διερευνά όλες τις πιθανές λύσεις.
Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται το περιοδικό, το υπουργείο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασκηθεί οικονομική πίεση στην Ελλάδα για να διασφαλιστεί η πλήρης συνεργασία της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Το εσωτερικό έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το έγκυρο περιοδικό τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αφορμή κατάρρευσης της συμφωνίας αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποτυχίας της λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία, τις οποίες χαρακτηρίζει ασαφείς.
«Δεν αποκλείεται εκ νέου ανάγκη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τονίζει το σχετικό έγγραφο.
Ήδη, όπως αναφέρεται, διαπιστώνονται προβλήματα στην επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία και, αν η συμφωνία αποτύχει, θα πρέπει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας «να προστατευτούν αξιόπιστα» από την FRONTEX.
Πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στην Ευρώπη ή δεν μπορούν να απορριφθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, «θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής κοντά στα σύνορα, να καταγράφονται και να κατανέμονται βάσει ποσόστωσης στα κράτη-μέλη», επισημαίνεται στο έγγραφο, όπου τονίζεται: «Πρέπει να εξασφαλιστεί η συνολική συνεργασία της Ελλάδας – και με τη χρήση οικονομικής πίεσης. Διαφορετικά υπάρχει η απειλή να υποχωρήσουμε σε μια συνοριακή γραμμή, η οποία μπορεί να κρατηθεί μόλις στα Δυτικά Βαλκάνια».
«Μια διεύρυνση των ελέγχων στα γερμανικά σύνορα με την Ελβετία και την Γαλλία, μπορεί να καταστεί απαραίτητη, σε περίπτωση μετακίνησης των μεταναστευτικών οδών. Για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της επαναπροώθησης, τρίτες χώρες έχουν μια ενισχυμένη σημασία: Η προθυμία και η δυνατότητά τους για συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά», καταλήγει το περιοδικό, αναφερόμενο στο περιεχόμενο του εγγράφου του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: Έθνος


Συνελήφθησαν στην Ξάνθη 2 αλλοδαποί οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης 11 μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη 1 συνεργού τους

Συνελήφθησαν προχθές (17-8-2016) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη 24χρονος, υπήκοος Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλες και στοχευμένες αστυνομικές ενέργειες, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθησαν οι δύο δράστες, διότι προέκυψε ότι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης στην ενδοχώρα, έντεκα (11) μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Πακιστάν, οι οποίοι εισήλθαν, την 17-8-2016, από την Τουρκία στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου.

Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε επίσης η εμπλοκή του 24χρονου στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Πηγη:www.evros24.gr

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Βουλγαρία: Αστυνομικοί και συνοριοφύλακες «συνεταιράκια» με διακινητές προσφύγων


Βουλγαρία: Αστυνομικοί και συνοριοφύλακες «συνεταιράκια» με διακινητές προσφύγων


17 Αυγούστου 2016Ο διευθυντής και υποδιευθυντής της συνοριοφυλακής στη Βουλγαρίαπαραιτήθηκαν λόγω υπονοιών διαφθοράς. Κατηγορούνται για σχέσεις με κυκλώματα παράνομης διακίνησης προσφύγων και μεταναστών που ξεκινούν από την Τουρκία.
«Είναι ντροπιαστικό, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το θέσω», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παράνομης διακίνησης προσφύγων και μεταναστών στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της βουλγαρικής συνοριοφυλακής.
Οι συνέπειες ήταν αναμενόμενες μετά τις δηλώσεις του βούλγαρου πρωθυπουργού. Έτσι μόλις την περασμένη Δευτέρα ο διευθυντής της συνοριοφυλακής, Αντόνιο Αγκένοφ, και ο υποδιευθυντής της, Γιότκο Αντρέγιεφ, υπέβαλαν την παραίτησή τους, την ώρα που εντείνονται οι υπόνοιες για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο.
Η ιστορία συνοπτικά έχει ως εξής: Στις 8 Αυγούστου ο Αγκέλοφ υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία «Edelweiss 0707», που είχε ως αντικείμενο τη μεταφορά προσφύγων από τα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας σε βουλγαρικό κέντρο υποδοχής προσφύγων.
Ωστόσο μόλις τον περασμένο Ιούνιο ο επικεφαλής της αμφιλεγόμενης εταιρείας, Γκρίγκορ Τόσκοφ, συνελήφθη ενώ οδηγούσε ο ίδιος φορτηγό που μετέφερε παράνομα 66 Ιρακινούς και Αφγανούς μετανάστες, οι οποίοι δεν διέθεταν νόμιμα χαρτιά εισόδου.
Παρά το γεγονός ότι έχει ήδη κινηθεί εισαγγελική έρευνα εις βάρος το Τόσκοφ για παράνομη διακίνηση ανθρώπων, η «Edelweiss 0707» κατάφερε στο μεσοδιάστημα να εξασφαλίσει μέσω δημόσιου διαγωνισμού χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ για τη μεταφορά προσφύγων.
Αυξάνεται η ανησυχία για την κατάσταση στα σύνορα
H είδηση δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Εδώ και μήνες κυκλοφορούν πληροφορίες σε βουλγαρικά ΜΜΕ για αμφιλεγόμενες δοσοληψίες στην τουρκοβουλγαρική μεθόριο. Μάλιστα πριν από μια εβδομάδα ο πρώην επικεφαλής της βουλγαρικής συνοριοφυλακής, Βαλερί Γκριγκόροφ, είχε πει σε συνέντευξή του προς τη DW ότι η διαφθορά πράγματι μαστίζει τους κόλπους της βουλγαρικής αστυνομίας.
«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει κάποιου είδους εταιρική σχέση μεταξύ παράνομων διακινητών, της συνοριοφυλακής και της βουλγαρικής αστυνομίας. Για την εταιρική αυτή σχέση φαίνεται πως υπάρχει ανοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκριγκόροφ.
Οι τελευταίες αποκαλύψεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν τον Γκριγκόροφ. «Τα 100.000 ευρώ, τα οποία παρεμπιπτόντως είναι ευρωπαϊκά χρήματα, κανονικά θα έπρεπε να δοθούν προς υποστήριξη των τουρκοβουλγαρικών συνόρων και όχι να κάνουν πλούσια τα κυκλώματα διακινητών». Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το γεγονός ότι οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν να συνεργαστούν με μια εταιρεία σε βάρος της οποίας εκκρεμούν κατηγορίες για σωματεμπορία, αποδεικνύει ότι δεν τις ενδιαφέρει με ποιους συναλλάσσονται.
«Όλα αυτά εξυπηρετούν μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα των επικεφαλής της εν λόγω εταιρείας. Δεν πρόκειται απλώς για υπόνοιες διαφθοράς. Η διαφθορά είναι παντού», υπογραμμίζει ο πρώην διευθυντής της βουλγαρικής συνοριοφυλακής. Από την πλευρά του ο τούρκος βουλευτής Ατανάς Μερντσάνοφ από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα επιβεβαιώνει ότι εδώ και καιρό ανεξάρτητοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα σύνορα. Όπως υπογραμμίζει, αντίστοιχες παράνομες δοσοληψίες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος επειδή υπάρχει μια σιωπηρή συναίνεση εκ μέρους των αρχών.
Διάλογος με την Άγκυρα
Η Βουλγαρία εδώ και καιρό χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός για πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να φτάσουν από την Τουρκία στη βορειοδυτική Ευρώπη μέσω Σερβίας. Από τα τέλη Ιουλίου η Σερβία έχει επαναπροωθήσει στη Βουλγαρία 2.275 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν οι οποίοι δεν διέθεταν νόμιμα έγγραφα.
Στο μεταξύ η βουλγαρική κυβέρνηση αύξησε πρόσφατα τους ελέγχους στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα. Έτσι όσοι συνεχίζουν να θέλουν να περάσουν από την Τουρκία στη Σερβία, εισέρχονται αναγκαστικά παράνομα στη Βουλγαρία.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη και τον Αύγουστο. Από τις αρχές του μήνα έχουν καταγραφεί 1.858 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα από την Τουρκία. Σύμφωνα πάντως με βουλγαρικά μέσα η Τουρκία έχει ήδη προτείνει στη Βουλγαρία ένα διμερές σχέδιο συνεργασίας με στόχο την βελτίωση των ελέγχων. Το σχέδιο αυτό αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης Μπορίσοφ-Ερντογάν στην Άγκυρα στις 24 Αυγούστου.
ΠΗΓΗ: dw.com

Συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών

Συνολικά 58.123 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια. 

Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής, οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα ολοένα και αυξάνονται, καθώς η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις στις Βρυξέλλες να ικανοποιήσουν το αίτημά της για άρση του καθεστώτος που ισχύει στη βίζα για τους Τούρκους πολίτες.


Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία… Πηγη:zougla.gr

Νέο κύμα με Πακιστανούς μετανάστες στον Έβρο. Καθημερινές οι συλλήψεις, Βίντεο

Αυξητικές είναι οι τάσεις των μεταναστευτικών ροών πανελλαδικά αλλά και στον Έβρο το τελευταίο διάστημα. Καθημερινά τις τελευταίες ημέρες μπαίνουν παράτυπα στη
χώρα περίπου 100 μετανάστες ενώ εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση όχι μόνο στα νησιά αλλά και στον Έβρο, ότι η πλειοψηφία των μεταναστών το τελευταίο διάστημα είναι Πακιστανοί κάτι που δείχνει ότι υπάρχει νέο κύμα από τη χώρα αυτή προς την Ελλάδα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Γιαλαμάς, από τις καταθέσεις συλληφθέντων, προκύπτει ότι υπάρχει νέο οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης πακιστανών οικονομικών μεταναστών ενώ οι διακινητές χρησιμοποιούν και νέες διαδρομές πλέον στον Έβρο για να αποφύγουν τα μπλόκα των αστυνομικών αρχών. Οι συλλήψεις είναι σχεδόν καθημερινές τόνισε ο κ. Γιαλαμάς.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον κ. Γιαλαμά η κατάσταση σε επίπεδο υλικοτεχνικών μέσων παραμένει τραγική. «Δεν έχουμε καμία εξέλιξη στις υποσχέσεις για νέες θερμικές κάμερες, συστήματα καρδιακών παλμών κτλ. Οι υποσχέσεις δόθηκαν τον περασμένο χειμώνα και ακόμα τα μάτια μας δεν έχουν δει τίποτα». Πρόβλημα υπάρχει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο με τα οχήματα των συνοριοφυλάκων… Λύση όπως είπε ο κ. Γιαλαμάς δεν έχει δοθεί ούτε σε αυτό το πρόβλημα.
Πηγή :bloko.gr

Πότε θα γίνει τελικά η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

Όπως γράφαμε και εχθές στο policenet.gr, η περίοδος που διανύουμε είναι γεμάτη με αλλαγές για το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ..

Οφείλουμε να σημειώσουμε, πως αρκετές εξ αυτών των αλλαγών που αφορούν θέματα μεταθέσεων, αδειών και βαθμολογίου του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.  είναι προς την θετική κατεύθυνση, επιδιώκοντας σε αρκετές περιπτώσεις έναν αναγκαίο πλέον, εξορθολογισμό.

Φαίνεται όμως πως θα υπάρξουν και νέες εξελίξεις, αυτή τη φορά στο ζήτημα της «πολυπόθητης» και «χιλιοειπωμένης» αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα bloko.gr, παρά το γεγονός ότι αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η αναδιάρθρωση θα μετατεθεί σε απροσδιόριστο διάστημα, κυμαινόμενο από Οκτώβριο μέχρι και ... τον Ιανουάριο, ώστε τότε οι αλλαγές να γίνουν συγχρόνως με τις επόμενες κρίσεις των Αξιωματικών, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου έρχεται να διαψεύσει τα περι καθυστερήσεων δηλώνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι "Όταν λέμε Σεπτέμβριο, εννοούμε Σεπτέμβριο"!

Επιπροσθέτως άλλες πηγές διατείνονται ότι ακόμη το πλάνο των Αστυνομικών Τμημάτων που θα συγχωνευτούν δεν έχει καταρτιστεί στο σύνολο του για ολόκληρη την χώρα, συμπληρώνοντας δε, πως ή εφαρμογή στην παρούσα φάση, είναι εφικτή μόνο αποσπασματικά ανά αστυνομική διεύθυνση και μόνο για εκείνες που έχει κλείσει ο φάκελλος των αλλαγών, όπως για παράδειγμα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Μένει λοιπόν να δούμε αν οι εν λόγω πληροφορίες θα επιβεβαιωθούν ...

Πηγή:policenet.gr

Συνελήφθη 48χρονος για διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη χθες (17-8-2016) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Πηγη:faros24.gr

Προσφυγικό: Ανεπαρκής η ευρωπαϊκή στήριξη σε προσωπικό προς την Ελλάδα, παραδέχεται η Κομισιόν

Χαμηλότερη των αναγκών της Ελλάδας είναι προς το παρόν η στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό που παρέχει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης Ασύλου (EASO) στα 
νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.

Χαμηλότερη των αναγκών της Ελλάδας είναι προς το παρόν η στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό που παρέχει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης Ασύλου (EASO) στα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.

Η Ν. Μπερτό ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η EASO έχει στείλει στην Ελλάδα 54 εμπειρογνώμονες για θέματα ασύλου, 48 διερμηνείς και επιπλέον 16 άτομα από δικό της προσωπικό. Όπως παραδέχτηκε η ίδια, τα νούμερα αυτά δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες που έχει κοινοποιήσει η Ελλάδα, ωστόσο αναμένεται πως τα κράτη-μέλη θα ενισχύσουν τη στήριξή τους σε ανθρώπινο δυναμικό.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Frontex έχει καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, έχοντας στείλει 600 αξιωματούχους από 23 χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Η EASO και η Frontex, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, συντονίζουν τις προσλήψεις των εμπειρογνωμόνων στα ελληνικά νησιά, ανάλογα με τις ανάγκες που προσδιορίζει η Ελλάδα, υπενθύμισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.


Πηγη:left.gr

Η διαχείριση του προσφυγικού –μεταναστευτικού , έχει στερήσει το Λιμενικό από τα Λιμάνια και την Αστυνομία από τις Πόλεις

ο πρόβλημα είναι περισσότερο από αισθητό πλέον , κύριοι  . Οι άνδρες του Λιμενικού και της Ελληνικής Αστυνομίας , καιρό τώρα το φωνάζουν ¨Είμαστε στα 
όριά μας , δεν φτάνουμε , δεν «πάει»  άλλο¨

Το σοκαριστικό δυστύχημα με το  ταχύπλοο στην Αίγινα , δεν θα γινόταν εάν οι δυνάμεις του Λιμενικού ( χωρίς να φταίνε βέβαια ) ήταν στην θέση τους και εάν παράλληλα η χορήγηση άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους ( που είναι σε μορφή πιστωτικής κάρτας με κατάλληλες  μάλιστα ενισχύσεις ασφάλειας και προστασίας από τη φθορά ) , δεν ήταν τόσο εύκολη  υπόθεση , σαν την απόκτηση άδειας οδήγησης μοτοσυκλέτας

Η αναβολή της έναρξης της Σούπερ Λιγκ τουλάχιστον ως τις 5 Σεπτεμβρίου , οι επιθέσεις σε ιερούς ναούς και μάλιστα με τους πιστούς μέσα από νέες  ομάδες αναρχικών που χρίζουν ψυχιατρικής φροντίδας ,  όπως εκείνη με την ονομασία «Μαύρη Φλόγα» που ανέλαβε  την ευθύνη για την επίθεση στις εκκλησίες και στο κέντρο της Αθήνας,η κατάσταση στα Εξάρχεια από τις καθημερινές σχεδόν επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις και τόσα άλλα , που δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν κάτω από το χαλί , είναι συνέπεια αυτής της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα Σώματα ασφαλείας , εξαιτίας της εμπλοκής τους στην διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού .

¨Πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό¨ ….κύριοι .

Αν δεν μπορείτε  να υλοποιήσετε ένα συνολικό  σχέδιο που να λαμβάνει υπόψιν του όλους αυτούς τους παραμέτρους , στην δομή μιας ενιαίας βάσης σχεδιασμού , αφήστε το , να το πράξουν από κοινού  τα Αρχηγεία της Αστυνομίας και του Λιμενικού .
Πηγη:bloko.gr

Η ηγεσία της πυροσβεστικής φακελώνει και λογοκρίνει το προσωπικό της;

Αλήστου μνήμης ... δημοκρατικές εποχές στην πυροσβεστική. Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι διατάχθηκε έρευνα σε βάρος γυναίκας που υπηρετεί ως 
συμβασιούχος στο πυροσβεστικό σώμα, επειδή ανάρτησε σχόλιο στο ίντερνετ με το οποίο ασκεί κριτική στον Τόσκα.

Όπως μάθαμε, με την υπ.αριθ.53995/17-8-2016 διατάχθηκε η Π.Υ. Διδυμοτείχου  να  διενεργήσει "άμεσα τα δέοντα" με ότι αυτό συνεπάγεται για την πυροσβέστρια η οποια στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook καταφέρθηκε εναντίον του κ. αν.υπουργού.

Η εν λόγω είναι μάλιστα και γραμματέας τοπικού σωματείου. Στη διαταγή επισυνάπτεται και το σχετικό απόσπασμα -  αντίγραφο από το προφίλ της υπαλλήλου, το οποίο μπροστά στην υπηρεσιακή πίεση αναγκάστηκε να κατεβάσει.

Πολλά τα ερωτήματα για την ηγεσία του Π.Σ.

Καταρχήν γνωρίζει ο Τόσκας την αντιδημοκρατική μεθόδευση της; Γιατί νομίζουμε ότι εάν το γνώριζε δεν θα επέτρεπε τέτοιας μορφής έρευνα.

Από πότε λοιπόν το αρχηγείο παρακολουθεί και φακελώνει το πυροσβεστικό προσωπικό για δραστηριότητες και απόψεις που διατυπώνονται σε προσωπικό περιβάλλον;

Από πότε και κάτω από ποια δημοκρατική επίφαση ενοχλεί και παρεμποδίζεται η άποψη ή η κριτική;

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την υπόθεση που κατά την άποψη μας συνιστά για την ηγεσία ολίσθημα αντιδημοκρατικής εκτροπής.
Πηγή:bloko.gr

Διάσωση προσφύγων σε Μήθυμνα και Φαρμακονήσι

Στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκαν 66 άτομα και στη δεύτερη άλλα 15

Στη διάσωση συνολικά 81 προσφύγων στα Μήθυμνα και στο Φαρμακονήσι προχώρησαν η ελληνική ακτοφυλακή και η Frontex, σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης (18/8), σκάφος της Frontex εντόπισε φουσκωτό με 66 πρόσφυγες στην περιοχή Σκαμνιάς, στη Μήθυμνα. Το φουσκωτό είχε ήδη αρχίσει να βουλιάζει και στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωση των ανθρώπου που επέβαιναν σε αυτό. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Το πρωί της Πέμπτης επίσης, η ελληνική ακτοφυλακή εντόπισε ξύλινη βάρκα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι, στην οποία επέβαιναν 15 πρόσφυγες και μετανάστες.Η βάρκα είχε αρχίσει να βάζει νερά και οι Έλληνες λιμενικοί προχώρησαν στη διάσωση των ανθρώπων. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου. Πηγή: protothema.gr

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Νέο κύμα με Πακιστανούς μετανάστες στον Έβρο. Καθημερινές οι συλλήψεις.

Αυξητικές είναι οι τάσεις των μεταναστευτικών ροών πανελλαδικά αλλά και στον Έβρο το τελευταίο διάστημα. Καθημερινά τις τελευταίες ημέρες μπαίνουν παράτυπα στη χώρα περίπου 1000 μετανάστες ενώ εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση όχι μόνο στα νησιά αλλά και στον Έβρο, ότι η πλειοψηφία των μεταναστών το τελευταίο διάστημα είναι Πακιστανοί κάτι που δείχνει ότι υπάρχει νέο κύμα από τη χώρα αυτή προς την Ελλάδα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Γιαλαμάς, από τις καταθέσεις συλληφθέντων, προκύπτει ότι υπάρχει νέο οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης πακιστανών οικονομικών μεταναστών ενώ οι διακινητές χρησιμοποιούν και νέες διαδρομές πλέον στον Έβρο για να αποφύγουν τα μπλόκα των αστυνομικών αρχών. Οι συλλήψεις είναι σχεδόν καθημερινές τόνισε ο κ. Γιαλαμάς.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον κ. Γιαλαμά η κατάσταση σε επίπεδο υλικοτεχνικών μέσων παραμένει τραγική. «Δεν έχουμε καμία εξέλιξη στις υποσχέσεις για νέες θερμικές κάμερες, συστήματα καρδιακών παλμών κτλ. Οι υποσχέσεις δόθηκαν τον περασμένο χειμώνα και ακόμα τα μάτια μας δεν έχουν δει τίποτα». Πρόβλημα υπάρχει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο με τα οχήματα των συνοριοφυλάκων… Λύση όπως είπε ο κ. Γιαλαμάς δεν έχει δοθεί ούτε σε αυτό το πρόβλημα.https://youtu.be/2idZbBQ-z8I


Πηγή:alexpoli.gr

Δίχως τέλος πλέον οι συλλήψεις διακινητών σε Έβρο και Ροδόπη

Συνελήφθησαν προχθες το πρωί, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 38χρονος, υπήκοος Πακιστάν και ένας 47χρονος, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Μπανγκλαντές και Ινδίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Σουφλίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, έκαναν σήμα στάσης στον 38χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης εισήλθε στην Εγνατία Οδό, όπου ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι, τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Πηγή:alexpoli.gr

6 παράτυποι μετανάστες επαναπροωθήθηκαν σήμερα στην Τουρκία

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενημερώνει πως σήμερα επαναπροωθήθηκαν από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία 6 παράτυποι μετανάστες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, επεστράφησαν σήμερα, 18 Αυγούστου 2016, στην Τουρκία έξι παράτυποι μετανάστες (τέσσερις από το Πακιστάν και δύο από την Αλγερία), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας.

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Frontex, από τη Μυτιλήνη στο λιμάνι Δικελί της Τουρκίας".

Πηγή: skai.gr

www.skai.gr
Σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενημερώνει πως σήμερα επαναπροωθήθηκαν από τη Μυτιλήνη στην τουρκία 6...


Συλλήψεις διακινητών στη Σάμο

Ένας 35χρονος Ιρακινός είχε διευκολύνει έναντι αμοιβής την είσοδο τεσσάρων προσφύγων στο νησί - Ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο άτομα ως μέλη μεγάλου κυκλώματος

Στη σύλληψη ενός 35χρονου άνδρα ιρακινής καταγωγής, με την κατηγορία της διακίνησηςπροσφύγων, προχώρησε η αστυνομία στη Σάμο. Ο νεαρός άνδρας είχε διευκολύνει, έναντι χρηματικής αμοιβής, την είσοδο τεσσάρων Σύρων προσφύγων στο νησί.

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, ως μέλη κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, στη Σάμο. Πρόκειται για έναν 20χρονο από το Ιράκ και έναν 22χρονο από την Αίγυπτο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 20χρονος εντόπιζε αρχικά αλλοδαπούς μετανάστες, στους οποίους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, για υποχρεωτική παραμονή τους στη Σάμο. Στη συνέχεια ο 20χρονος, με τη συνδρομή του 22χρονου και άλλων μελών του κυκλώματος, διευκόλυναν την παράνομη απομάκρυνση των αλλοδαπών από το νησί είτε προς άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας είτε προς Ευρωπαϊκές χώρες, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών. Πηγη:protothema.gr

Βάρκες με μετανάστες σε Κρήτη, Κάρπαθο και Λέσβο

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι μετανάστες φτάνουν στα νησιά – Σήμα κινδύνου από σκάφος ανοιχτά των Χανίων με 135 μετανάστες

Καθημερινά όλο και περισσότεροι μετανάστες φτάνουν στα νησιά.

Το μεσημέρι της Πέμπτης μάλιστα έγινε γνωστό ότι βάρκα με μετανάστες έχει φτάσει μέχρι και την Κρήτη! Το σκάφος, με 135 μετανάστες, έχει μάλιστα εκπέμψει σήμα κινδύνου, ωστόσο δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Δύο σκάφη, ένα αεροπλάνο του Λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη πραγματοποιούν έρευνες, οι οποίες όμως προς το παρόν είναι άκαρπες.

Νωρίτερα σήμερα βάρκα με 28 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά, αποβιβάστηκαν στην περιοχή Αμμοπή της Καρπάθου. Πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι εντοπίστηκαν από κατοίκους της περιοχής που ειδοποίησαν τις αρμόδιες Αρχές.

Στις καταθέσεις που έδωσαν στους λιμενικούς υπογράμμισαν, ότι μεταφέρθηκαν από τα παράλια της Τουρκίας στην Κάρπαθο, με ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τους εγκατέλειψε στη συγκεκριμένη παραλία.

Οι ροές συνεχίζονται και στη Λέσβο! Συνολικά 206 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στο νησί το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες Τετάρτη μέχρι και σήμερα Πέμπτη το πρωί.

Παράλληλα, έξι μετανάστες επέστρεψαν από τη Λέσβο στην Τουρκία στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Πρόκειται για ενήλικους άνδρες από το Πακιστάν και την Αλγερία, οι οποίοι αναχώρησαν σήμερα το πρωί στις 9 για το Δικελί της Τουρκίας με ειδικό δρομολόγιο πλοίου της γραμμής από τη Μυτιλήνη στα μικρασιατικά παράλια, ναυλωμένο από τη Frontex. Οι επαναπροωθηθέντες παραιτήθηκαν του δικαιώματος ασύλου και θα οδηγηθούν σε καταυλισμό μεταναστών στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Στη Μυτιλήνη πάντως παραμένουν εγκλωβισμένοι 4.084 πρόσφυγες . Στη Χίο 3.061 και στη Σάμο 1.045. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 8.190 πρόσφυγες ή μετανάστες.  Πηγή: protothema.gr

Συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών

Συνολικά 57.828 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν το πρωί της Πέμπτης στη δημοσιότητα.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τους πίνακες. Πηγη:zougla.gr

Μόνιμοι καταυλισμοί σε όλη την επικράτεια

Νέα κέντρα φιλοξενίας με δυνατότητα υποδοχής έως και 1.000 μεταναστών και προσφύγων δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει… αποσυμπίεση των ελληνικών νησιών από τις αυξημένες προσφυγικές ροές των τελευταίων εβδομάδων, μετέδωσε το Reuters.

Η Άγκυρα εντείνει τις πιέσεις προς τις Βρυξέλλες να ικανοποιήσει το αίτημα της για άρση του καθεστώτος που ισχύει στη βίζα Τούρκων πολιτών

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων στα κέντρα φιλοξενίας, προκειμένου να αποφεύγονται οι εντάσεις.

«Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα στα νησιά. Ο κόσμος αισθάνεται παγιδευμένος. Έφθασαν ένα βήμα από το να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να βρεθούν στην Ευρώπη αλλά δεν τα κατάφεραν. Επιχειρούμε μια αποσυμφόρηση. Οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι καλύτερες και μόνιμες» τόνισε σε δηλώσεις της κυβερνητική πηγή, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της.

Αύξηση των προσφυγικών ροών

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία παρατηρείται αύξηση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά από την Τουρκία, καθώς η Άγκυρα εντείνει τις πιέσεις προς τις Βρυξέλλες να ικανοποιήσει το αίτημα της για άρση του καθεστώτος που ισχύει στη βίζα Τούρκων πολιτών.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης, συνολικά  57.828 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια. Πηγή:zougla.gr

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Σύλληψη διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 15 μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη την Κυριακή (14-8-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 41χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενέργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Πηγη:evros24.gr

Εξανθρωπίζουν τις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας για τους πρόσφυγες με 20.000 ευρώ!!!

Η αποκάλυψη από τον Ant1 και το bloko.gr του επικείμενου νέου ανοίγματος της Αμυγδαλέζας μετά το φρεσκάρισμα της και τον εξανθρωπισμό των υποδομών προϋπολογισμένης δαπάνης ... 20.000 ευρώ, ώστε να φιλοξενηθούν σε πρώτη φάση 154 άτομα, όλοι μέλη οικογενειών με παιδιά, προκάλεσε εύλογες απορίες και αντιδράσεις.

Ο Νίκος Μπαλούρδος, με κείμενο στη σελίδα της ΠΟΣΥΦΥ στο facebook σχολιάζει τα εξής: 

Για να ξανανοίξει κάτι πρέπει πρώτα να κλείσει κ η Αμυγδαλεζα δεν έκλεισε ΠΟΤΕ!!! Το σωστό λοιπόν είναι αυξάνονται τα άτομα που κρατούνται ή δημιουργείται μιας νέας μορφής κρατητήριο , όπου εκεί άκουσον άκουσον θα κρατούνται οι άνθρωποι με την θέληση τους !!!
Ποιος θα φυλάει τους οικειοθελής κρατούμενους? Αν κάποιος από αυτούς επιχειρήσει να αποδράσει τί ποινικές κυρώσεις θα έχει? Αν όντως αποδράσει τί ποινικές κυρώσεις θα έχουν αυτοί που τους φυλάνε? Δημιουργείται μιας νέας μορφής κρατουμένους κύριοι για τους όποιος δεν έχει προβλέψει ούτε ο ΠΚ!!!
Δεν θέλω να σκέφτομαι καν ότι για την φύλαξη αυτών των κρατουμένων θα πρέπει να διατεθούν δυνάμεις από το αλλοδαπών κ από τις άλλες ΑΔ της Αττικής. Θα στερηθούν δηλαδή οι πολίτες την αστυνόμευση για να φυλαμε οικειοθελής κρατούμενους.
Ο ΙΟΜ ή ΔΟΜ είχε μία διαδικασία που τηρούνταν μέχρι σήμερα τί άλλαξε κ πρέπει να ανοίξουν νέα κρατητήρια ( κ σε αριθμό κ σε τύπο)?
Πηγή:bloko.gr