Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

«Ποιοι είναι οι γύφτοι και ποιοι οι πεταλωτάδες.. Απο έναν …»πεταλωτή γύφτο»

Με αφορμή σχολιασμούς για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ απαντάει σε δημόσιο διάλογο στο χακτηρισμο ..  «γύφτοι πεταλωτές»

«Για να δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι γύφτοι και ποιοι οι πεταλωτάδες …..

Με αφορμή σχολιασμούς για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σχετικά με τις εκκαθαρίσεις των υπομνημάτων και επειδή η σχετική τοποθέτηση ενόχλησε εντόνως, διευκρινίζω τα εξής σχετικά με τους «σχολιαστές» :

Ερωτήματα και απορίες πέραν της συνδικαλιστικής ιδιότητας αυτά γίνονται και υπηρεσιακά αν έχεις κάποια θέση.
Πως μπορεις λοιπόν να αποδώσεις τον τίτλο του «γλυφτου πεταλωτή» σε αυτούς που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και με μεταπτυχιακούς τίτλους ακόμη ?

Και αν η ΠΟΣΥΦΥ επεξεργάζεται ζητήματα με υπομνήματα και αποζημιώσεις καλά κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει αναζητώντας λύσεις και απαντήσεις για τους συναδέλφους.

Μπορεί οι «γύφτοι πεταλωτές» να μην είναι ανακριτικοί υπάλληλοι αλλά ας τους αφήναμε με την ομογενοποίηση να κανανε χρηση των πτυχίων τους ! Δεν τους αφήσατε. Αυτο δεν σημαινει πως κάποιοι που κατέχετε θέσεις έχετε το αλάνθαστο και την ανωτερότητα στην παιδεία.

Πριν λοιπόν το 1995 υπήρχε «αξιοκρατικό» λεμε σύστημα πρόσληψης για όσους προσλήφθηκαν τότε. Όσο για τους «ακρίτες» της τροχαίας …ε δεν περιμένουμε αναγνώριση απο αυτούς ως ΠΟΣΥΦΥ !

Αυτοί περιορίζονται στις ..καταλήψεις των γραφειων των Αρχηγών !.

Σπείρανε αρκετά τη διχόνοια μεταξύ των συναδέλφων…

Ντροπή για τις τοποθετήσεις τους. Δεν μειώνουν μόνο τους εαυτούς τους αλλά και τους συναδέλφους που εκπροσωπούν.

Αυτά απο έναν …»πεταλωτή γύφτο» !»

_________

*Παναγιώτης Χαρελας, πρ.ΠΟΣΥΦΥ


Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. από τους Τούρκους για τα "παράνομα" πράσινα διαβατήρια, Αναμένεται κύμα εισόδου πολιτικών προσφύγων

Ως persona non grata υποδεικνύονται από την Τουρκία προς την Ελλάδα, οι υπήκοοι της γείτονα;ς που εισέρχονται στην χώρα μας έχοντας στην κατοχή τους πράσινα διαβατήρια, αλλά χωρίς συνημμένες άδειες της προϊστάμενης αρχής της υπηρεσίας τους.


Τα πράσινα διαβατήρια ήταν μέχρι πρότινος, το διακριτικό χαρακτηριστικό ότι ο κάτοχος του ανήκει στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα του τουρκικού μηχανισμού διοίκησης και η χρήση τους ως ταξιδιωτικά έγγραφα έχει απαγορευτεί μετά την καταστολή του πραξικοπήματος. Επιτρέπεται μόνο με ειδική εγκεκριμένη πρόσφατη άδεια.

Κι αυτό γίνεται, όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, προκειμένου το καθεστώς Ερντογάν να ολοκληρώσει  το σχέδιο εκκαθάρισης των διαφωνούντων με την αυθεντία της πολιτικής του και να επιτραπούν εκ νέου η άνευ αδειοδότησης μετακινήσεις στο εξωτερικό. Αυτή η διαδικασία βέβαια αναμένεται να διαρκέσει σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Την ίδια ώρα πάντως, αυξάνονται οι προσελεύσεις στην Ελλάδα των υπηκόων Τουρκίας που έχουν πράσινα διαβατήρια και των δύο κατηγοριών. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται ελαφρώς αυξημένες είσοδοι εγκεκριμένων με το νέο τουρκικό χρυσόβουλο, αλλά πολύ περισσότερες των κατόχων με μη ... ανανεωμένα.

Έτσι, στον Έβρο μπήκαν πριν από λίγες ώρες ξεφεύγοντας από τον τουρκικό έλεγχο ένα ζευγάρι δασκάλων με τα ανήλικα παιδιά τους, που αναμένεται να καταθέσουν αίτημα ασύλου προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν σε ευρωπαϊκή χώρα στην οποία διαμένουν στενοί συγγενείς τους, ενώ στη Ρόδο αποβιβάστηκαν άλλοι τρεις Τούρκοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν διαβατήρια με ανοιχτή εξάμηνη βίζα για την Αμερική.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, η περίπτωση τους διαφέρει απ' ότι εκείνη των 8 στρατιωτικών και θ' ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. 
Πηγή:bloko.gr

Οι διακινητές επιστρέφουν στον Εβρο

Βούλγαροι διακινητές συνελήφθησαν στην Κορνοφωλιά Εβρου να μεταφέρουν 12 Πακιστανούς μετανάστες. Ρουμάνος διακινητής συνελήφθη στον δρόμο Σουφλίου-Αρδανίου να μεταφέρει 18 Πακιστανούς λαθρομετανάστες. Σύροι διακινητές συνελήφθησαν στα Λάβαρα του Εβρου να μεταφέρουν παράνομα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη οκτώ υπηκόους Πακιστάν. Πακιστανοί διακινητές εντοπίστηκαν στο Ορμένιο του Εβρου να μεταφέρουν παράνομα πέντε συμπατριώτες τους μετανάστες...

Ο Εβρος αρχίζει να θυμίζει και πάλι τις παλιές «χρυσές εποχές» για τα κυκλώματα μεταφοράς παράνομων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ευρώπη. Με το που έφραξε ο βαλκανικός διάδρομος για τις ροές και οι στρόφιγγες από τα μικρασιατικά παράλια προς το Αιγαίο έσφιξαν, οι συμμορίες μετέφεραν τις επικερδείς δραστηριότητές του στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και στα τουρκοβουλγαρικά λίγο παραπάνω. Η δεξαμενή στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης είναι γεμάτη με μετανάστες (κυρίως) αλλά και πρόσφυγες, που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη, και όσοι εξ αυτών μπορούν να πληρώσουν γερά δοκιμάζουν την τύχη τους μέσω του Εβρου και των δασικών μονοπατιών της τουρκικής μεθορίου με τη Βουλγαρία. Ο αγκαθωτός φράχτης στην Ορεστιάδα μπορεί να ορθώνεται αποτρεπτικά για τα ανθρώπινα καραβάνια, οι διακινητές όμως, που γνωρίζουν την περιοχή, τον παρακάμπτουν και κατευθύνουν νοτιότερα την «πελατεία» τους. Τούτη την εποχή τα νερά του Εβρου είναι μειωμένα και η διάβαση της κοίτης με πλαστικές βάρκες μέσα από δάση καλαμιών, σχετικά εύκολη.

Το αστυνομικό δελτίο εμφανίζεται πλούσιο σε συλλήψεις και με εθνοτική ποικιλία στους διακινητές. Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σύροι, Πακιστανοί, Ελληνες, οι «φυλές του Ισραήλ» όλες συρρέουν στην παραποτάμια περιοχή στον Εβρο για να παραλάβουν, σε συνεργασία με μέλη των συμμοριών από την τουρκική πλευρά, «πελάτες» και να τους οδηγήσουν είτε στα σύνορα με την ΠΓΔΜ είτε προς τη Βουλγαρία, για να τους παραλάβουν άλλοι συνεργάτες που θα επιχειρήσουν να τους στείλουν στη Β. Ευρώπη.

Η ελληνική συνοριοφυλακή έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες παρά το αριθμητικά ανεπαρκές προσωπικό και τα σχετικώς πενιχρά τεχνικά μέσα. Βορειότερα οι Βούλγαροι επεκτείνουν τον δικό τους φράχτη φοβούμενοι νέα προσφυγικά κύματα και έχουν αναπτύξει δυνάμεις του στρατού. Παρά ταύτα και από εκεί οι συμμορίες βρίσκουν μονοπάτια για να περάσουν μετανάστες, αλλά και υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας που τους βοηθούν. Προ ημερών με απόφαση του πρωθυπουργού Μπορίσοφ παύθηκε ο αρχηγός της βουλγαρικής συνοριοφυλακής καθώς αποδείχθηκε ότι εμπλεκόταν σε παράνομες μεταφορές μεταναστών.

Διαβάζοντας κανείς το αστυνομικό δελτίο, παρατηρεί ότι το σύνολο σχεδόν των συλληφθέντων παράνομων μεταναστών στον Εβρο είναι Πακιστανοί. Οι Αρχές το αποδίδουν στο ότι οι Σύροι έχουν οικογένειες και ρισκάρουν δύσκολα. Πηγή:kathimerini.gr

Η Βουδαπέστη σχεδιάζει να υψώσει και δεύτερο φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία για να εμποδίζει τους μετανάστες

Η Ουγγαρία σχεδιάζει να υψώσει και δεύτερο φράκτη στα νότια σύνορά της με τη Σερβία για να εμποδίζει τους μετανάστες να εισέρχονται στο έδαφός της, δήλωσε 
σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στον δημόσιο ραδιοσταθμό της χώρας.
Ο νέος φράκτης, ο οποίος θα κατασκευαστεί κατά μήκος αυτού που υπάρχει ήδη, θα έχει στόχο να ενισχυθεί ο πρώτος ώστε να εμποδιστεί η ενδεχόμενη είσοδος εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στην Ουγγαρία στην περίπτωση που αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας για τη μετανάστευση.
"Γίνεται ο τεχνικός σχεδιασμός για την κατασκευή ενός πιο ισχυρού συστήματος άμυνας δίπλα στην υπάρχουσα γραμμή άμυνας η οποία κατασκευάστηκε πέρυσι γρήγορα", σημείωσε ο Όρμπαν.
Ο συρμάτινος φράκτης που υψώθηκε κατά μήκος των νότιων συνόρων της Ουγγαρίας με την Σερβία και την Κροατία μείωσε σημαντικά την εισροή προσφύγων στην πρώτη. Ωστόσο ένας μικρός αριθμός μεταναστών εξακολουθεί να φτάνει στη μεθόριο της Ουγγαρίας με τη Σερβία.


Πηγη:huffingtonpost.gr

Ιωάννινα: Κύκλωμα πουλούσε πλαστά διαβατήρια σε αλλοδαπούς

Στα ίχνη κυκλώματος που πουλούσε πλαστά διαβατήρια σε αλλοδαπούς βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική διεύθυνση Ηπείρου με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. 

Σύμφωνα με πηγές, έχει ήδη συλληφθεί ένας αστυνομικός, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο με τρεις εμπλεκόμενοι. 


Πηγή: skai.gr

Europol: Αποστολή 200 αξιωματούχων στην Ελλάδα για τον εντοπισμό τρομοκρατών

Την αποστολή 200 αξιωματούχων της Europol στην Ελλάδα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, για αντιτρομοκρατικούς ελέγχους σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών γνωστοποίησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ρομπ Γουέινραϊτ σε δηλώσεις του στον βρετανικό Τύπο, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της «Κ» από τις 13 Αυγούστου. 

Oπως αναφέρει ο επικεφαλής της Europol, η νέα δύναμη θα αναπτυχθεί δίπλα στους Ελληνες συνοριοφύλακες και θα χρησιμοποιήσει τεχνικές που αναπτύχθηκαν από τις βρετανικές αρχές ασφαλείας για τον εντοπισμό τρομοκρατών. 

Ο κ. Γουέινραϊτ προβλέπει και άλλες επιθέσεις από τζιχαντιστές, όπως αυτές που σημειώθηκαν τους τελευταίους δέκα μήνες στη Γαλλία, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη διεξάγονται περισσότερες από 50 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Πηγή: skai.gr


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Κατασχέθηκαν 7,5 κιλά ηρωίνης στα σύνορα

Ποσότητα 7,5 κιλών ηρωίνης κατέσχεσαν, χθες, οι τελωνειακοί στους Κήπους Έβρου, μέσα σε λεωφορείο, προερχόμενο από την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφόρηση από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Η σχετική δικογραφία έχει ήδη σχηματισθεί και απεστάλη για διερεύνηση στην Εισαγγελία. Πηγή:zougla.gr

"Σε λίγο ο διοικητής θα εγκρίνει και τη νύφη που θα παντρευτούμε...", Οργισμένη καταγγελία πυροσβεστών

Μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που πλήττουν βάναυσα όχι μόνο το βιοτικό αλλά και το οικογενειακό ποιοτικό προγραμματισμό ζωής καταγγέλλουν οι 
ανεξάρτητοι πυροσβέστες της Ελλάδας, όπως μεταξύ άλλων η "κατάργηση", ή για κατ' άλλους η περιορισμένη χορήγηση γονεϊκής άδειας στην αντιπυρική περίοδο. 

«Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Συνάδελφοι,
Παρακολουθώντας όλο το θέρος, τα πυροσβεστικά δρώμενα, η αγανάκτηση και η πικρία δεν έχουν τελειωμό...
Οι πυροσβέστες μένουν νηστικοί και διψασμένοι στις φωτιές και φοβούνται να το καταγγείλουν...
Οι πυροσβέστες δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν παιδιά, εντός της αντιπυρικής περιόδου, αποτέλεσμα του Π.Δ. 82/2016 αρθρ. 1 παρ. 7, γιατί θα τα παρατήσουν στον δρόμο, ως σαν προσφυγόπουλα….
Η φυσική και πολιτική ηγεσία της χώρας μας τιμωρεί γιατί «βάλαμε πλάτη» για να σώσουμε τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών και θάψαμε 03 συναδέλφους, πρόσφατα και τόσους άλλους έως τώρα…
Δεν ιδρώνει το αυτί των «διοικούντων»...
Οι πυροσβέστες έρχονται κρυφά να ψηφίσουν στις εκλογές του Σωματείου τους, διότι «οι αειθαλείς» ρουφιάνοι, οσφυοκάμπτες, καταδότες, γλύφτες του εκάστοτε κομματικού μηχανισμού θα τους απειλήσουν με μετακινήσεις και...«ταλαιπωρία»!!!...
Συνάδελφοι μετακινούνται για να τους «πιάσουν τη θέση» τα κομματόσκυλα...
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΣΕ «ΧΟΥΝΤΑ»???
«ΑΠΟΦΑΣΙΣΩΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΩΜΕΝ ??????»
ΤΩΡΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ
Τώρα μηνυτήριες αναφορές και ότι προβλέπεται σε νομικό επίπεδο για την κατάργηση της «απόλυτης ξεφτίλας» το Π.Δ. 82/2016 άρθρ. 1 παρ. 7.
Συνάδελφοι,
σε λίγο, όπως κάποτε και στους ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ο κ. Διοικητής «θα εγκρίνει» και τη νύφη που πρόκειται να παντρευτούμε…
ΑΙΣΧΟΣ!!!
ΞΕΧΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΕΝΣΤΟΛΟ, ΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝΕ, ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΑΝΕ...
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Πηγή:bloko.gr

«Πόλεμος» για τα ειδικά μισθολόγια – Επί τάπητος ισοδύναμα και περικοπές

Ξεκινά τις επόμενες μέρες η μάχη για την πρώτη φάση της «αναμόρφωσης» των ειδικών μισθολογίων που προβλέπεται με το υπουργείο οικονομικών να 
ετοιμάζει κρυφές μειώσεις, τους στρατιωτικούς να έχουν μείνει στην υπόσχεση των μη- μειώσεων και τους αστυνομικούς αντί για μειώσεις να ζητούν αναδρομικά από το 2012.

Το υπουργείο οικονομικών αναμένεται να ανοίξει σήμερα το θέμα θέτοντας στα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Παιδείας, Άμυνας, Δημοσίας Τάξεως και Ναυτιλίας την πρότασή του για κατάργηση του χρονοεπιδόματος, εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς και αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών γα ασφάλιση και περίθαλψη.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ομογενοποίηση διάσπαρτων διαφορετικών επιδομάτων που δίνονται στις 20 διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων που αμείβονται σήμερα με ειδικά μισθολόγια.

Τα μεγαλύτερα, σε αριθμό εργαζομένων, ειδικά μισθολόγια αφορούν τους καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους διπλωματικούς υπαλλήλους, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους δικαστικούς, τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους πυροσβέστες, τους άντρες του λιμενικού, τα μέλη του υψηλόβαθμου Κλήρου και τους μουσικούς που απασχολούνται στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ χαρακτηρίζεται «συνολικά» δημοσιονομικά ουδέτερο.

Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν μειώσεις λόγω συγχώνευσης επιδομάτων αλλά αυτές φιλοδοξούν να καλυφθούν με την λεγόμενη «προσωπική διαφορά» που ισχύει για τους υπαλλήλους των υπουργείων.

Κάθε μείωση ενός κλάδου που θα τον φέρνει σε επίπεδο εισοδήματος κάτω από τις σημερινές αποδοχές του θα συμπληρώνεται από ένα τύπου επίδομα -την λεγόμενη προσωπική διαφορά- ώστε οι αποδοχές να παραμείνουν αμετάβλητες.

Ωστόσο η επιλογή της συγχώνευσης της μισθολογικής ωρίμανσης (χρονοεπιδόματος) στο μισθό έχει δύο συνέπειες. Η πρώτη είναι ότι το χρονοεπίδομα συνεπάγεται μια σταθερή μισθολογική εξέλιξη ανα διετία ανεξάρτητα από το αν δίνονται επίσημα αυξήσεις ή όχι από το κράτος. Η εξέλιξη αυτή ξεπάγωσε για την κεντρική διοίκηση ενώ με την ενσωμάτωσή του στο βασικό μισθό για τα ειδικά μισθολόγια θα σημάνει πάγωμα των μισθών.

Επιπλέον η προσωπική διαφορά που θα δίνεται για να καλύψει τι όποιες εισοδηματικές ανισότητες προκύψουν, δεν υπολογίζεται στις ασφαλιστικές εισφορές. Πχ αν ένας στρατιωτικός έχει αποδοχές σήμερα 1500 ευρώ, έχει εισφορές 500 ευρώ. Αν οι αποδοχές μειωθούν στα 1450 ευρώ και παίρνει 50 ευρώ προσωπική διαφορά, οι εισφορές του θα γίνουν 510 ευρώ αφού θα υπολογίζονται επί των 1450 ευρώ και όχι των 1500.

Συνεπώς θα έχει μια μικρή μείωση μισθού. Ανάλογα αν η προσωπική διαφορά που δίνεται είναι μεγαλύτερη θα υπάρξουν αντίστοιχα και μεγαλύτερες κρατήσεις από το μισθό άρα θα καταγραφούν μεγαλύτερες μειώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ, προβλέπει κίνητρα για τους υψηλόβαθμους (αντίστοιχα των κινήτρων που είχαν δοθεί στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων) καθώς και αυξήσεις σε πανεπιστημιακούς και γιατρούς, οι οποίοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις τα τελευταία χρόνια.

Στην πρόταση του ΥΠΟΙΚ στον υπολογισμό των νέων αποδοχών του υπαλλήλου, που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς, θα υπολογίζονται οι σημερινές του αποδοχές, όπως αυτές προκύπτουν από τον συμψηφισμό του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος, καθώς και των επιδομάτων που λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών.

Πέρα όμως από το σχεδιασμό για την συγχώνευση των ειδικών μισθολογίων υπάρχει ακόμη το κενό των ισοδύναμων μέτρων που θα πρέπει να παρουσιαστούν για να μην εφαρμοστεί το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και ωριμάνσεων που έχει ψηφιστεί από τον Μάιο.

Αν τελικά δεν υπάρξουν ισοδύναμα η αναδιάρθρωση των ειδικών μισθολογίων θα πάρει τελείως άλλη τροπή αφού θα προκύψουν μειώσεις για περίπου 60.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Αγκάθι στην προσπάθεια για ειδικά μισθολόγια θα αποτελέσουν και οι μισθολογικές διεκδικήσεις των αστυνομικών για αναδρομικά, για τις περικοπές που έχουν γίνει από το 2012 μετά από σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Την ερχόμενη Δευτέρα οι ένστολοι συνδικαλιστές θα έχουν δεύτερη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και κυρίως σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια ώστε να μην έχουν ενημέρωση μέσω διαρροών.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Τούρκοι πολίτες ζητούν άσυλο σε Αλεξανδρούπολη και Ρόδο

Τρεις Τούρκοι πολίτες στη Ρόδο και μία πενταμελής οικογένεια Τούρκων στην Αλεξανδρούπολη εισήλθαν, χθες Τετάρτη, παράνομα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα Fm.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δήλωσαν ότι είναι διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν και ότι η ζωή τους κινδυνεύει στη Τουρκία, ενώ προτίθενται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Η Καθημερινή, η οικογένεια έφτασε στην Αλεξανδρούπολη πιθανότατα με βάρκα από τον Έβρο. Με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα, μόνο ο άνδρας έχει στην κατοχή του διαβατήριο σε ισχύ, ενώ τα διαβατήρια της συζύγου και των παιδιών τους έχουν λήξει. Κατά πληροφορίες, η οικογένεια αναμένεται να οδηγηθεί σε κέντρο φιλοξενίας.
Στην περίπτωση της Ρόδου, πρόκειται για τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια. Εξ αυτών, μόνο ο ένας έχει διαβατήριο σε ισχύ.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για χορήγηση ασύλου, καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Επίσης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα διέφυγε και ο τούρκος ποδοσφαιριστής Αρί Φερντέμ, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.Ο Φερντέμ έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με τον επίσης καταζητούμενο τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή Χακάν Σουκούρ.
Πηγή:gatzoli.gr

Δήμος Ελληνικού: Κίνδυνος για την δημόσια υγεία ο προσφυγικός καταυλισμός στο παλιό αεροδρόμιο

Κάνει λόγο για εικόνες ντροπής και άθλιες συνθήκες υγιεινής - «Απορούμε πώς αφήνουν εκτεθειμένα μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους σε αυτές τις άθλιες συνθήκες» τονίζεται σε ανακοίνωση 

Για εικόνες ντροπής και άθλιες συνθήκες υγιεινής στον καταυλισμό του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό κάνει λόγο ο Δήμος της περιοχής, παραθέτοντας εικόνες από την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εγκατάσταση. 

«Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος ενώ απορούμε πώς αφήνουν εκτεθειμένα μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους σε αυτές τις άθλιες συνθήκες εδώ και ένα χρόνο τώρα. Άμεσα πρέπει να οδηγηθούν σε αξιοπρεπής χώρους διαβίωσης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ αναφέρεται ότι ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζεύει μόνος του τα σκουπίδια στους εξωτερικούς χώρους.


Ο Δήμος απευθύνει έκκληση τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, τον αρμόδιο υπουργό Υγείας και τις εισαγγελικές αρχές της χώρας να μεταβούν την στο παλαιό  αεροδρόμιο και στα υπόγεια της αίθουσα αναχωρήσεων και να διαπιστώσουν αν ισχύουν ή όχι οι εικόνες ντροπής.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

«Οι εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στις συνθήκες υγιεινής στον καταυλισμό του πρ. Αεροδρομίου στο Ελληνικό, αποτελούν ντροπή για την Ελληνική κοινωνία. Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εδώ και πολλούς μήνες είχε προειδοποιήσει για τις άθλιες συνθήκες διαμονής αλλά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω” από τους αρμόδιους φορείς. 

Να σημειωθεί πως ο Δήμος μόνος του αποκλειστικά μαζεύει τα σκουπίδια στους εξωτερικούς χώρους αλλά εσωτερικά στην αίθουσα αναχωρήσεων δεν έχει καμία απολύτως παρέμβαση.

Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος ενώ απορούμε πως αφήνουν εκτεθειμένα μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους σε αυτές τις άθλιες συνθήκες εδώ και ένα χρόνο τώρα. Άμεσα πρέπει να οδηγηθούν σε αξιοπρεπής χώρους διαβίωσης.

Καλούμε άμεσα τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ , τον αρμόδιο Υπουργό και τις εισαγγελικές αρχές της χώρας να κατέβουν στο αεροδρόμιο και στα υπόγεια της αίθουσα αναχωρήσεων  και να διαπιστώσουν αν ισχύουν ή όχι οι εικόνες ντροπής του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ. Η ανοχή τελείωσε».


Πηγή:protothema.gr

Δ. Αβραμόπουλος: Πάνω από 845 εκατομμύρια ευρώ η χρηματοδότηση στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Το θέμα της εφαρμογής του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, τη βοήθεια που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και της Εφαρμογής των αποφάσεων για Μετεγκατάσταση από τα άλλα Κράτη Μέλη έθεσε με γραπτή του ερώτηση ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ανδρουλάκης, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο κύμα μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και την συνεπαγόμενη οριακή κατάσταση που έχει φτάσει η νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, απηύθυνε ερώτηση αναφορικά τα επιπλέον μέτρα που σκοπεύει να πάρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσει την Ελλάδα. Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «το μέτρο της μετεγκατάστασης δεν εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των χωρών και ότι από αυτό εξαιρούνται πολλές εθνικότητες», την ίδια στιγμή που « ο κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙΙ» αποδείχθηκε αναποτελεσματικός κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης».
 
Στην απάντηση που υπογράφει ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφορικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, υπογραμμίζει πως «αν και η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο από την πρώτη σύσταση της Επιτροπής που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2016, χρειάζεται, να γίνουν περισσότερα».
 
Σχετικά με την βοήθεια που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Έλληνας Επίτροπος τονίζει πως η χρηματοδοτική στήριξη ξεπερνά τα 845 εκατ. Ευρώ καθώς «επιπλέον των κονδυλίων ύψους άνω των 500 εκατ. EUR που διατίθενται στην Ελλάδα για τα εθνικά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020, έχουν διατεθεί ακόμη 345 εκατ. EUR περίπου για βοήθεια έκτακτης ανάγκης».
 
Τέλος, ο Επίτροπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των Κρατών Μελών που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις για μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία. Συγκεκριμένα στην απάντησή του προς τον Ευρωβουλευτή κ. Ν Ανδρουλάκη σημειώνει πως «απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες» από τα Κράτη Μέλη τονίζοντας πως «Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι, στο πλαίσιο του ρόλου της ως θεματοφύλακα των Συνθηκών, μπορεί να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, τα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την κίνηση διαδικασιών επί παραβάσει».


Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 60χρονος για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Είχε κρύψει 10 άτομα μέσα στο φορτηγό του και οι αρχές τον εντόπισαν στα Μάλγαρα

Ένας 60χρονος συνελήφθη στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά δέκα μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Στο φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 60χρονος εντοπίστηκαν δέκα άτομα, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, που στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς παρέλαβε τους αλλοδαπούς από την Αλεξανδρούπολη με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ έκαστος. Πηγή:protothema.gr

Βίτσας: 60.000 μετανάστες δεν είναι τεράστιος αριθμός

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 31-33 καταυλισμοί και να προχωρήσει το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων σε σπίτια και ξενοδοχεία, είπε ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας

Την άποψη ότι οι περίπου 60.000 εγκλωβισμένοι μετανάστες σε όλη τη χώρα δεν είναι και τεράστιος αριθμός διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό ισχύει αν τους μοιράσει κανείς «χωρίς να βγάζουμε φοβικά σύνδρομα στους 200 από τους 300 δήμους της χώρας, και ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου θα είναι μεγαλύτερα τα κέντρα και θέλουν και οι μετανάστες να πάνε».

Αναπτύσσοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση του αριθμού των μεταναστών σε όλη τη χώρα ο κ. Βίτσας είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι από τα περισσότερα από 50 κέντρα φιλοξενίας που υπάρχουν στην ηπειρωτική μόνο Ελλάδα στόχος είναι να περιοριστούν σε 31-33 σε όλη τη χώρα «και ταυτόχρονα να αυξηθεί η φιλοξενία σε σπίτια και ξενοδοχεία μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και να αυξηθεί η μετεγκατάσταση σε χώρες της Ευρώπης».

Όπως είπε από τα κέντρα αυτά εξαιρείται η Θράκη και ορισμένοι νομοί που βρίσκονται στα σύνορα.

«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μια κατάσταση ώστε κάθε περιφέρεια να αναλάβει ένα βάρος όταν και εφόσον χρειαστεί» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην υπόθεση της Κρήτης και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του σχεδίου για μεταφορά 2.000 μεταναστών στο νησί.

Μιλώντας, τέλος, για την κατάσταση στην Τουρκία είπε ότι «δεν είναι ομαλή» προσθέτοντας ότι η κατάσταση στα νοτιοανατολικά της μας ανησυχεί «γιατί όσο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί θα παραμένουν οι προσφυγικές ροές».

Πηγή:protothema.gr

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΩΝ

Μετά από πολλές αναφορές συναδέλφων προς την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. που τα υπομνήματα τους απο αποσπάσεις έχουν εκκαθαριστεί και τους είχαν αποδοθεί μειωμένες αποζημιώσεις, ενημερωθήκαμε σήμερα αλλά και τις τελευταίες ημέρες για το αν έχουν επέλθει διαφοροποιήσεις στον τρόπο υπολογισμού των υπομνημάτων.

Ειδικότερα ενημερωθήκαμε σήμερα 23.8.2016 απο την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών προγραμμάτων πως καμία διαφοροποίηση στον τρόπο υπολογισμού των υπομνημάτων δεν έχει επέλθει το τελευταίο διάστημα και πως πιθανές διαφοροποιήσεις θα οφείλονται στις υποβολές των παραστατικών απο τις διαχειρίσεις.

Επίσης με σημερινή διαταγή απο την ανωτέρω Υπηρεσία, κοινοποιείται η διαδικασία υποβολής ελέγχου της εκκαθάρισης των υπομνημάτων απο τους γενικούς διαχειριστές για ποσά τα οποία είναι αναντίστοιχα απο τα αιτούμενα της δαπάνης. Διαδικασία η οποία μπορεί να υποβληθεί εντός 10ημέρου.

Ως εκ τούτου, κάθε συνάδελφος μπορεί να διαπιστώσει απο την Υπηρεσία του, τι ποσό έχει αιτηθεί και τι ποσό έχει εκκαθαριστεί ώστε να γνωρίζει αν το υπόμνημά του υποβάλλεται στην ανωτέρω διαδικασία της σημερινής διαταγής.


Πηγή:posyfy.gr

Έπιασαν δύο Πακιστανούς με βάρκα να περνούν μετανάστες από τον Έβρο ποταμό

Συνελήφθησαν χθες (23-8-2016) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο 35χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος των δύο (2) δραστών περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της απείθειας, διότι, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, αρνήθηκαν να υπακούσουν στις υποδείξεις των αστυνομικών και τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκαν :

  • 1 πλαστική βάρκα
  • τα χρηματικά ποσά των 400 ευρώ και 25 λίρες Τουρκίας
  • 2 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Πηγη:faros-24.gr

Παρόντες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο γ.γ. δημόσιας τάξης στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον Ηλία Κωστένη

Στη Μικρολίμνη των Πρεσπών, εκεί που άφησε τη τελευταία του πνοή πριν από τρεισήμισι χρόνια ο συνοριοφύλακας Ηλίας Κωστένης, θα βρεθούν το Σάββατο στις 27 του μήνα στα αποκαλυπτήρια του μνημείου ο αρχηγός της αστυνομίας αντιστράτηγος Κων. Τσουβάλας και ο γεν. γραμματέας δημόσιας τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, προκειμένου ν' αποδοθεί φόρος της τιμής στο νεκρό πάνω στο καθήκον αστυνομικό.

Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα το σημαντικό έργο ανάπλασης του οικισμού θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος. Ο Ηλίας Κωστένης τον Δεκέμβριο του 2013 τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος συνέπεια εγκληματικής ενέργειας. 

Το μνημείο του Αρχιφύλακα Κωστένη σχεδιάστηκε και φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Φίλιππο Καλαμάρα με δαπάνη του Δήμου Πρεσπών σε συνεργασία με το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. αρχηγού σημείωναν ότι ο κ. Τσουβάλας θεωρεί ανεπίτρεπτο και προσβολή να μην εκπροσωπηθεί η αστυνομία και το προσωπικό της στον πιο υψηλό αντιπροσωπευτικό βαθμό, όταν πρόκειται για εκδήλωση τιμής ενός αστυνομικού που έπεσε πάνω στο καθήκον, τονίζοντας ότι η καθαρά συμβολικού χαρακτήρα συμμετοχή, αποτελεί καθήκον και ιερή υποχρέωση.

Την πολιτική ηγεσία θα εκπροσωπήσει ο γεν. γραμματέας κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.
.  
Πηγη:bloko.gr

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια

Για τον υπολογισμό των νέων αποδοχών του υπαλλήλου, που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς, θα υπολογίζονται οι σημερινές του αποδοχές, όπως προκύπτουν από τον συμψηφισμό του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος, καθώς και των επιδομάτων που λαμβάνονται υπόψη

Σε επτά υπουργεία αναμένεται να παρουσιάσουν την Παρασκευή, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το σχέδιο της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια, που υπάγονται στη λίστα με τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το σχέδιο είναι ουσιαστικά δημοσιονομικά ουδέτερο και προβλέπει αυξήσεις σε κλάδους που έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις (πανεπιστημιακοί, ιατροί), αλλά και συρρίκνωση αποδοχών σε άλλες κατηγορίες. Στην πράξη, πάντως, οι όποιες μειώσεις προκύψουν θα αντισταθμιστούν από την προσωπική διαφορά.

Όπως γράφει η εφημερίδα το σχέδιο προβλέπει τη μείωση του αριθμού των ειδικών μισθολογίων από περίπου 20 σε 8 με 9 και θέτει ως στόχο την εξίσωση των αποδοχών όσων έχουν τα ίδια εργασιακά χαρακτηριστικά, ώστε να υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Για παράδειγμα θα δημιουργηθεί ένα ειδικό μισθολόγιο για όλα τα μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ, ΕΠ ΤΕΙ, ΕΕΔΙΠ, ΕΔΙΠ, εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΕΝ, Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Για τον υπολογισμό των νέων αποδοχών του υπαλλήλου, που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς, θα υπολογίζονται οι σημερινές του αποδοχές, όπως προκύπτουν από τον συμψηφισμό του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος, καθώς και των επιδομάτων που λαμβάνονται υπόψη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr Πηγή:protothema.gr
www.newmoney.gr
Σε επτά υπουργεία αναμένεται να παρουσιάσουν αύριο, Παρασκευή, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το σχέδιο της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια, που υπάγονται στη λίστα με τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το σχέδιο είναι ουσιαστικά δημοσιονομικά ουδέτερο και προβλέπει αυξήσεις σε κλάδους που έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις (πανεπιστημιακοί, ιατροί), αλλά και συρρίκνωση αποδοχών σε άλλες κατηγορίες. Στην πράξη, πάντως, οι όποιες μειώσεις προκύψουν θα αντισταθμιστο...


Χίος: Εντοπίστηκε βάρκα με 21 πρόσφυγες

Το σκάφος του Λιμενικού πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή, όταν εντοπίστηκε η βάρκα με τους πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 21 προσφύγων, στη θαλάσσια περιοχή Μερσυνιδίου, προέβησαν το πρωί της Τετάρτης άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Το σκάφος του Λιμενικού πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή, όταν εντοπίστηκε η βάρκα με τους πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.

Ακολούθησε η διαδικασία αναγνώρισής τους και η μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας του νησιού. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. Πηγή:protothema.gr

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Πρόταση για κυρώσεις 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα, στις χώρες της Ε.Ε. που αρνούνται να συμμετάσχουν στον μηχανισμό μετεγκατάστασης

Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιβολή «εισφοράς αλληλεγγύης» ύψους 250.000 ευρώ ανά αιτούντα άσυλο, στα κράτη-μέλη που δεν συμμετέχουν στον μηχανισμό κατανομής προσφύγων. Το ποσό θα εισπράττεται από τα κράτη που τελικά θα προσδιορίζονται ως υπεύθυνα για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου.Αναφορικά με τις καθυστερήσεις και την άρνηση κρατών-μελών να συμμορφωθούν με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει πως η Επιτροπή έχει εκδώσει από τις 16 Μαρτίου, τέσσερις μηνιαίες εκθέσεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση των προσφύγων, στην τελευταία από τις οποίες διαπιστώνεται ότι έχει σημειωθεί «κάποια πρόοδος στη συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις που προβλέπονται στις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν, αλλά απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες». «Η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να υποβάλλει τακτικά εκθέσεις και επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αναλάβει δράση σε περίπτωση που κράτη μέλη δεν συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους» σημειώνει στην απάντησή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης.
πηγή: left.gr

Δήλωση-έκπληξη από Γιούνκερ: Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση! Πηγή: Δήλωση-έκπληξη από Γιούνκερ: Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση!

Σε μια δήλωση-έκπληξη προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ χαρακτηρίζοντας τα σύνορα ως «την χειρότερη εφεύρεση στην ιστορία».
Ο Γιούνκερ ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες να ανοίξουν τα σύνορα σε όλη την ΕΕ παρά το κόμα μεταναστών και τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γηραιά Ηπειρο.
Μιλώντας στο Media Academy Alpbach το πρωί της Δευτέρας, ο Γιούνκερ ήταν σαφής: «Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση που έγινε ποτέ από τους πολιτικούς».
«Πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια στον εθνικισμό, έχουμε το καθήκον να μην ακολουθούμε τους λαϊκιστές, αλλά να μπλοκάρουμε την λεωφόρο του λαϊκισμού» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν ακόμη επισημαίνοντας πως παρά την παγκοσμιοποίηση και τα ευρωπαϊκά προβλήματα, «δεν πρέπει να χάνουμε τον στόχο μας».
Εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού της Βρετανίας σχολίασε ότι με τις απόψεις Γιούνκερ δεν συμφωνεί η Τερέζα Μέι.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr