Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

“Μπλόκο” στη μεταφορά 206 κιλών κάνναβης!

Η παγίδα των αστυνομικών είχε στηθεί πολύ καλά! Και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, καθώς μπλόκαραν τη μεταφορά και κατά συνέπεια τη διακίνηση 206 κιλών κάνναβης!
Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάστηκε να συνεργαστούν αστυνομικοί από τη Δίωξη Ναρκωτικών, την Ο.Π.Κ.Ε και από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, καθώς και συνάδελφοι τους από το Β` Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατρών.
Αρχικά, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν στη θέση Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος Έλληνας. Στο πορτ παγκάζ του, υπήρχαν 68 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 205,93 κιλών!
Την ίδια ώρα, ακινητοποιήθηκε ακόμη ένα όχημα, που προπορευόταν κατά 2-3 χιλιόμετρα, λειτουργώντας ως προπομπός και στο οποίο επέβαιναν άλλοι δυο Έλληνες, 37 και 23 ετών, που σκοπό είχαν να «ελέγχουν» το δρομολόγιο!
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο που είχε τη κάνναβη, είχε κλαπεί στις 26-10-2016 στο Χαλάνδρι, ενώ έφερε και πλαστές πινακίδες!
Οι συλληφθέντες, είχαν σκοπό να μεταφέρουν το φορτίο στην Αθήνα και ήδη έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη! Πηγή: antenna.gr

Βαρβιτσιώτης: Να γνωστοποιηθούν οι συμβάσεις για τα κέντρα φιλοξενίας

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται διαρκώς οι καταγγελίες που δέχεται η χώρα μας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που έχει λάβει για το προσφυγικό - μεταναστευτικό", αναφέρει σε δήλωση του ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή την κατάθεση 59 Ερωτήσεων - Αιτήσεων Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή, για τις διεθνείς καταγγελίες που δέχεται η χώρα μας ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχει λάβει για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.
 
"Στην αρχή, ήταν ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κ. Οδυσσέας Βουδούρης, που κατήγγειλε τις σπατάλες και τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ύστερα παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας", αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσθέτει:
 
"Τώρα, στην αλυσίδα των καταγγελιών της κυβερνητικής αδιαφάνειας έρχονται να προστεθούν διεθνείς οργανισμοί, Μ.Κ.Ο. και εκτενή ρεπορτάζ από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.
 
Για όλα αυτά, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί του, επιλέγουν να σιωπούν.
 
Κατέθεσα σήμερα, για πολλοστή φορά, μια σειρά ερωτήσεων γύρω από το ζήτημα αυτό.
 
Ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Ζητούμε, ταυτόχρονα, την κοινοποίηση όλων των συμβάσεων που έχει συνάψει η Κυβέρνηση για την εγκατάσταση και λειτουργία των 59 κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών που λειτουργούν στην Επικράτεια.
 
Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να βγουν και να απαντήσουν, επιτέλους, ευθέως. Επιλέγοντας - έστω και τώρα - τον πρωτόγνωρο για αυτούς δρόμο της κοινοβουλευτικής συνέπειας και της πολιτικής αξιοπιστίας".
Πηγή: Capital.gr

Παύση λειτουργίας της δομής φιλοξενίας στο Χέρσο

Την παύση λειτουργίας της δομής φιλοξενίας στο Χέρσο του νομού Κιλκίς ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνταν εκεί μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές φιλοξενίας που πληρούσαν τις προϋποθέσεις και η συγκεκριμένη δομή έπαψε να λειτουργεί και δεν θα επαναλειτουργήσει όσο οι συνθήκες δεν μεταβάλλονται, διευκρίνισε ο υπουργός.
«θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και  τους Δημάρχους Κιλκίς κ. Δημήτρη Σισμανίδη, Παιονίας κ. Χρήστο Γκουντενούδη καθώς και την τοπική κοινωνία για την πολύ σημαντική βοήθεια και στήριξη στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος» τόνισε.Πηγή: naftemporiki.gr

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών «δοκιμάζουν» την ετοιμότητα της συνοριοφυλακής - Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ

Αγωνία ξέσπασε στον Έβρο τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με είδηση που ήθελε την απομάκρυνση Πακιστανών μεταναστών από hotspot στην Ανατολική Θράκη και, παράλληλα, από


 την πληροφορία ότι οι τουρκικές αρχές εγκατέλειψαν εκατοντάδες Πακιστανούς μετανάστες στην Κωνσταντινούπολη.
Για το αν πράγματι απελευθερώθηκαν μετανάστες από κέντρο φιλοξενίας της Ανατολικής Θράκης, ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρελάς, από τη συχνότητα του Ράδιο Χρόνος 87,5 fm απαντάει πως «δεν είμαι σε θέση ούτε να το επιβεβαιώσω ούτε να πω ότι δεν ισχύει», επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι «σαφώς εμείς γνωρίζουμε τι γίνεται στην ελληνική επικράτεια επάνω στα δικά μας ζητήματα».

Αυξημένη η κινητικότητα στον Έβρο
Το γεγονός ότι η στάθμη του Έβρου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, σημαίνει πως η διακίνηση μεταναστών παραμένει ακόμη «ζωντανή». Συγκεκριμένα, το περασμένο τρίμηνο Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών παρουσίασαν έξαρση καθώς η στάθμη του νερού στον Έβρο παρέμεινε χαμηλή, ενώ φέτος αυτή η περίοδος παρατείνεται και στο μήνα Δεκέμβριο λόγω της ανομβρίας.
«Τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί το γενικό φαινόμενο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, και των κυκλωμάτων που προσπαθούν να μεταφέρουν μετανάστες από τα σύνορα προς το εσωτερικό της χώρας», διαπιστώνει ο κ. Χαρελάς, ενώ για την ετοιμότητα της συνοριοφυλακής προσθέτει ότι «συλλαμβάνουμε αυτόφωρα κυρίως διακινητές υπηκόους  άλλων χωρών, ειδικά στην περιφέρεια ΑΜ-Θ. Οι αστυνομικές και συνοριακές δυνάμεις είναι στημένες καλά, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά τα περάσματα και τους τρόπους μεταφοράς μεταναστών που χρησιμοποιούν αυτά τα κυκλώματα». 

Παρόλα αυτά τα κυκλώματα παραμένουν ενεργά, όμως δεν λειτουργούν ...επαγγελματικά. «Τα κυκλώματα αυτά κάνουν πολλούς ερασιτεχνισμούς και οι λαθροδιακινητές δε γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονούν οι πράξεις τους. Όμως, το εύκολο χρήμα και το κέρδος τους προτρέπουν. Από την άλλη εμείς προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την δουλειά μας, στηνόμαστε σε μπλόκα και αξιοποιούμε τις πληροφορίες που έχουμε για τα κυκλώματα. Γι' αυτό κάθε μέρα η αστυνομία έχει επιτυχίες».

Ο Έβρος παραμένει ως ο νούμερο ένα προορισμός για διακίνηση μεταναστών, καθώς στα νησιά η διακίνηση παραμένει δυσκολότερη. Η αυξημένη ροή μεταναστών, σε συνδυασμό με τις επιτυχημένες παρεμβάσεις της αστυνομίας, έχουν ως αποτέλεσμα τα κρατητήρια να γεμίζουν, κάτι που δυσκολεύει τη δουλειά.»Υπάρχει πίεση, και δεν το λέμε εμείς συνδικαλιστικά αλλά το λέει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τα δεδομένα που βγάζουμε καθημερινά. Εμείς απλώς αποτυπώνουμε αυτές τις μεγάλες επιτυχίες σε καθημερινό πλέον επίπεδο, κι έτσι τα κρατητήριά μας και οι χώροι κλειστών δομών γεμίζουν. Αυτό αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι από τον Έβρο».

Η προσπάθεια που πραγματοποιείται στην περιφέρεια ΑΜ-Θ θα πρέπει να μεθοδευτεί και σε άλλες περιοχές. «Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συμβαίνει σε όλη την χώρα, ακόμη και στο εσωτερικό εκεί όπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας προσανατολίζεται στο να κλείσει υπηρεσίες δίωξης παράνομης μετανάστευσης στο εσωτερικό της. Νομίζω ότι οι έλεγχοι αυτοί δεν πρέπει να περιορίζονται στην περιφέρειά μας, αλλά θα πρέπει να επεκταθούν σε ολόκληρη την ενδοχώρα, σε όλο το οδικό δίκτυο, γιατί οι κινήσεις δεν είναι μόνο στον Έβρο προς το εσωτερικό αλλά και από την Αθήνα προς την ελληνοαλβανική πλευρά, από την Αθήνα προς την Ήπειρο και προς την κεντρική Μακεδονία. Άρα οι έλεγχοί μας και η παρουσία όλων των κλιμακίων της συνοριοφυλακής θα πρέπει να είναι σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της χώρας και όχι μόνο σε μια περιφέρεια», προσθέτει.

Συχνές οι αποσπάσεις
Παράλληλα, το ανθρώπινο δυναμικό παραμένει υποστελεχωμένο, καθώς οι ανάγκες στα νησιά παραμένουν αυξημένες και οι αποσπάσεις προσωπικού είναι ένα συχνό φαινόμενο. Παρόλα αυτά ο κ. Χαρελάς δεν πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος. «Δεν θα έλεγα ότι οι δυνάμεις αυτές αριθμητικά τουλάχιστον είναι τέτοιες που να εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια της περιοχής»

Ο ίδιος αποδίδει την κατάσταση στο προσωπικό της Συνοριοφυλακής στις λανθασμένες πολιτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν. «Θα έλεγα ότι είναι απόρροια ενός συστήματος το οποίο αδιαφόρησε πλήρως τα προηγούμενα χρόνια για την σύσταση της ελληνικής συνοριοφυλακής, έτσι ώστε να προσλάβει αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό που να είναι παρόν σε τέτοιου είδους μεταναστευτικές πιέσεις και ροές. Δυστυχώς αυτές οι λανθασμένες πολιτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν και τις ακολουθούν μέχρι και σήμερα τις πληρώνουμε με αυτό τον τρόπο. 
Οι συνάδελφοί μας παίρνουν αποσπάσεις για λίγους μήνες, ώστε να κλείνουν τις ροές ή να τις διαχειρίζονται», επισημαίνει, ενώ αναφορικά με τις συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας καταλήγει στο ότι «έχουν οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο, κυρίως στις κοινωνίες των νησιών όπου υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Εκεί οι ανοιχτές δομές έχουν διπλάσιο κόσμο και οι συνθήκες ασφάλειας -και της κοινωνίας και των προσφύγων και του ένστολου προσωπικού- δεν είναι καλές».


xronos.gr

13 μετανάστες μετέφερε κύκλωμα από τον Έβρο

Συνελήφθησαν την 28-12-2016 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σουφλίου, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 35, 39, 52 και 54 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί  εντόπισαν τους τρεις δράστες ηλικίας 35, 39 και 52 ετών να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε όχημα τύπου van, που οδηγούσε ο 54χρονος δράστης και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο οδηγός του ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου  υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ακινητοποίησε το όχημά του, ενώ οι οδηγοί των άλλων δύο, ηλικίας 39 και 54 ετών, δεν υπάκουσαν, συνέχισαν την πορεία τους, αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και τα άλλα δύο οχήματα και να συλλάβουν τους δράστες, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος τύπου van, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία (3) οχήματα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας. Πηγη:faros -24.gr


Τυχερό – Γιατί είχε το πιστόλι και την «σκύλα» ο Βούλγαρος στο αυτοκίνητό του

Συνελήφθη χθες (29-12-2016) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Τυχερού Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

skila30

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 50χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εντόπισαν ένα (1) πιστόλι κρότου – αερίου και ένα (1) λοστό μήκους 50 περίπου εκατοστών.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το παραπάνω πιστόλι, ο λοστός και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. Πηγή:faros-24.gr


Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 13 μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθησαν την 28 - 12 - 2016 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σουφλίου, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 35, 39, 52 και 54 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες ηλικίας 35, 39 και 52 ετών να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε όχημα τύπου van, που οδηγούσε ο 54χρονος δράστης και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο οδηγός του ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ακινητοποίησε το όχημά του, ενώ οι οδηγοί των άλλων δύο, ηλικίας 39 και 54 ετών, δεν υπάκουσαν, συνέχισαν την πορεία τους, αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.
Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και τα άλλα δύο οχήματα και να συλλάβουν τους δράστες, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος τύπου van, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν τρία (3) οχήματα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας. Πηγη:e-evros.gr

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Αγωνία στον Έβρο για την «απελευθέρωση» εκατοντάδων μεταναστών από την Τουρκία

Πληροφορίες για Πακιστανούς που έφυγαν από hotspot στην ανατολική Θράκη - Τα κυκλώματα επιλέγουν τα νότια του νομού για τους μετανάστες και τα βόρεια για τους πρόσφυγες

Νέες ανησυχίες προκαλεί η πληροφορία ότι οι τουρικές αρχές εγκατέλειψαν και στην ουσία άνοιξαν hotspot με εκατοντάδες μετανάστες - στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί - στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος οι πιέσεις από τις προσφυγικές ροές είναι μεγάλες στο νομό Έβρου καθώς στο νότιο τμήμα του δεκάδες μετανάστες επιχειρούν καθημερινά να περάσουν διασχίζοντας τον Έβρο ποταμό εκμεταλλευόμενοι και τη χαμηλή του στάθμη ενώ την ίδια στιγμή στο βόρειο τμήμα παρόμοια διαδρομή επιχειρούν κυρίως Σύροι πρόσφυγες.

«Φαίνεται πως οι διακινητές έχουν χωρίσει τις περιοχές δράσης με τους πρόσφυγες να συγκεντρώνονται στη βόρεια περιοχή με επίκεντρο την Ανδριανούπολη και τους μετανάστες να διοχετεύονται από τα νότια περάσματα μέσω του άξονα Κωνσταντινούπολης-Κεσσάνης» λέει στην εφημερίδα άνθρωπος που παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα.

«Υπάρχει η πληροφορία ότι οι αρχές της γείτονος εγκατέλειψαν κάποιο hotspot με Πακιστανούς ενώ παρατηρείται και κάποια χαλαρότητα στα μέτρα φύλαξης από την άλλη πλευρά των συνόρων, ιδιαίτερα έπειτα από τις αλλαγές των διοικητών στην παρέβρια περιοχή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το τρίμηνο Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών παρουσιάζουν έξαρση καθώς η στάθμου του νερού στον Έβρο παραμένει χαμηλή, περίοδος που έχει παραταθεί φέτος και τον Δεκέμβριο λόγω της ανομβρίας. Πηγή:protothema.gr

Η Βουλγάρικη νταλίκα έκρυβε 26 μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (27-12-2016) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 49 και 47 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι ένας (21) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τέσσερις (4) ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Ιράν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, και να μεταφέρουν με αυτό είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες, έχοντας αποκρύψει τους περισσότερους από αυτούς σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ, 80 δολαρίων Αμερικής και 10 λέβα Βουλγαρίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. Πηγη:faros-24.gr


Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλακων

Η Γέννησή του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως. Τις καλύτερες ευχές για τα φετινά Χριστούγεννα !

Χάος με το «πόθεν έσχες» - Πότε λήγει η προθεσμία

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες υπόχρεοι αλλά και λογιστές με την συμπλήρωση του πόθεν έσχες που φέτος γίνεται ηλεκτρονικά. Η δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης έχει πολλά «γκρίζα» σημεία που θα δυσκολέψουν πολλούς από τους 100 χιλιάδες και πλέον φορολογούμεβους.

Το νέο σύστημα απαιτεί να δηλωθούν τα πάντα, ακόμη και παλαιά περιουσιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές δυσκολίες στη συμπλήρωση της αίτησης η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε παγίδα.

Το Πόθεν Εσχες, γίνεται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά και η διάρκεια για την υποβολή της δήλωσης είναι έως τις 15 Ιανουαρίου 2107.

Στους υπόχρεους περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι βουλευτές και οι λοιποί πολιτικοί, καθώς επίσης και στρατιωτικοί, δικαστικοί, εφοριακοί, τελωνειακοί, πάσης φύσεως ελεγκτές του Δημοσίου, στελέχη ανεξάρτητων αρχών, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη διοικητικών συμβουλίων δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, διαιτητές αθλημάτων, ιδιοκτήτες και στελέχη μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και δημοσιογράφοι.

Τι πρέπει να δηλωθεί

Μετρητά άνω των 15.000 ευρώ κρυμμένα στο σπίτι, κοσμήματα, χρυσά, ασημένια ή χάλκινα νομίσματα, πολύτιμους λίθους, πολύτιμα μέταλλα και λοιπά κινητά αντικείμενα αξίας άνω των 30.000 ευρώ, καταθέσεις, ακίνητα, αυτοκίνητα, δίκυκλα, πισίνες, σκάφη, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, λοιπά χρηματοικονομικά προϊόντα και συμμετοχές σε επιχειρήσεις και αναλυτικά κατά πηγή προέλευσης όλα τους τα εισοδήματα πρέπει να δηλώσουν φέτος στις αρμόδιες αρχές.

Οπως αναφέρει το newmoney, για παράδειγμα, ακόμα και για αυτοκίνητα ή ακίνητα που εδώ και δεκαετίες έχουν αποκτήσει και τα δήλωναν στο Ε1 και το «πόθεν έσχες» του παρελθόντος, τώρα οι υπόχρεοι θα πρέπει να ψάξουν συμβόλαια και τιμολόγια για να αναγράψουν ξανά την αξία στην οποία τα απέκτησαν, τις πηγές προέλευσης των χρημάτων τους (π.χ. εισοδήματα έτους, αποταμιεύσεις παρελθόντων ετών, κέρδη από λαχεία – παιχνίδια ΟΠΑΠ κ.λπ.), αλλά και πόσα ακριβώς ήταν τα χρήματα από κάθε πηγή.

Ενώ δηλαδή τα στοιχεία αυτά είναι ήδη γνωστά στο κράτος και τις ελεγκτικές αρχές (και όταν οι εισαγγελείς που τις επικουρούν ή τις εποπτεύουν μπορούν να έχουν αυτόματη πρόσβαση χωρίς καν την έγκριση του ελεγχόμενου), οι υπόχρεοι πρέπει να ψάψουν να βρουν στοιχεία από παρελθόν και να τα δηλώσουν τώρα.

Για παράδειγμα, αν κάποιος απέκτησε ένα περιουσιακό στοιχείο μετά τον γάμο του, θα πρέπει να θυμάται και να μεταφέρει στη δήλωση τι έδωσε ο ίδιος ή η σύζυγός του από τους μισθούς τους, τι είχαν καθένας πριν από τον γάμο, αν βρήκαν χρήματα από δώρα γάμου ή τι μάζεψαν από κοινού μετά, τι τους έδωσαν οι γονείς τους, τι δάνειο πήραν κ.λπ.

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όταν θα καλούνται να δικαιολογήσουν τα υπόλοιπα από καταθέσεις που είχαν κατά την 31η Δεκεμβρίου 2015 σε τράπεζες. Στους λογαριασμούς μπορεί να υπήρχαν χρήματα από το 2014 και νωρίτερα και σε αυτά προσθέτονταν τακτικά ή έκτακτα και άλλα χρήματα (όπως η μισθοδοσία κάθε μήνα, χρήματα που μεταφέρονταν από έναν λογαριασμό του υπόχρεου σε άλλον, πληρωμές από ασφαλιστικά ταμεία ή έκτακτα κέρδη από στοιχηματισμό κ.λπ.), ενώ ταυτόχρονα αφαιρούνταν άλλα έξοδα (π.χ., για πληρωμές λογαριασμών, πιστωτικών καρτών, διάφορες αγορές).

Είναι σχεδόν αδύνατον, λοιπόν, να απαντήσει κανείς στην ερώτηση «πόσα χρήματα από τα υπόλοιπα των λογαριασμών προέρχονται από τρέχοντες μισθούς, πόσα από προηγούμενα χρόνια» κ.λπ.

Ενα άλλο ακραίο παράδειγμα είναι και αυτό: Εστω ότι σε κάποιον υπόχρεο είχε απομείνει στο τέλος του 2015 υπόλοιπο καταθέσεων συνολικά 6.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές τράπεζες.

Μέσα στη χρονιά εκείνη οι μισθοί του που μπήκαν στην τράπεζα ήταν 12.000 ευρώ, κέρδισε 350 ευρώ από στοιχηματισμό, πούλησε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο για 1.150 ευρώ, ενώ είχε και άλλα 5.500 ευρώ σε καταθέσεις πριν από το 2015 (31/12/2014). Αρα συνολικά κινήθηκαν στους λογαριασμούς του 19.000 ευρώ, από τα οποία τα 13.500 ήταν πρωτογενείς καταθέσεις που εισήλθαν τη χρονιά εκείνη, ενώ τα 5.500 προϋπήρχαν.

Από την άλλη, έστω ότι το ίδιο άτομο δαπάνησε από τις καταθέσεις του μέσα στο 2015 13.000 ευρώ: 1.500 ευρώ για να πληρώσει φόρους, 1.000 ευρώ σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ, 8.500 ευρώ για έξοδα σπιτιού κ.λπ. με πιστωτικές κάρτες, ενώ έκανε ανάληψη και άλλα 2.000 ευρώ για διάφορα έξοδα.

Αφού τα υπολογίσει όλα αυτά, θα πρέπει να κρίνει και να αποφασίσει πόσα από τα λεφτά που ξόδεψε κάθε φορά ήταν από χρήματα από τρέχουσα μισθοδοσία, από κέρδη ή εκποίηση περιουσιακού στοιχείου εκείνη τη χρονιά, ή πόσα ήταν από τα έτοιμα που είχε ήδη από το 2014. Μόνο έτσι θα μπορέσει να απαντήσει στο τέλος πόσα χρήματα του απέμειναν το 2015 από κάθε πηγή ξεχωριστά.

Δικαιολογητικά

Κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής Δ.Π.Κ., οι υπόχρεοι, οι οποίοι ανήκουν στις κατηγορίες των υποχρεωτικά ελεγχόμενων προσώπων (βουλευτές, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανώτεροι δικαστικοί), όπως αυτές προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις, αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο αρμόδιο όργανο ελέγχου, εφάπαξ κατά την υποβολή της αρχικής δήλωσης και εφόσον υπάρχουν μεταβολές κατά την υποβολή της ετήσιας δήλωσης, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

– Συμβόλαια των ακινήτων.

– Βεβαιώσεις επενδυτικών προϊόντων και χαρτοφυλακίων χρηματοοικονομικών προϊόντων, όπως αυτά περιγράφονται στο στοιχείο iii της περίπτωσης α" της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Ν. 3213/2003, που κατ" ελάχιστον θα περιλαμβάνουν το όνομα του χειριστή της μερίδας, το όνομα των προϊόντων, το κόστος κτήσης και την αποτίμηση αυτών.

– Βεβαιώσεις ή παραστατικά από τα οποία να προκύπτουν τα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και αντίστοιχες βεβαιώσεις ή παραστατικά για κάθε είδους χρηματιστηριακά ή ασφαλιστικά προϊόντα και συμμετοχές σε κεφάλαια επιχειρηματικών ή επενδυτικών συμμετοχών (funds) και καταπιστευμάτων (trusts).

– Παραστατικά των Τραπεζών, Ταμιευτηρίων και άλλων ημεδαπών ή αλλοδαπών πιστωτικών Ιδρυμάτων απ" τα οποία θα αποδεικνύεται η μίσθωση θυρίδων.

– Παραστατικά αγοράς ή πράξεις φορολογικής αρχής ή ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα κινητά μεγάλης αξίας άνω των 30.000,00 €, όπως ειδικότερα αυτά προσδιορίζονται στο στοιχείο vi της περίπτωσης α" της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Ν. 3213/2003.

– Άδειες κυκλοφορίας πλωτών και εναέριων μεταφορικών μέσων, καθώς και των κάθε χρήσης οχημάτων και σε περίπτωση απόκτησης ή εκποίησης κατά τη διάρκεια του χρόνου που αφορά η δήλωση επιπλέον παραστατικά αγοράς ή πώλησης.

– Παραστατικά για συμμετοχή σε κάθε είδους εταιρεία ή επιχειρήσεις.

 

aftodioikisi.gr 


Συνελήφθη 30χρονος που επιχείρησε να προωθήσει Ιρανούς στη Σερβία μέσω ΚΤΕΛ

Μέσω... ΚΤΕΛ επιχείρησε να μεταφέρει 13 αλλοδαπούς ιρανικής υπηκοότητας ένας 30χρονος, με στόχο την προώθησή τους στη Σερβία έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Ο 30χρονος αλλοδαπός συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες. 


Συγκεκριμένα, κατελήφθη να συνοδεύει 13 αλλοδαπούς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, μέσω της υπεραστικής συγκοινωνίας, με απώτερο σκοπό την προώθησή τους προς τη Σερβία, έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: skai.gr

Δύο Τούρκοι συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για πλαστά έγγραφα

Δύο 21χρονοι Τούρκοι υπήκοοι συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, ύστερα από έλεγχο των αστυνομικών αρχών.

Οι Τούρκοι διαπιστώθηκε ότι κατείχαν πλαστά δελτία ταυτότητας των Γερμανικών αρχών.


Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας οι δράστες είχαν εισέλθει στη χώρα μας παράνομα από αφύλακτη διάβαση στον Έβρο.

Κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την Ηγουμενίτσα με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, όμως δεν κατάφεραν να περάσουν τον έλεγχο της αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για ενίσχυση στα νησιά

Ανανέωση της διαταγής της ΕΛ.ΑΣ για τους 70 αστυνομικούς στα νησιά :Με νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ ενισχύεται η αστυνομική - συνοριακή δύναμη στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.Ειδικότερα για το χρονικό διάστημα απο 01.01.2017 έως και 28.2.2017 θα μετακινηθούν 70 αστυνομικοί, επιθυμούντες κατά προτεραιότητα απο τμήματα ασφάλειας, ΤΔΛ και ΤΣΦ απο την ηπειρωτική χώρα.
Συγκεκριμένα 
 Για ΔΑ Λέσβου 30 αστυνομικοί από 
ΓΑΔΑ Αττική 20
ΔΑ Σερρών 2
ΔΑ Ιωαννίνων 3
ΔΑ Καστοριάς 2
ΔΑ Πέλλας 2
ΔΑ Πιερίας 1

Για ΔΑ Σάμου 10 αστυνομικοί από
ΓΑΔΑ Αττικη 10

Για ΔΑ Χιου 15 αστυνομικοί από
ΓΑ.Δ.Θεσσαλονίκης 15

Για ΑΤ Λερου 5 αστυνομικοί απο 
Θεσσαλονίκη 2
ΔΑ Φλώρινας 1
ΔΑ Λάρισας 1
ΔΑ Κοζάνης 1

Για ΤΑ Κώ 5 αστυνομικοί από
ΔΑ Καρδίτσας 1
ΔΑ Θεσπρωτίας 1
ΔΑ Ημαθίας 2
ΔΑ Αρτας 1

Για ΑΤ Καλύμνου 5 αστυνομικοί απο
ΔΑ Γρεβενών 2
ΔΑ Τρικάλων 2
ΔΑ Πρέβεζας 1


Οι ανωτέρω 70 αστυνομικοί θα μετακινηθούν με δαπάνες οι οποίες θα καλυφθούν απο συγχρηματοδοτούμενη δράση απο το Ευρωπαικο Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας.
Οι μετακινήσεις των ανωτέρω αστυνομικών αποσκοπούν στην ενίσχυση των ήδη υπηρετούντων στα ανωτέρω νησιά που απασχολούνται στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, στη δακτυλοσκόπηση και καταχώρηση αλλά και στις κατά τόπους περιπολίες των αστυνομικών δυνάμεων.
Για περισσότερες πληροφορίες, η συγκεκριμένη διαταγή  απεστάλη στις προαναφερόμενες Υπηρεσίες.

www.posyfy.gr