Ακόμη 72 μετανάστες πέρασαν στα νησιά του Αιγαίου

Οι 22 πέρασαν στη Λέσβο, οι δυο στη Χίο και οι 48 στη Σάμο

Συνολικά 72 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τα τελευταία τρία 24ωρα. Από αυτούς, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής μέχρι και σήμερα Δευτέρα το πρωί, οι 22 πέρασαν στη Λέσβο, οι δυο στη Χίο και οι 48 στη Σάμο.

Σήμερα και σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στα νησιά της περιοχής, καταγεγραμμένοι- εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί, βρίσκονται 10.463 άτομα. Στη Λέσβο βρίσκονται 5.075, στη Χίο 3.539 και στη Σάμο 1.849.

Ας σημειωθεί εδώ ότι παρά τις συνεχιζόμενες μικρές ροές προς τα νησιά, ο αριθμός των εγκλωβισμένων σε αυτά έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με αυτόν στις αρχές της χρονιάς: Την 1η Ιανουαρίου στα νησιά ήταν εγκλωβισμένα 11.078 άτομα (5.591 στη Λέσβο, 3.551 στη Χίο και 1.936 στη Σάμο). Αυτό συμβαίνει γιατί σημαντικός είναι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο προσφύγων που μετακινούνται στο εσωτερικό της Ελλάδας είτε γιατί έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις τους, είτε γιατί συνεχίζουν τη διαδικασία στην Αθήνα ή τέλος γιατί ανήκουν σε ευάλωτες και χρήζουσες προστασίας κοινωνικές ομάδες. Πηγή:protothema.gr


EmoticonEmoticon