ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Η απάντηση της Ακρίτισσας γυναίκας για τους συνοριοφύλακες


Ακρίτισσα ηλικιωμένη για τους συνοριοφύλακες : "Αν κρεμάσετε ένα καπέλο τους εδώ δίπλα, εγώ θα πάω και θα το προσκυνάω κάθε μέρα.."

  Η επιβράβευση του έργου των συνοριοφυλάκων δεν μπορεί παρά να έρθει από αυτούς που ζουν στα σύνορα και στα απομακρυσμένα χωριά της χώρας. Η τιμή και η αναγνώριση δεν μπορεί να είναι τίτλοι υπηρεσιακοί αλλά τέτοιες εκφράσεις ανθρώπων που αναζητούν την ασφάλεια στα χωριά τους από την ίδια την  πολιτεία. Και αυτή μπορεί να δοθεί μόνο με την παρουσία των συνοριοφυλάκων.

    Προκαλεί συγκίνηση και σεβασμό η δήλωση της ηλικιωμένης Ακρίτισσας στην ελληνοαλβανική μεθόριο που αναφέρει με τρεμάμενη φωνή σε ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού STAR την 23.1.2017 :  " ..Οι συνοριοφύλακες μου σώσανε τη ζωή. Αν κρεμάσετε ένα καπέλο τους εδώ δίπλα εγώ θα πάω και θα το προσκυνάω κάθε μέρα γιατί είμαι ζωντανή..".

    Αναγνώριση για κάθε συνάδελφο που σφίγγει κάθε μέρα το χέρι ενός ηλικιωμένου σε κάθε ακριτικό χωριό και προσφέρει απλόχερα την ασφάλεια σε κάθε ακριτικό σπίτι. 
     Περάσανε 17 χρόνια και κάποιοι συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κληθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι ανάγκη να συνεχίζουμε να προσφέρουμε ασφάλεια στα ακριτικά χωριά και τη φύλαξη των συνόρων με μοναδικό αντάλλαγμα ηθικών αμοιβών, τέτοιες Τιμές απλών ανθρώπων.

 ...Αξία ανεκτίμητη

Σε πείσμα των καιρών !www.bordernews.gr

       
1 σχόλια:

ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ, ΒΑΣΙΚΑ ΜΗΔΑΝΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ. Η ΓΙΑΓΙΑ ΑΚΡΙΤΙΣΣΑ ΑΝΑΠΩΛΕΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΗΤΑΝΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΖΩ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ...

Δημοσίευση σχολίου