Την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει πολλούς από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες τους αναγνώρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μουζάλας, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την προσφυγική κρίση. 

Απαντώντας σε δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε ότι είναι «πολύ σωστό να τοποθετούνται οι πρόσφυγες αναλογικά σε όλη την Ευρώπη και όντως αυτό είναι η "σημαία μας", το αν αυτό δεν πετυχαίνει αυτό, το 'χει βιώσει και ο ίδιος, και ο κ. Αβραμόπουλος». «Είναι δύσκολος τόπος η Ευρώπη. Θα τα καταφέρουμε» διαβεβαίωσε. Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ακόμη ότι στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκονταν 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες και αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν τους 7.000. 

Από τα 14 στρατόπεδα
 φιλοξενίας, συνέχισε, έχουμε κλείσει τα πέντε και κλείνουμε άλλα δύο την επόμενη εβδομάδα. «Τα πέντε μικρά που απομένουν γίνονται εξαιρετικά, με καλές συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες, και έχουμε τα δύο μεγάλα που χρειάζονται βελτίωση».

Πηγή: skai.gr