Έντονες είναι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για την κατάργηση του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και την μετατροπή του σε γραφείο Συνοριακής Φύλαξης στο Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της Συνοριακής Φύλαξης Έβρου κ. Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά ο οποίος μας ανέφερε τα εξής:   

«Το ΤΣΦ Τυχερού λειτουργεί ανελλιπώς από 16ετιας και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος με αμέτρητες επιτυχίες. Στα όρια ευθύνης του και όχι μόνο, προσφέροντας ασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στην ίδια τη χώρα μας.

Το προσωπικό που υπηρετεί εκεί υπερβάλει καθημερινά εαυτό και κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, διακινδυνεύοντας ακόμα και την ζωή του, για να φέρει σε πέρας την αποστολή του που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση της νομιμότητας και της προάσπισης των συνόρων της χώρας μας.

Την ώρα λοιπόν που η Ε.Ε. συστήνει την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή δείχνοντας το δρόμο της αναδόμησης και της εξειδίκευσης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης, θα περιμέναμε από την πολιτεία, την περαιτέρω εξειδίκευση και ενίσχυση με σύγχρονα μέσα (οχήματα, κάμερες κ.α.).

Όπως επίσης και με  επιπλέον προσωπικό και όχι την πολιτική της αποδόμησης και τη μετατροπή σε γραφείο διαχείρισης του ΤΣΦ Τυχερού, ενός τμήματος πρώτης γραμμής, στα πεντακόσια μέτρα από τα σύνορα.

Εμείς 24 ώρες ολόκληρο το χρόνο είμαστε στην φύλαξη των συνόρων της Πατρίδας μας και αυτό επιθυμούμε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο να κάνουμε».

Πηγη:e-evros.gr