Κοντά στον έναν τόνο έφεραν μόνο το Σαββατοκύριακο, καθώς κατασχέθηκαν πάνω από 450 κιλά χασίς στην Ήπειρο και περισσότερα από 350 κιλά στη δυτική Μακεδονία, όπου «μεταφορείς» σε μία

 περίπτωση ήταν τέσσερα μουλάρια και σε άλλη ένα φορτηγάκι παραποιημένο, έτσι ώστε να μοιάζει με όχημα του ΟΤΕ (!!!).
Μόλις σε ενάμιση μήνα οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 1,5 τόνο, όταν όλο το 2016 είχαν κατασχέσει 3,7 τόνους χασίς.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν στο «Εθνος» ότι οι διακινητές εκτίμησαν πως λόγω του τριημέρου της Αποκριάς τα μέτρα φύλαξης στα σύνορα θα ήταν χαλαρά και αποδύθηκαν σε ένα μπαράζ μεταφοράς ναρκωτικών.
Ενας 45χρονος Αλβανός φόρτωσε με 110 δέματα χασίς, συνολικού βάρους 340 κιλών, ένα φορτηγάκι, τα χαρακτηριστικά του οποίου είχαν αλλοιωθεί, ώστε να μοιάζει με όχημα του ΟΤΕ. Στη διασταύρωση Καλπακίου αστυνομικοί και συνοριοφύλακες από την Κόνιτσα ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο, που όπως διαπιστώθηκε έφερε πλαστές πινακίδες και αποξεσμένο αριθμό πλαισίου και βρήκαν σε αυτό τα 340 κιλά χασίς, τα οποία κυριολεκτικά... ξεχείλιζαν από παντού.
Επιστράτευσαν μουλάρια
Τρεις Αλβανοί διακινητές οδηγούσαν τέσσερα μουλάρια φορτωμένα με χασίς στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Οι δράστες μπήκαν από αφύλακτο σημείο και εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή στο Ανταρτικό Φλώρινας. Οι δύο από τους δράστες κατάφεραν και διέφυγαν, εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής, την ομίχλη και τη νεροποντή -εκτιμάται ότι επέστρεψαν στην πατρίδα τους-, ο τρίτος όμως, ένας 21χρονος, συνελήφθη. Τα τέσσερα μουλάρια ήταν φορτωμένα με 16 σάκους, συνολικού βάρους άνω των 312,5 κιλών χασίς.
Ζευγάρι Ελλήνων, ηλικίας 48 και 55 χρόνων, συνελήφθη χθες στο Κομπότι Αρτας, καθώς στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν είχαν στοιβάξει 58 σάκους με 109 κιλά χασίς.
Ενας 27χρονος Αλβανός εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής να οδηγεί ένα ύποπτο όχημα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής. Στο σήμα των συνοριοφυλάκων να σταματήσει, όχι μόνο δεν υπάκουσε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με το αυτοκίνητο στις προστατευτικές μπάρες και να συλληφθεί. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν συνολικά κοντά στα 43 κιλά χασίς.
Πηγη:ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ - ethnos.gr