Αιχμές «κατά ορισμένων κρατών» για τους χαμηλούς ρυθμούς επαναπροωθήσεων των μεταναστών άφησε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος διαμηνύοντας πως «οι αποφάσεις για επαναπροώθηση πρέπει να εφαρμόζονται».

«Eπί του παρόντος επαναπροωθείται μόνο το ένα τρίτο των ανθρώπων οι οποίοι ειδοποιούνται ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Oι επαναπροωθήσεις είναι ουσιώδες στοιχείο της (ενν. μαθηματικής) εξίσωσης της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο έλληνας επίτροπος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

«Εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τις επαναπροωθήσεις και τη συνεργασία των χωρών προέλευσης των παράτυπων μεταναστών, πρέπει να εξασφαλίσουμε καταρχάς ότι λειτουργεί το σύστημα επαναπροώθησης στην ΕΕ» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος. 

«Οι αποφάσεις για επαναπροώθηση πρέπει να εφαρμόζονται. Εάν κάποιος κρύβεται σκοπίμως, τα κράτη - μέλη έχουν το δικαίωμα να δράσουν και θα όφειλαν και να το κάνουν. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται λαμβανομένων, πλήρως, υπόψη του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου και στον βαθμό που εφαρμόζουμε αυτούς τους κανόνες καλύτερα θα βελτιωθεί και η πολιτική μας των επαναπροωθήσεων» τόνισε ακόμη ο επίτροπος Μετανάστευσης. 


Πηγή: skai.gr