ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Επιστροφή 60 μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία

Το πλοίο αναχώρησε από την Κω με προορισμό το λιμάνι της Ιασσού (σημερινό Γκιουλούκ) - Οι 56 ήταν από το Πακιστάν, τρεις από το Μπανγκλαντές και ένας από το Νεπάλ

Στην επιστροφή 60 μεταναστών, οι οποίοι δεν πληρούσαν τους όρους για παροχή ασύλου, προχώρησαν την Πέμπτη οι ελληνικές αρχές προς την Τουρκία, σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Άγκυρα.

Η επιχείρηση οργανώθηκε υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού της Frontex. Από τους 60 που πήραν τον δρόμο της επιστροφής, οι 56 ήταν Πακιστανοί, τρεις από το Μπανγκλαντές και ένας από το Νεπάλ, όλοι άνδρες.
 
Όπως έγινε γνωστό, οι αιτήσεις ασύλου των 36 είχαν μπει στο αρχείο, οι 21 είχαν απορριφθεί και οι υπόλοιποι τρεις είχαν παραιτηθεί των δικαιωμάτων τους. 

Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Κω με προορισμό το λιμάνι της Ιασσού (σημερινό Γκιουλούκ) της Τουρκίας. Πηγή:protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου