Σύσκεψη για την επιτήρηση των ελληνικών συνόρων την Πέμπτη

Ευρεία σύσκεψη για την επιτήρηση των θαλασσίων και των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας και τη συνδρομή που παρέχει η FRONTEX θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την Πέμπτη στις 10.00.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με την ευκαιρία της προγραμματισμένης επίσκεψης του Εκτελεστικού Διευθυντή της FRONTEX, Fabrice Leggeri, στην Ελλάδα. Ο κ. Leggeri θα συνοδεύεται από τετραμελή αντιπροσωπεία ανωτάτων στελεχών της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - Ακτοφυλακής.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης.

Σημειώνεται, σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ότι η Frontex (Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή), αποτελεί πλέον την αρμόδια Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση της συνεργασίας σε θέματα επιτήρησης - φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Πηγή:tovima.gr


EmoticonEmoticon