Συνολικά 13 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων συνελήφθησαν από την αστυνομία σε επιχειρήσεις στην ΒΙΑΛ και στην πόλη της Χίου κατά την διάρκεια των επεισοδίων και των συμπλοκών μεταξύ αντιμαχομένων ομάδων, το βράδυ της Πέμπτης, 4 Μαΐου 2017.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της απείθειας.Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο hot spot της ΒΙΑΛ, στην περιοχή του Χαλκειούς, όπου έγιναν συμπλοκές συμμετείχαν οι οκτώ από τους παραπάνω δράστες.

Οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες, εντοπίστηκαν να κινούνται σε δημοτική οδό στην πόλη της Χίου και κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν της σύλληψης.

Στον απολογισμό της η αστυνομική διεύθυνση Χίου αναφέρει, επίσης, ότι κατά την διάρκεια των επεισοδίων, πραγματοποιήθηκαν ακόμα τρεις προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν συνολικά έξι άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις από τους συλληφθέντες για την συμμετοχή τους στις συμπλοκές της ΒΙΑΛ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Χίου, διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού των δύο άλλων, οι οποίοι – να υπενθυμίσουμε – τραυματίσθηκαν με μαχαίρι, ο ένας στον μηρό και ο άλλος στην πλάτη.

Δικογραφία σε βάρος πέντε Αφγανών

Για άλλο επεισόδιο, που συνέβη στις 2 Μαΐου 2017 σε βάρος ενός Παλαιστινίου, από το αστυνομικό τμήμα Χίου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε υπηκόων Αφγανιστάν, ηλικίας από 16 έως 42 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι προαναφερόμενοι δράστες, από κοινού με άλλους αλλοδαπούς αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, επιτέθηκαν σε 30χρονο υπήκοο Παλαιστίνης και του προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

Πηγή: astraparis.gr