Συνεχίζονται οι διακινήσεις και οι συλλήψεις.

Σε καταδιώξεις εξελίσσονται πολλές περιπτώσεις διακινήσεων μεταναστών στη Θράκη. Σε δύο περιπτώσεις σε Κορνοφωλιά και Βαφέικα, οι αστυνομικοί κυνήγησαν πεζοί διακινητές, οι οποίοι προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψη.
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών στη Θράκη. Καθημερινά η αστυνομία γνωστοποιεί περιστατικά, κάτι που αποδεικνύει ότι οι ροές συνεχίζονται. Μάλιστα εκτιμάται, ότι το καλοκαίρι, όπου η πρόσβαση από τον Έβρο είναι εύκολη, οι διακινήσεις θα αυξηθούν.
Στην περιοχή της Κορνοφωλιάς στον Έβρο αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης σε ύποπτο αυτοκίνητο. Ο οδηγός δεν σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα κι όταν απομακρύνθηκε από τους αστυνομικούς, άφησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει μέσα από χωράφια.
Τελικά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Πρόκειται για έναν 21χρονο Αλβανό ο οποίος διακινούσε δώδεκα άτομα, οκτώ Σύριους, δύο Παλαιστίνιους και 2 Ιρακινούς.

Στην Ξάνθη, δύο Πακιστανοί διακινητές στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη, πιάστηκαν στα χέρια με αστυνομικούς.
Πρόκειται για έναν 27χρονο κι έναν 30χρονο, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης. Για να αποφύγουν τους αστυνομικούς μπήκαν στα Βαφέικα και προσπάθησαν να ξεφύγουν πεζοί.
Διακινητές και αστυνομικοί έδωσαν πραγματική μάχη και τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στους διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν εφτά λαθρομετανάστες.

Πηγη:thrakinea.gr