σ

Αναδημοσιεύεται άρθρο από το nantiareport.gr στο οποίο ο συνδικαλιστής αστυνομικός Μιχάλης Αβέλλας, τοποθετείται σχετικά με την παρουσία ένστολων αστυνομικών στο Athens Gay Pride 2017 που θα γίνει το Σάββατο 10 Ιουνίου και τον τρόπο με τον οποίο συνάδελφος του χρησιμοποιεί τα Μέσα για αυτοπροβολή.


Πάλι συνέντευξη αγαπητέ Μιχάλη Λώλη;;; Τί τραβάμε με τον καημό του να γίνει διάσημος.. Γιατί όπως έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν, «οι σημαντικές αξίες είναι και πρέπει να είναι ανελαστικές».
Πήγε ο Μιχάλης Λώλης στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για τη βιωματική του εμπειρία ως ομοφυλόφιλος κι έγινε είδηση, γιατί μπροστά σε αυτό κόλλησε το λειτούργημα του αστυνομικού. Πέθανε ο συνάδελφος 49 χρονών στον ‘Έβρο κι άφησε γυναίκα και παιδί πίσω χωρίς να πάρει σύνταξη χηρείας η σύζυγος και σιγά τα ωά. Γράψανε οι κλασσικοί γραφικοί και διαμαρτυρόμενοι θα σκέφτηκαν.
Εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις. Πού κολλάνε; Πουθένα. Δεν αλλάζει τίποτα. Ελλάδα σε κρίση.
 Και στο διά ταύτα: Ποιος σε πείραξε μέσα στο Σώμα; Δεν έχεις την αποδοχή της Υπηρεσίας; Δεν κατέχεις μία περίοπτη θέση; Τί σου λείπει; Είναι καλό να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου, να διεκδικείς αλλά… Αλλά πες μου τί θα κερδίσετε όλοι οι gay ένστολοι αν παρελάσετε φέροντας στολή στις 10 Ιουνίου 2017 στο Athens Gay Pride;
Δεν βλέπεις ότι έχουν εκλείψει πλέον οι λόγοι να κυνηγάς κάτι τέτοιο. Δεν υφίστανται πια αδικημένοι άνθρωποι και μειονότητες, αφού το νομικό πλαίσιο είναι πανίσχυρο και το οπλοστάσιο ικανό να εξαφανίσει όποιον εκφράσει αντίθετη άποψη.
Μάλιστα δε, φαντάζει το κίνημά σας να ωχριά στον  πολυπολιτισμό και στην παγκοσμιοποίηση, που έχουν κάνει την πλατεία Ομονοίας να μοιάζει με ενα σκεπασμένο μπαχτσέ (κήπο με λαχανικά) στο χωριό με την πράσινη τέντα με τις εικαστικές σκαλωσιές όπου στοιβάχτηκαν εξαθλιωμένες ψυχές εντός της.
Όσο για την άποψή μου είναι η κάτωθι:
Πάλι συνέντευξη;;; Τί τραβάμε με τον καημό του να γίνει διάσημος…. 
Και έλεος πια με το ο «πρώτος έλληνας gay αστυνομικός»… Δεν είναι ο πρώτος αστροναύτης, ούτε ο doctor που ανακάλυψε τη θεραπεία του καρκίνου ή του HIV ! Υπήρξαν κι άλλοι πριν από αυτόν…
Μαγκιά σου να είσαι ό,τι θες και θα το υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να είσαι ο εαυτός σου, όχι όμως να μας συμπαρασύρεις σε αυτό το τριπάκι να ασχολούμασε διαρκώς μαζί σου για τις προτιμήσεις σου και τις έλξεις σου βάζοντας μπροστά τη στολή.
Πάντως δεν θα σε αφήσω να τα περάσεις όλα χωρίς αντίλογο, νομίζοντας πώς έχεις εν λευκώ επιταγή.
Διαφωνώ ως προς την τακτική σου κι έχω προστατευόμενο δικαίωμα να διαφωνώ και δεν μπορείς να μου το στερήσεις μέσα σε από ένα σύμπλεγμα νομοθεσιών, που στην ουσία αδυνατίζουν το Σύνταγμα. 
Γιατί όπως έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν οι σημαντικές αξίες είναι και πρέπει να είναι ανελαστικές.
Ελλάδα σε κρίση, 23.05.2017

Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αστυνομικός 

Πηγή:http://www.nantiareport.gr