Έρευνα, μετά τα στοιχεία που παρέδωσε ο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας για σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση μεταναστών και προσφύγων από Μη Κυβερνητική Οργάνωση, παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Ο κ. Μουζάλας επισκέφτηκε αργά το μεσημέρι την ανώτατη εισαγγελική λειτουργός στην οποία παρέδωσε φάκελο με στοιχεία και λίστα των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα οποία δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη ΜΚΟ. Επίσης, της προσκόμισε επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλει τη δράση της εν λόγω Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.


Στη συνάντηση με την κ. Δημητρίου ήταν και δυο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι όσα στοιχεία έχουν στην κατοχή τους θα τα παραδώσουν στις Ελληνικές εισαγγελικές αρχές, καθώς επιθυμούν να συμβάλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε ήδη παραγγελία στους οικονομικούς εισαγγελείς να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση.

Ο κ. Μουζάλας, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι απέστειλε ότι απέστειλε προς τον γερμανό ομόλογό του, στην οποία κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην διαδικασία επανένταξης, μετεγκατάστασης και επανασύνδεση προσφυγικών οικογενειών από την πλευρά των Γερμανικών αρχών, την οποία «βάφτισε» μήνυμα προς την Γερμανία για την επιβράδυνση της μεταστέγασης και επανασύνδεση οικογενειών.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε. Όμως δεν καταγγέλλουμε, έχουμε διαλέξει την διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε. Θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία βάσει νόμου, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους πρόσφυγες», δήλωσε ο κ. Μουζάλας οποίος έχει ζητήσει παράταση του χρόνου, που λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τις μεταστεγάσεις των προσφύγων.  Πηγή:zougla.gr