Θέλησαν να ξεφύγουν από τον θάνατο και τη φρίκη στην πατρίδα του, αλλά η μοίρα τους ακολούθησε… Δέκα μετανάστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν βρήκαν τραγικό θάνατο στη Βουλγαρία, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ξέφυγε από την πορεία του και σχεδόν διαλύθηκε σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα οδηγούσε ένας 16χρονος Βούλγαρος, ο οποίος δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, πόσω μάλλον λεωφορείου. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο νεαρός φάνηκε να τον έχει πάρει ο ύπνος.

Το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο εκτός των νεκρών, τραυματίστηκαν άλλοι επτά άνθρωποι, συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Παζαρντζίκ, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κανείς από τους μετανάστες δεν έφερε ταξιδιωτικά έγγραφα. Από τις ανακρίσεις ωστόσο, διαπίστωσαν ότι προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Τα δέκα άτομα που σκοτώθηκαν ήταν ο 16χρονος οδηγός και οι εννιά μετανάστες. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ο νεαρός που οδηγούσε το λεωφορείο είχε φάκελο με ανάλογα παραπτώματα.

Πηγή:faros24.gr