ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Αλεξανδρούπολη: Στην αγκαλιά της μητέρας της επέστρεψε 5χρονη προσφυγοπούλα

Στην αγκαλιά των γονιών της επέστρεψε 5χρονη προσφυγοπούλα που για 7 μήνες βρήκε στοργή και αγάπη στην ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Δουβλίνου, όταν ένας μετανάστης ή πρόσφυγας εισέρχεται στην Ευρώπη, έχει το δικαίωμα να επανενωθεί με την οικογένειά του εφόσον αυτή βρίσκεται στο εξωτερικό. Η διαδικασία αυτή, όμως μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες.

Η 5χρονη, λοιπόν, προσφυγοπούλα παρέμεινε 7 μήνες στην Ελλάδα, μακριά από την οικογένειά της, μαζί με άλλους "ασυνόδευτους" ανήλικους πρόσφυγες στην "ΑΡΣΙΣ" στην Αλεξανδρούπολη, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία "επανένωσης" με τη μητέρα της.

Όλους αυτούς τους μήνες η μικρή επικοινωνούσε μέσω ηλεκτρονικών διασκέψεων με τη μαμά της που όμως αυτό δεν αντικαθιστά με τίποτα τους βασικούς παράγοντες που προσδιορίζουν την ποιότητα της σχέσης ανάμεσα σε μία μητέρα και ένα παιδί.

Όπως είπαν και οι υπεύθυνοι της ΑΡΣΙΣ, η είναι μοναδική η στιγμή της οικογενειακής επανένωσης, απαρτιζόμενη από πολυεπίπεδες στιγμές όπου η μητέρα και η μικρή τους φιλοξενούμενη άγγιζαν διαρκώς η μία την άλλη, φιλιόντουσαν, αγκαλιαζόταν, βίωναν επί της ουσίας η μία την άλλη.

Ευχόμαστε να είναι μια εμπειρία που γρήγορα θα ξεχαστεί και πως μαμά και κόρη θα βγουν πιο δυνατές μετά απο αυτό!

 Όλια Γκαντανίδου

Πηγή:e-evros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου