Θεσσαλονίκη    31/05/2017
Αριθμ. Σχετ . :     11  / 2017


                             Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο    Δ Ε Λ Τ Ι Ο
                   επαφές της ΠΟΣΥΦΥ στη Σάμο για τις νέες Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης             
                                                     
        Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας μας με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Β. Αιγαίου Υποστράτηγο κ. Ζησιμόπουλο Νικόλαο, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου στο πλαίσιο επίσκεψης του και σειρά επαφών του, σχετικά με την λειτουργία του νέου Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στο νησί.
            Στη συνάντηση, την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Γ. Γραμματέας της Ένωσης Δράμας Μαυρίδης Ελευθέριος και παραβρέθηκε ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης Αττικής Τσιμπίδας Βασίλειος.
            Μας γνωστοποιήθηκε ότι την 10η  Ιουνίου ξεκινάει η λειτουργία της νέας υπηρεσίας όχι μόνο στο νησί της Σάμου, αλλά και σ’ αυτά της Χίου και Λέσβου.
        Από την πλευρά μας επαναλάβαμε για άλλη μια φορά τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας για την αναγκαιότητα της λειτουργίας των υπηρεσιών σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. που εκδόθηκε το 2008 αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε και όσα προβλέπει η νεοϊδρυθείσα Ευρωπαϊκή Συνοριακή Αστυνομία και Ακτοφυλακή, με ολοκληρωμένο σύστημα και Μέσα για την σωστή λειτουργία τους.

Τονίσαμε επίσης την πάγια θέση μας για νέες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων και ότι οι νέες υπηρεσίες θα πρέπει να στελεχωθούν πλήρως σε προσωπικό. Εκτός όμως από τις νέες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων, αναγκαίες είναι και μεταθέσεις συναδέλφων από την υπόλοιπη χώρα που επιθυμούν να εργαστούν στο αντικείμενο της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους και να μην γίνεται αφαίμαξη του ήδη υπάρχοντος λιγοστού προσωπικού των λοιπών υπηρεσιών.   

Πηγή: posyfy.gr