Ο πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. συγχαίρει τους νεοεξερχόμενους υπαστυνόμους ΤΕΜΑ, ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία για τις τρεις γυναίκες οι οποίες προέρχονται από τις τάξεις των Συνοριακών Φυλάκων.


Οι πρώτοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με αφετηρία στο Σώμα από το βαθμό του Συνοριακού Φύλακα
Τρείς γυναίκες συνάδελφοί μας, με κοινή αφετηρία την πρόσληψή τους ως συνοριακοί φύλακες, 



Σήμερα ορκίστηκαν ως νέοι Υπαστυνόμοι μετά την εκπαίδευσή τους στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας. Είχα την τιμή να προσκληθώ και παραβρέθηκα στην τελετή ορκωμοσίας και στην επίδοση ξιφών στους νέους Υπαστυνόμους από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντ/γο κ. Δραγατάκη.

Έπρεπε να περάσουν 17 χρόνια, για να μπορέσουν κάποιοι συνάδελφοι μου μέσα από την επιμονή τους και το πείσμα τους να ορκιστούν σήμερα ως οι πρώτοι αξιωματικοί στην Ελληνική Αστυνομία με αυτή την αφετηρία. Γνωρίζω πολύ καλά τα δεκάδες προβλήματα και εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά τους μέσα από ένα σύστημα που δεν επέτρεπε τόσα χρόνια την βαθμολογική εξέλιξη κάνοντας το δρόμο δυσκολότερο για όσους θα επιδίωκαν κάτι τέτοιο. Τόσο το θεσμικό πλαίσιο όσο και η μεγάλη βαθμολογική στασιμότητα τόσων ετών συντέλεσαν μαζί και με «άλλους» παράγοντες ένα τέτοιο όνειρο να φαίνεται απλησίαστο.

Τίποτε όμως τελικά δεν μπορεί να είναι άπιαστο αν υπάρχει επιμονή και μεθοδικότητα στο πώς να πετύχεις τον στόχο σου. Αυτό μας απέδειξαν οι συναδέλφισσές μας με την πορεία τους και το πείσμα τους. Είμαι βέβαιος πως τον δρόμο αυτό ακολουθούν και άλλοι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν ως συνοριακοί φύλακες. Είμαι επίσης πεπεισμένος, πως και ως νέοι αξιωματικοί και μέσα από την υπηρεσιακή διαδρομή τους και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν θα σταθούν ικανά και επάξια στο Σώμα ως  αξιωματικοί πλέον.

Ακούγοντας με προσοχή την Ημερήσια Διαταγή του κ. Διοικητού της Σχολής Δ. Κούγκα, στάθηκα στην προτροπή του προς τους νέους αξιωματικούς « ..να θυμάστε πάντα πως το ξίφος δεν συμβολίζει το δίκαιο του ισχυρού αλλά την ισχύ του δικαίου..» , και έχει απόλυτο δίκιο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους νέους Αξιωματικούς αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ από την ΠΟΣΥΦΥ για την επιμονή αυτών των συναδέλφων που αποδεικνύουν πως τα όνειρα δεν είναι «άπιαστα» δείχνοντας τον δρόμο σε όλους μας.

Καλή σταδιοδρομία !