ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το ισχύον σύστημα ασύλου απέτυχε

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα μετανάστευσης κος Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες , είπε ότι το ισχύον σύστημα ασύλου απέτυχε και συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι χρειάζεται να υπάρξει ίση κατανομή των ατόμων που αιτούνται πολιτικό άσυλο στις χώρες της Ε.Ε.

Το νέο πλαίσιο για το καθεστώς απονομής ασύλου στην Ευρώπη, χρειάζεται ριζική αναμόρφωση, όπως και αλλαγή νοοτροπίας από ορισμένα κράτη μέλη, υπογράμμισε ο επίτροπος 
Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας πριν από λίγο στις Βρυξέλλες, σε δημοσιογράφους από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. για την νέα πολιτική ασύλου που οικοδομεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Το σημερινό σύστημα του ασύλου δεν λειτουργεί πλέον, δεν αποτελεί επιλογή. Δοκιμάστηκε κι απέτυχε", επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος.

"Πρέπει να υπάρξει ίση κατανομή των αιτούντων άσυλο μεταξύ των κρατών μελών. Αυτό θα γίνει με εναρμόνιση των εθνικών πλαισίων. Οι αιτούντες θα έχουν ίση μεταχείριση σε όλα τα κράτη μέλη. Η γεωγραφική θέση δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο ευθύνης. Δεν μπορεί να φταίνε οι χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα" τόνισε ο επίτροπος της ΕΕ.

"Το θέμα μας δεν είναι πώς θα σταματήσουμε τη μετανάστευση, αλλά πώς θα τη διαχειριστούμε" παρατήρησε ο κ. Αβραμόπουλος και κατέληξε:

«Και προσοχή: Δεν πρέπει να συγχέουμε τους μετανάστες με τους τρομοκράτες. Θα είναι μεγάλο. Και θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Πρέπει να ανοίξουμε, νέες, νόμιμες διόδους προς την Ευρώπη. Έγιναν λάθη, γιατί η Ευρώπη δεν είχε εμπειρία διαχείρισης τέτοιας κρίσης. Αλλά έγιναν προσαρμογές στη νομοθεσία, και μπορούν σύντομα να ανοίξουν νέες νόμιμες δίοδοι προς την Ευρώπη».


Πηγή: bloko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου