Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής Β. Βράτζας επανέρχεται και αιτιολογεί την πρόταση που υπέβαλλε ,στην πρώτη Γενική Συνέλευση Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου,για αύξηση των ορίων ηλικίας.

«Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως»
Επειδή ενδεχομένως δεν κατανοήθηκαν επαρκώς , παρότι ήταν σαφέστατα, όσα ανέφερα στην
ομιλία μου στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με τα όρια ηλικίας αυτεπάγγελτης αποστρατείας των αξιωματικών, επανέρχομαι στο θέμα τονίζοντας ότι, η πρότασή μου αφορά τους συναδέλφους αξιωματικούς που δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εξαντλήσουν την ιεραρχία στους βαθμούς του Αστυνομικού Διευθυντή, Ταξιάρχου κτλ., καθόσον τους καταλαμβάνει το όριο ηλικίας (για τους Αστυνομικούς Διευθυντές τα 60 έτη και για τους Ταξιάρχους τα 62 έτη) και η Υπηρεσία τους αποστρατεύει υποχρεωτικά. 

Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που εισήχθησαν στην Σχολή Αξιωματικών σε σχετικά μεγάλη ηλικία, με αποτέλεσμα να μην τους δίνεται η δυνατότητα εξάντλησης της βαθμολογικής ιεραρχίας και ενώ επιθυμούν να παραμείνουν, η Υπηρεσία τους αποστρατεύει αυτεπαγγέλτως εφόσον καταλαμβάνονται από τα προαναφερόμενα όρια ηλικίας και όχι γιατί δεν είναι ικανοί και παραγωγικοί. Επί της ουσίας οι συνάδελφοι αυτοί είναι αξιωματικοί με «ημερομηνία λήξης» αναγκαστικά, κυρίως, στον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, παρότι είναι απόφοιτοι της παραγωγικής σχολής των αξιωματικών, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια ισονομίας και ίσων ευκαιριών για υπηρεσιακή ανέλιξη στους ανώτατους βαθμούς της ιεραρχίας ακόμη και μεταξύ συναδέλφων ιδίας σειράς εξόδου από την σχολή.

Υ.Γ.: Ο υπογράφων διανύει ήδη το πεντηκοστό τέταρτο (54) έτος της ηλικίας του, φέρων τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντού (στο δεύτερο έτος) και όπως εύκολα γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω αναγραφόμενα, ουδόλως με αφορά η προτεινόμενη ρύθμιση. Το τονίζω για ενδεχόμενες κακοπροαίρετες σκέψεις ότι διεκδικώ για προσωπικό όφελος.

Πηγή: http://www.bloko.gr