Κύκλωμα λαθροδιακινητών μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρώπης, ακόμα και τον Καναδά, εξάρθρωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, που πέρασαν χειροπέδες σε 
επτά μέλη του κυκλώματος, έξι από το Αφγανιστάν και ένα από το Σουδάν, ενώ κατάσχεσαν πλήθος διαβατηρίων, κινητών τηλεφώνων και άλλων πειστηρίων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα τών αστυνομικών, το κύκλωμα ήταν χωρισμένο σε δύο βασικούς πυρήνες: ο Α' που είχε έδρα την Αττική και μετέφερε τους μετανάστες είτε οδικώς είτε αεροπορικώς και ο Β', που είχε έδρα τη Βόρειο Ελλάδα και έκανε μόνο οδικές μεταφορές.

Τα μέλη του πρώτου πυρήνα εντόπιζαν τους υποψήφιους για μεταφορά στην Αττική και ανάλογα με τα χρήματα, που μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να επιλέξουν, είχαν δύο εναλλακτικές: τη "Βαλκανική Οδό" ή το αεροπορικό ταξίδι.

Οδικώς έφθαναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Ευζώνων και από εκεί περνούσαν στην ΠΓΔΜ και με ταξίδι μέσω Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας, έφθαναν στην Αυστρία, τη Γερμανία και κάποιοι στην Ολλανδία, καταβάλοντας στο κύκλωμα 1000-2000€.

Όσοι είχαν χρήματα επέλεγαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Ο πυρήνας χρησιμοποιούσε τα αεροδρόμια της Αθήνας, του Ηρακλείου και της Μυτιλήνης και από εκεί "έστελνε" τους μετανάστες σε Ελβετία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία και Ισπανία με 4000-6000€, Μεγάλη Βρετανία με 8000-10000€ και Καναδά με 16.000€.

Ο Β' πυρήνας χρησιμοποιούσε τη "Βαλκανική Οδό" και ανά άτομο ζητούσε 800-1300€.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής έχουν συμπεριλάβει 26 υποθέσεις στη δικογραφία.  Πηγή:bloko.gr