ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

2.223 πρόσφυγες έφυγαν από τη Χίο προς την ενδοχώρα από τον Ιανουάριο

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα, οργανώθηκαν και διευκολύνθηκαν από την ύπατη αρμοστεία, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, τρεις μεταφορές συνολικά 99 αιτούντων άσυλο και προσφύγων, μέσω ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας

Συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία εξηγούν την σημαντική μείωση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έδωσε στην δημοσιότητα η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου, από τον Ιανουάριο του 2017 έως σήμερα έχουν μεταφερθεί από τη Χίο στην ενδοχώρα με οργανωμένο τρόπο από την ύπατη αρμοστεία 2.223 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες.

Πρόκειται για άτομα που έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες στο νησί και έχουν άδεια να φύγουν από τη Χίο για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα, οργανώθηκαν και διευκολύνθηκαν από την ύπατη αρμοστεία, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, τρεις μεταφορές συνολικά 99 αιτούντων άσυλο και προσφύγων, μέσω ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Από αυτούς 62 μεταφέρθηκαν σε καταυλισμούς στην ενδοχώρα, σε συνεργασία με το συντονιστικό όργανο του υπουργείου Εσωτερικών (ΚΕΠΟΜ), ενώ οι υπόλοιποι 37 εγκαταστάθηκαν σε διαμερίσματα, ως μέρος του σχεδίου της ύπατης αρμοστείας για τους πρόσφυγες σχετικά με την διαμονή των ευάλωτων αιτούντων άσυλο.

Οι αναχωρήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες ροές από τα τουρκικά παράλια από τις 15 Ιουνίου έως σήμερα, έδωσαν την ευκαιρία στο «σύστημα» κυριολεκτικά να ανασάνει και συγκεκριμένα να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών που διαμένουν στην Σούδα και να εκκαθαρισθεί ο πρόχειρος καταυλισμός στην παραλία της περιοχής.

Επίσης, συνεχίζεται με συστηματικό τρόπο η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την Σούδα στην ΒΙΑΛ, τηρουμένου ενός ορίου ασφαλείας για τυχόν νέες μαζικές αφίξεις.

Πηγή: astraparis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου