ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Δελτίο Τύπου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για τα επεισόδια στην Μόρια μεταξύ αστυνομικών και παράνομων μεταναστώνΓια ακόμη μια φορά στη Μυτιλήνη τις τελευταίες ώρες εκτυλίχθησαν σκηνές ανομίας στο Κέντρο της Μόριας από παράνομους μετανάστες – αφρικανικής προέλευσης – που θα έπρεπε να βρίσκονται υπό κράτηση εξαιτίας της παράνομης εισόδους τους.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου
                                                                                                            Θεσσαλονίκη 19/07/2017

Αριθμ. Σχετ . :14 / 2017

                                                         
                                                              Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Για ακόμη μια φορά στη Μυτιλήνη τις τελευταίες ώρες εκτυλίχθησαν σκηνές ανομίας στο Κέντρο της Μόριας από παράνομους μετανάστες – αφρικανικής προέλευσης – που θα έπρεπε να βρίσκονται υπό κράτηση εξαιτίας της παράνομης εισόδους τους.

Δυστυχώς όμως, η ανοχή που επιδεικνύεται σε όσους εισέρχονται παράνομα στο ελληνικό έδαφος και τα δικαιώματα που τους αναγνωρίζονται ( και καμιά υποχρέωση στο κράτος που τους φιλοξενεί ) είναι προφανές πως θα οδηγήσουν σε τέτοιες καταστάσεις. Καταστάσεις που καλούνται εκ των υστέρων και με σοβαρές καθυστερήσεις να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί μας θέτοντας τους εαυτούς τους σε κίνδυνο.

Αποτέλεσμα των χθεσινών επεισοδίων εκτός των υλικών ζημιών ήταν και οι τραυματισμοί συναδέλφων, ευτυχώς για χθες όχι σοβαροί. Για πόσο όμως ακόμη, όταν η Αστυνομία και οι δυνάμεις που βρίσκονται εκεί θα επιδεικνύουν τεράστια ανοχή σε αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις παράνομων μεταναστών που καίνε, σπάνε, πετροβολούν και επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις ;

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν είναι ζήτημα ικανότητας της Αστυνομίας αλλά απόρροια της εκάστοτε πολιτικής βούλησης ο χαρακτήρας των ενεργειών αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Επισημάναμε με κάθε τρόπο το τι θα επακολουθήσει πριν ακριβώς δύο χρόνια όταν κοινοποιήθηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών που θα εισέρχονται εντός της Χώρας. Καταθέσαμε τις απόψεις μας και θέσαμε τους προβληματισμούς μας για τον τρόπο που δομήθηκαν τα ΠΡΟΚΕΚΑ αλλά και οι Υπηρεσίες Ασύλου χωρίς όμως να εισακουστούν.

Δεν τιμούν σήμερα την χώρα μας οι εικόνες παράνομων μεταναστών να βιαιοπραγούν ανενόχλητοι ουσιαστικά σε βάρος της περιουσίας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών μειώνοντας το αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας μας.

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά αυτούς που επέλεξαν να επιβάλλουν πολιτικές ανοχής στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και θα τους βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου την ώρα που οι συνάδελφοι δεν θα έχουν πλέον την τύχη με το μέρος τους.

Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου