Η πειθαρχική δίωξη εναντίον του προέδρου των Ειδικών Φρουρών ΝΤΟΥΜΑ Βασίλη , για δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το άβατο της περιοχής των Εξαρχείων , δεν ξάφνιασε κανέναν από όσους γνωρίζουν τον υπουργό προστασίας του πολίτη.

Ο κος Τόσκας περνάει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όντας ο μοναδικός υπουργός που κατόρθωσε να συγκρουστεί με ΟΛΟΥΣ τους συνδικαλιστές που δρουν στο υπουργείο του. Το στοιχείο αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για τον κύριο υπουργό, έχει διαφορετική αντίληψη από τους συνδικαλιστές και καλά κάνει ως ένα σημείο να έρχεται σε συγκρούσεις με αυτούς. Το κακό για τον κύριο Τόσκα είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να συγκρουστεί . Όταν λοιπόν ο κος υπουργός στριμώχνεται από τους συνδικαλιστές, δεν διστάζει να «διατάξει» την πειθαρχική δίωξη αυτών.

Η αρχή των διώξεων σε συνδικαλιστές έγινε πέρυσι -παρόλο που δεν δημοσιεύτηκε και εκκρεμεί ακόμη η απόφαση της ποινής - με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Χαρέλα Παναγιώτη, επειδή δήλωσε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες , ενδέχεται να διέρχονται ακραία εγκληματικά στοιχεία (το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία και η δημόσια παραδοχή από υπουργούς της Κυβέρνησης ότι διήλθαν από την Χώρα τρομοκράτες , επιβεβαίωσε πανηγυρικά τον συνδικαλιστή) . Το αμέσως επόμενο σοβαρό επεισόδιο παρεμβατισμού στη συνδικαλιστική δράση των ενστόλων έρχεται με την απαγόρευση της συγκέντρωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στα Εξάρχεια στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για ανοιχτές πόλεις. Μόλις προχθές ο υπουργός επιτίθεται φραστικά στον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής κατηγορώντας τον για ανυπόστατες δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την κρατούσα κατάσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα, για να καταλήξουμε χθες στην τελευταία χρονικά δίωξη του προέδρου των Ειδικών Φρουρών.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο κος υπουργός αντιδρά σπασμωδικά όταν οι συνδικαλιστές τολμούν να μιλήσουν στον Τύπο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους αλλά και η κοινωνία. Ίσως ακόμα να είναι επηρεασμένος από την θητεία του ως αξιωματικός στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, εκεί που οι  διαταγές του -ορθώς- απαγορεύονταν να αμφισβητούνταν. Ο υπουργός όμως οφείλει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας καριέρας που επέλεξε να ακολουθήσει, καθώς ο πολιτικός επιβάλλεται να αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών και ιδιαίτερα των εκλεγμένων.


Ο θυμόσοφος λαός μας έχει μία παροιμία η οποία πρέπει να προβληματίσει τον κο υπουργό και να αναρωτηθεί αν είναι στραβά ο γιαλός ή στραβά αρμενίζει…      

BorderNews.gr