Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη μέλους συμμορίας, που ενέχεται στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Πρόκειται για 52χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος δυο συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμορίας, παράβασης νομοθεσίας που αφορά σε παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, παράνομη είσοδο στη χώρα, αντίσταση, απείθεια, απλή σωματική βλάβη και παράβαση που αφορά στον Κ.Ο.Κ..

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ύψος του Γαλλικού ποταμού, αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη στην Επαρχιακή Οδό Χαλάστρας – Κυμίνων, κατά την οποία ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να βγει από το δρόμο. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, κατά την οποία συνελήφθη τελικά ο 52χρονος οδηγός, ο οποίος προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν ο συλληφθείς και ένας συνεργός, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά 8 αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και για τη μεταφορά τους θα κατέβαλαν κατά την άφιξή τους στην Αθήνα 1.000 ευρώ έκαστος.  Πηγη:ert.gr