Αλιεύσαμε  και παραθέτουμε την τοποθέτηση  του Προέδρου των συνοριακών Καρδίτσας και αντιπροέδρου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Σβερώνη Παναγιώτη  , στην σελίδα που διατηρεί το Σωματείο Συνοριακών Αστυνομικών Νομού Καρδίτσας σχετικά με την ίδρυση του Α.Τ. Λίμνης Πλαστήρα και την κατάργηση του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καρδίτσας, σύμφωνα με την νέα αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών ΕΛ.ΑΣ.


Ένα ωραίο επικοινωνιακό event χωρίς καμία ουσία κατά την ταπεινή μου γνώμη για την αστυνόμευση του νομού Καρδίτσας. Έκλεισε μια υπηρεσία που είχε εδαφική αρμοδιότητα όλο τον νομό με πληθυσμό 150,000 κατοίκων που επί 15 χρόνια περιπολούσε σε όλη την περιοχή με τεράστια προσφορά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και άνοιξε ένα ΑΤ που αστυνομεύει μερικά χωριά με πληθυσμό όλων μαζί περίπου 2.500 ανθρώπων !!!!!! 

Με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες αλλά μόνο πρόσφυγες έκλεισαν μια υπηρεσία που ακόμη και τα τελευταία χρόνια που την υποβάθμισαν είχε πάνω από 300 συλλήψεις τον χρόνο. Η αναδιάταξη της ελληνικής αστυνομίας δεν γίνεται στο πόδι αλλά με ουσιαστική διαβούλευση εκ των έσω, κάτι που δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση αφού κληθήκαμε να πούμε τις απόψεις μας την ημέρα ανακοίνωσης του κλεισίματος της υπηρεσίας μας.

 Όσο για την μεταστέγαση της ΔΑ Καρδίτσας στην κλειστή σχολή αστυφυλάκων που είναι ένα πάγιο αίτημα του σωματείου μας εδώ και επτά περίπου χρόνια έχοντας δεχτεί μεγάλο πόλεμο για την πρόταση αυτή τότε, αισθανόμαστε δικαιωμένοι περιμένοντας να μην μείνει στις εξαγγελίες!!!!

 Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω την φυσική ηγεσία του νομού αλλά και όλης της Θεσσαλίας μέσω της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης πόσα περιπολικά ασχολούνται καθημερινά αποκλειστικά με την διαχείριση της παράτυπης μετανάστευσης στον θεσσαλικό κάμπο??????? Η απάντηση είναι απλή κανένα......

BorderNews.gr