Βαρβιτσιώτης για Μόρια: Ανίκανος ο υπουργός να αποσυμφορήσει τα νησιά

Καλεί την κυβέρνηση να καταλάβει «πως όσο δεν προχωρά την γρήγορη εξέταση των αιτήσεων ασύλου και όσο καθυστερεί τις επιστροφές παράνομων μεταναστών προς τη Τουρκία, τόσο τα προβλήματα θα συνεχίζονται»

Για «ανικανότητα» και «ολιγωρία» κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανακοίνωσή του για τα χθεσινά επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου.

«Για πολλοστή φορά, οι Έλληνες πολίτες στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο θεατές: Τα νησιά του Βορείου Ανατολικού Αιγαίου "βουλιάζουν" από παράνομους μετανάστες και - εξαιτίας της υπερβολικής συγκέντρωσής τους - πυροδοτείται, σήμερα, ακόμα μία εξέγερση» αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Την ίδια ώρα, προσθέτει, «ο αρμόδιος υπουργός "βουλιάζει" στο τέλμα της ανικανότητας και της ολιγωρίας του να προχωρήσει στην ουσιαστική αποσυμφόρησή των νησιών».

Καλεί τέλος την κυβέρνηση να καταλάβει «πως όσο δεν προχωρά την γρήγορη εξέταση των αιτήσεων ασύλου και όσο καθυστερεί τις επιστροφές παράνομων μεταναστών προς τη Τουρκία, τόσο τα προβλήματα θα συνεχίζονται». Πηγή:protothema.gr


EmoticonEmoticon