Το διήμερο 27/28 Ιουλίου Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΥΦΥ βρέθηκε στη Λέσβο για τα προβλήματα των αποσπασμένων αστυνομικών που απασχολούνται στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.


Τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΥΦΥ Δημάκης Λάζαρος και Μάλκος Αντώνης
με τον Αστ/κο Διευθυντή Λέσβου Ανδρ. Στεφανου

   

       Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας την 27/28 Ιουλίου επισκέφθηκε τη Λέσβο και ενημερώθηκε από συναδέλφους αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες για τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
     Πριν λίγες ημέρες, για ακόμη μία φορά οι συνάδελφοι κλίθηκαν να διαχειριστούν άλλη μια εξέγερση εντός του Κέντρου Φιλοξενίας στη Μόρια της Λέσβου. Δεν ήταν η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Πέραν των εντολών και διαταγών που λαμβάνουν οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της επιχειρησιακής διαχείρισης, ως υπεύθυνος συνδικαλιστικός φορέας, οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα ζητήματα που άπτονται των υποχρεώσεων μας.
    Αυτά τα ζητήματα επισημάναμε και συζητήσαμε κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας την 27η Ιουλίου με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου κ. Ανδ. Στεφάνου. Ειδικότερα, επισημάναμε πως κύριο μέλημά μας είναι σε κάθε περίπτωση η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων που εργάζονται  είτε στις δομές που υπάρχουν εκεί είτε στη φύλαξη των συνόρων και σε εποχούμενες περιπολίες. Προτείναμε λύσεις σε επιμέρους καθημερινά προβλήματα που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων αλλά και καθιστούν αυτές τις συνθήκες ασφαλέστερες.  Καταστήσαμε σαφές και ενισχύσαμε την άποψη πως οι διμοιρίες στο νησί επιτελούν σημαντικό έργο και  η παρουσία τους εγγυάται την ομαλότητα  στις συνθήκες που επικρατούν. Καταθέσαμε την αντίθεσή μας στις φωνές που επιμένουν στην αποχώρηση των διμοιριών από το νησί. Η παρουσία τους,  αλλά προπάντων η επιχειρησιακή ετοιμότητα  και η αποτελεσματικότητά τους αποδείχθηκαν περίτρανα στην τελευταία εξέγερση. 

     Τέλος ζητήσαμε από την κ. Διευθυντή, όλο το αποσπασμένο αστυνομικό προσωπικό να υπηρετεί σε θέσεις που να σχετίζονται με τις μεταναστευτικές ροές είτε στη διαχείρισή τους είτε σε περιπολίες και φύλαξη. Θεωρούμε πως κανείς δεν περισσεύει για να διαμορφωθεί ένα κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας.