ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

«Πράσινο φως» για τις αποζημιώσεις στους μετανάστες της Μανωλάδας

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων στους μετανάστες της Μανωλάδας καθώς έχει καταστεί πλέον οριστική η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την οποία καταδικάστηκε η Ελλάδα για την υπόθεση αυτή η οποία «στιγμάτισε» διεθνώς τη χώρα μας. 

Μετά την ανάκληση από το υπουργείο Δικαιοσύνης της αίτησης που είχε υποβάλει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την επανεξέταση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος της Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θεώρησε «ως μη υποβληθείσα» την σχετική αίτηση. Έτσι, η απόφαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέστη οριστική από τις 30 Ιουνίου του 2017.


Έτσι, ανάβει οριστικά το πράσινο φως για να πάρουν οι μετανάστες-εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας αποζημιώσεις από το ελληνικό δημόσιο οι οποίες ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η σχετική προσφυγή είχε κατατεθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εν αγνοία, σύμφωνα με πληροφορίες, του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε λάβει το ελληνικό κράτος για την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Πηγή:zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου