Η Περιφερειάρχης Αττικής στηρίζει το σχέδιό της για την ανατροπή της αρνητικής εικόνας του μεγάλου πάρκου στο κέντρο της Αθήνας, στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα

Στους ιδιώτες επενδυτές στρέφεται η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικτρή κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως, ο χώρος του οποίου έχει μετατραπεί σε άντρο ανομίας. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η κυρία Δούρου απηύθυνε κάλεσμα τους ιδιώτες να επενδύσουν και να δημιουργήσουν επιχειρήσεις στο πάρκο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ προέτρεψε τις εταιρείες φύλαξης να αναλάβουν δράση, προκειμένου να ανατραπεί το αρνητικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, επηρεάζοντας μία τεράστια περιοχή στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ο σχεδιασμός για τις επόμενες κινήσεις και το μέλλον του χώρου παρουσιάστηκε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου. 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το πάρκο των 230 στρεμμάτων έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτεία. Ο κατήφορος ξεκίνησε με τα υποτιθέμενα έργα ανάπλασης, εξαιτίας των οποίων το πάρκο έμεινε για μεγάλο διάστημα κλειστό. Ακολούθησε η οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα το Πεδίον του Άρεως να μετατραπεί σε μία τεράστια πιάτσα διακίνησης ναρκωτικών και πορνείας ανηλίκων, ενώ η κατάσταση εντάθηκε με την ανεξέλεγκτη παρουσία των προσφύγων και μεταναστών.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας τόνισαν με κάθε τρόπο ότι για την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα είναι αρμόδιοι να μιλήσουν η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ετσι, αρνήθηκαν και να σχολιάσουν στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. όπως εκείνο που δείχνει ότι στο πρώτο τετράμηνο του 2017 έγιναν μόλις 18 επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στο Πεδίον του Αρεως, έναντι 75 στο ίδιο διάστημα του 2016 και 200 συνολικά στο δωδεκάμηνο του παρελθόντος έτους. 

Η εντεταλμένη σύμβουλος Β. Λάσκαρη παραδέχθηκε ότι το προσωπικό είναι ελάχιστο, δηλαδή 10 άτομα (έναντι 80 στο μακρινό παρελθόν), εκ των οποίων 7 ενεργοί, συν 4 συμβασιούχοι που τώρα θα απολυθούν. Ετσι, τα κενά καλύπτονται από 25 υπαλλήλους μέσω των εργολαβιών (ετήσιου κόστους 1,5 εκατ. ευρώ) που υπογράφονται για την 24ωρη φύλαξη, τον καθαρισμό και τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Η ίδια είπε ότι στο πλαίσιο της εξασφάλισης πόρων θα διατεθούν προς αξιοποίηση το παλιό θέατρο Οικονομίδη που ανακαινίσθηκε, τα δύο κεντρικά περίπτερα και το Γκριν Παρκ, που αναμένεται επίσης να ανακαινισθεί μέσα στο 2018.

Η δε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε υπέρ των «εμπορικών χρήσεων στα πάρκα» εφόσον αυτές λειτουργούν με έλεγχο.  Πηγή:protothema.gr