ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017

Κρήτη: Προφυλακίστηκαν τρία μέλη του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και κοκαΐνης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και εισαγγελέα τα τρία μέλη του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και κοκαΐνης που συνέλαβαν την περασμένη Παρασκευή οι διωκτικές αρχές του τόπου.

Τα τρία μέλη του κυκλώματος – δύο Έλληνες 32 και 42 χρόνων κι ένας 29χρονος Αλβανός πέρασαν τη Δευτέρα το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις φέρουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών, ενώ στον 29χρονο ο εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη για κλοπή οχήματος και εμπρησμό.


Πώς είχε στηθεί το κύκλωμα – Οι «πυρήνες» της Κρήτης και της Αιγύπτου

Το κύκλωμα αποτελούνταν από δύο «πυρήνες» που αναλάμβαναν την υλοποίηση των επιμέρους δραστηριοτήτων σε Αίγυπτο και Ελλάδα μέσω Κρήτης. Οι δράσεις του κάθε «πυρήνα» αφορούσαν – κατά περίπτωση – στην προσέλκυση των ενδιαφερόμενων μεταναστών, στη φύλαξη, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και στη διεκπεραίωση των οικονομικών ζητημάτων που αφορούσαν στην παράνομη διακίνηση τους.

Τα μέλη του «πυρήνα» της Αιγύπτου αναλάμβαναν τον εντοπισμό μεταναστών, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μετάβαση τους σε χώρες της Ευρώπης και στη συνέχεια αφού τους συγκέντρωναν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τους επιβίβαζαν σε πλοία με τα οποία πραγματοποιείτο αρχικώς η μεταφορά τους στα παράλια της νότιας Κρήτης.

Τα μέλη του «πυρήνα» της Κρήτης, αναλάμβαναν τον εντοπισμό ενδιαφερομένων μεταναστών, τους οποίους και συγκέντρωναν σε διάφορα σπίτια στο νησί για την προσωρινή διαμονή τους, ενώ στη συνέχεια αφού τους εφοδίαζαν με ακτοπλοϊκά εισιτήρια και με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αυτοί αναχωρούσαν για την Αθήνα που ήταν ο τελικός προορισμός τους.

Πηγή: cretapost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου