Δύο ανθυπαστυνόμοι, που υπηρετούν ο ένας στο τμήμα ασφαλείας Μενιδίου και ο άλλος στη φρουρά της ΓΑΔΑ, εμπλέκονται σε υπόθεση ληστείας 47χρονου πολίτη Συρίας, που διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 47χρονος, αμέσως μετά την άφιξή του από τη Γερμανία στην Ελλάδα, οδηγώντας αυτοκίνητο στην Αττική Οδό και ειδικότερα στο ρεύμα με κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς Αθήνα, ακινητοποιήθηκε από άτομα που φορούσαν στολές, οι οποίες έμοιαζαν με αστυνομικές.


Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι δράστες, με την απειλή όπλων, μετέφεραν τον Σύρο σε περιοχή του Ασπροπύργου, όπου τον εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως αφαίρεσαν από το αυτοκίνητό του το ποσό των 280.000 ευρώ και των 30.000 δολαρίων.

Πρόκειται για χρήματα τα οποία ο Σύρος μετέφερε νόμιμα, καθώς ήταν δηλωμένα, για συμπατριώτες του στην Ελλάδα. Οι κατηγορούμενοι είχαν πληροφορηθεί την ύπαρξη χρημάτων και για αυτό τον λόγο έστησαν καρτέρι στον 47χρονο.

Από την έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση, εκτός από τους δύο αστυνομικούς και ένας 32χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή στη Ρωσία.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν χθες, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Πηγή:zougla.gr