ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Πολιτικό άσυλο στον Έβρο έχουν ζητήσει περίπου 500 Τούρκοι τους τελευταίους μήνες

Πολιτικό άσυλο έχουν ζητήσει περίπου 500 Τούρκοι, που ήρθαν τους τελευταίους μήνες με διάφορους τρόπους στον Έβρο. Είτε περνώντας τον ποταμό, είτε από την θάλασσα, γιατί μετά το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν φοβούνται πως θα υπάρξουν εναντίον τους διώξεις, όπως έχει συμβεί με χιλιάδες άλλους συμπατριώτες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evrοs-nerws.gr, πρόκειται στην πλειοψηφία τους για ανώτερου πνευματικού και οικονομικού επιπέδου Τούρκους πολίτες, καθηγητές πανεπιστημίων και ανώτερους κρατικούς λειτουργούς ή επιχειρηματίες, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειες τους έρχονται στην Ελλάδα, περνώντας κρυφά το ποτάμι ή με βάρκες από την θαλάσσια περιοχή. Οι τοπικές αρχές στις οποίες απευθύνονται και υποβάλλουν αιτήσεις πολιτικού ασύλου, προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα είτε μυστικό, είτε… χαμηλά, γιατί υπάρχει κεντρική εντολή να μην βγαίνουν αυτά τα θέματα στη δημοσιότητα, ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα.

Σήμερα όμως, η ιστοσελίδα militaire.ge του συναδέρφου Πάρη Καρβουνόπουλου, επικαλούμενη πληροφορίες της τουρκικής ιστοσελίδας turkishminute.com, η οποία με την σειρά της αναφέρεται σε δημοσιεύματα της Καθημερινής, τονίζει ότι τουλάχιστον 995 Τούρκοι πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα μετά από το απίστευτο κύμα καταστολής που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν.

Κι αυτό «δένει» με τις πληροφορίες σε τοπικό επίπεδο που έχει το evros-news.gr, ενώ επισημαίνει ότι ο αριθμός των Τούρκων αιτούντων άσυλο έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους έξι μήνες, με πάνω από 236 να έχουν υποβληθεί μόνο μέσα στον Φεβρουάριο. Μετά από το πραξικόπημα περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 55.000 φυλακίστηκαν ενώ χιλιάδες διαβατήρια έχουν ανακληθεί .

"Πολλοί επιχείρησαν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, με ορισμένους να συλλαμβάνονται στα σύνορα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να πνιγούν στον ποταμό Έβρο, τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών", σημειώνει το ρεπορτάζ της τουρκικής ιστοσελίδας.

Τουλάχιστον 408 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στην Ελβετία μέσα σε ένα χρόνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ 620 κατέφυγαν στη Γερμανία κατά την ίδια περίοδο. Πηγή:evrosnews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου