Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.

Λίγο μετά τις 17:30 η συνήγορος του Σύριου είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί μαζί του προκειμένου να προχωρήσουν σε στοιχειοθέτηση της γραμμής υπεράσπισής του.

Το e-evros.gr επικοινώνησε αργότερα και φυσικά ζήτησε από τη δικηγόρο να μας πει τη θέση του κατηγορουμένου και τι λέει ο ίδιος σχετικά με αυτά που συμβαίνουν.

Η κ. Τσιουλπά μας είπε: "Πρόκειται για αστυνόμο, καθεστώς Άσαντ, ο οποίος κατά την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία εκδιώχθηκε. Τότε άρχισαν να δημιουργούνται αντικαθεστώτα του Άσαντ και να γίνονται ένοπλες συρράξεις.

Ο 32χρονος μπήκε στην οργάνωση του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού". (ουσιαστικά ήταν αντάρτης του καθεστώτος Άσαντ και όχι τρομοκράτης).

Σε μία από τις συμπλοκές ο 32χρονος κατηγορούμενος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο που ανήκε στο καθεστώς Άσαντ. Έτσι θεωρήθηκε από την οργάνωσή του προδότης και εκδιώχθηκε.

Έπειτα το διωγμό του πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου προσεγγίστηκε από την ISIS, όμως επειδή δεν συμφωνούσε με το καθεστώς τους (να σκοτώνουν και να βιάζουν άμαχο πληθυσμό) θέλησε να το "σκάσει" επικαλέστηκε ασθένεια της γυναίκας του κι έφυγε.

Στη συνέχεια μαζί με τη γυναίκα του πηγαίνουν στη Λέρο κι από τότε ζει στην Ελλάδα ως πολιτικός μετανάστης".

Σε ερώτησή μας σχετικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του η κ. Τσιουλπά μας είπε πως "σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση".


(15:00) Ορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης για τον 32χρονο Σύριο όπου σύμφωνα με την ίδια, αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες. 

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Πηγή:e-evros.gr