ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Μπλόκο των Συνοριοφυλάκων στο νέο μισθολόγιο
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων κατέθεσε σήμερα 23 Οκτωβρίου 2017 αίτημα ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας , με το οποίο επιχειρεί να ¨μπλοκάρει¨τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο με τον οποίο ρυθμίζεται το μισθολόγιο των ενστόλων. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.                                                                                                         Θεσσαλονίκη    23/10/2017
Αριθμ. Σχετ . :     31  / 2017

                                              Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Κατάθεση αιτήματος ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.
για το νέο μισθολόγιο των ενστόλων 

      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, κατέθεσε σήμερα 23.10.2017 αίτημα ακυρώσεως εφαρμογής των διατάξεων του Μέρους ΣΤ’ του ν.4472/2017 μέσω της υπ’ αριθμ οικ.2/52259/ΔΕΠ/19.09.2017 εγκυκλίου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
       Γνωστοποιήσαμε από καιρό, πως θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, συνδικαλιστικής - και όχι μόνο – έκφρασης, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το νέο και υποδεέστερο μισθολόγιο που έφερε προς ψήφιση η Κυβέρνηση και μας γνωστοποιήθηκε τρεις ημέρες πριν. Χωρίς καμία διαβούλευση αλλά και με μια σοβαρή εκκρεμότητα επαναφοράς του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012   (Αποφάσεις ΣτΕ), επιχειρήθηκε από την Κυβέρνηση η ακόμη περισσότερο συμπίεση των μισθολογικών αποδοχών πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων Αποφάσεις της Ανώτατης Δικαστικής Αρχής που ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει.
       Καταθέτουμε Αίτηση Ακυρώσεως υποβάλλοντας όλα τα δεδομένα που στοιχειοθετούν πραγματικές μειώσεις και άνιση μεταχείριση μεταξύ ίσων με σκοπό και μόνο την πλήρη εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου των ενστόλων. Αντικρούουμε με στοιχεία όλες εκείνες τις κυβερνητικές «φωνές» που διατυμπάνιζαν πως δεν υπάρχουν μειώσεις  και πως πρόκειται για μισθολόγιο που προάγει την αξιοκρατία και την δικαιοσύνη!
       Έχει πλέον το λόγο, η Ανώτατη Δικαστική Αρχή, για την εφαρμογή ή μη του «νέου» μισθολογίου.
      
          Bordernews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου