ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Καταδίωξη και σύλληψη λαθροδιακινητή στην Εγνατία οδό

Πρόκειται για 25χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου,αλλά και δύο ακόμη συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για «Εγκληματική Οργάνωση», «Μεταφορά - Προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας», «Διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα» και «Πλαστογραφία».

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα (20-10-2017), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του σταθμού διοδίων Αναλήψεως, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου Διαβατών. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά επτά (7) αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, δύο (2) εκ των οποίων βρίσκονταν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος, ενώ συνελήφθη ο διακινητής που επέβαινε ως οδηγός. Επιπλέον, σε έρευνα του οχήματος βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο πλαστό έγγραφο.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί  είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα έναντι αμοιβής, με τελικό προορισμό την Αθήνα.
Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τις συνεννοήσεις του, το προαναφερόμενο πλαστό έγγραφο και χρηματικό ποσό.

Πηγή: seleo,bloko.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου