Δέσμευση και υπόσχεση για συνεχή ενίσχυση της ελληνικής αστυνομίας με τον απαραίτητο 


εξοπλισμό ώστε να είναι αποτελεσματική στην πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος, έδωσε από την Άνω Καλεντίνη Άρτας ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Ο κ. Τόσκας παρέστη στα εγκαίνια του τοπικού αστυνομικού τμήματος και από κει εξήρε το έργο που επιτελεί η αστυνομία στην Ήπειρο, ειδικά στον τομέα διακίνησης των ναρκωτικών και πάταξης της εγκληματικότητας, ενώ αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν, ειδικά για τους αστυνομικούς που περιπολούν κοντά στα σύνορα.
Όπως δήλωσε η ενίσχυση των τμημάτων αυτών, ειδικά με θερμικές κάμερες έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.
Ειδική ήταν η αναφορά του κ. Τόσκα στις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που κατάσχονται στην περιοχή καθώς αποτυπώνεται στην πράξη η αποτελεσματικότητα της τοπικής αστυνομίας και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεργασία και ασκούνται πιέσεις ώστε και από την πλευρά της Αλβανίας να γίνει προσπάθεια στον τομέα της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Όσο για τις υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκαν στην περιοχή ο αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται καθημερινά για την πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας.
Τέλος χαρακτήρισε την χώρα μας πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου πλανάται ο φόβος της τρομοκρατίας.

Πηγή:epiruspost.gr,bloko.gr