Συνελήφθησαν χθες (29-9-2017) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Μολδαβίας, ηλικίας 39 και 36 ετών και ένας 28χρονος υπήκοος Ρουμανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Βιετνάμ, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες ηλικίας 36 και 28 ετών να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 39χρονος δράστης, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 39χρονου, περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα που οδηγούσε ήταν πλαστές.

Κατασχέθηκαν δύο (2) οχήματα, τα χρηματικά ποσά των 680 ευρώ και 27 δολάρια  Η.Π.Α,  ένα (1) ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης. Πηγη:faros24.gr