ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και λαθρεμπόριο εξαρτημάτων αυτοκινήτων στη Χίο

Τρεις αλλοδαποί ηλικίας 42, 38 και 37 ετών, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες στη χερσαία ζώνη λιμένα Χίου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράνομη είσοδο στη χώρα καθώς και για λαθρεμπόριο εξαρτημάτων αυτοκινήτων.Συγκεκριμένα στο πλαίσιο περιπολίας των ανωτέρω στελεχών, εντοπίστηκαν τρία άτομα να μεταφέρουν πλαστικές σακούλες απορριμάτων από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο τύπου Van ιδιοκτησίας του 38χρονου με πινακίδες της αλλοδαπής, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της χερσαίας ζώνης του λιμένα Χίου, σε ταχύπλοο σκάφος με όνομα ''OZII'' σημαίας Τουρκίας.Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους τρεις προαναφερθέντες, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα, ενώ μετά από έλεγχο στο περιεχόμενο των πλαστικών σάκων απορριμάτων, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν εξαρτήματα αερόσακων αυτοκινήτων διαφόρων επωνυμιών. Στη συνέχεια, σε έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. και στο ταχύπλοο σκάφος, ευρέθη μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων αυτοκινήτων, δίχως να φέρουν νόμιμα παραστατικά και πιο συγκεκριμένα:

· τετρακόσιους πενήντα (450) πυροκροτητές αερόσακων
· εκατόν εβδομήντα (170) αερόσακους οδηγού
· εκατό (100) αερόσακους συνοδηγού
· δεκαπέντε (15) ηλεκτρονικά μέρη ταμπλό-πλακέτες-ασφαλειοθήκες
· τέσσερα (04) ταμπλό
· πέντε (05) πλαστικά μέρη ταμπλό
· δύο (02) προεντατήρες ζώνης
· τριάντα πέντε (35) ηλεκτρονικούς εγκεφάλους οχήματος
· ένα (01) τιμόνι.

Η αξία των ανωτέρω ειδών εκτιμήθηκε από πραγματογνώμονα στο ποσό των διακοσίων σαράντα χιλιάδων (240.000) ευρώ περίπου, ενώ οι αντίστοιχοι διαφυγόντες δασμοί από το Τελωνείο Χίου εκτιμήθηκαν περίπου σε εξήντα οκτώ χιλιάδες (68.000) ευρώ.

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος προμηθεύτηκε τα εξαρτήματα από την Ιταλία, με σκοπό να τα μεταφέρει με τον 42χρονο και τον 37χρονο παράνομα, μέσω Ελλάδας στην Τουρκία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα εξαρτήματα, το Ι.Χ.Ε. και το Τ/Χ σκάφος. Πηγή:zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου