Μετά την "πόρτα" του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 401 στους πολυτραυματίες αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ χθές 28/11, έχει ξεσπάσει μεγάλη αντίδραση των συνδικαλιστών για την κακομεταχείριση των αστυνομικών από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401. 
   Με έγγραφο - διαταγή, του Νοσοκομείου, δίνεται η κατεύθυνση λόγω πληρότητας να μεταφέρουν τους τραυματίες αστυνομικούς τα ασθενοφόρα σε άλλα νοσοκομεία και όχι στο 401, ενώ αυτή η διαταγή δεν ισχύει για το στρατιωτικό προσωπικό. Παρόλο που η νομοθεσία δεν διαφοροποιεί την υγειονομική περίθαλψη μεταξύ αστυνομικών και στρατιωτικών και οι κρατήσεις - αυξημένες - για την υγειονομική περίθαλψη αφορούν και τους αστυνομικούς.
   Μετά την χθεσινή εξέλιξη και την δημοσιοποίηση ακόμη και της συγκεκριμένης διαταγής, οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών ακόμη και για ξεχωριστή υγειονομική περίθαλψη είναι μεγάλες. 

   Σε τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ  Χαρέλας Παναγιώτης αναφέρει : 


 " Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση με τέτοιες πρακτικές. Ενώ συμμετέχεις με κρατήσεις και ενώ το νομοθετικό πλαίσιο σε εξομοιώνει με το στρατιωτικό προσωπικό για την περίθαλψη υγείας, φαίνεται ξεκάθαρα πως σε αντιμετωπίζουν ως προσωπικό β' κατηγορίας. Εχουν ωριμάσει οι συνθήκες να κόψουμε μια σχέση "ζητιανάς" που έχουμε τόσα χρόνια για τα στρατιωτικά νοσοκομεία, τις Λέσχες, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, τα ΚΑΑΥ, κ.α. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις και να ζητιανεύεις. Αμεσα, τόσο η Ηγεσία μας όσο και οι συνδικαλιστικοί φορείς πρέπει να κατευθυνθούμε στην δημιουργία δικών μας υποδομών περίθαλψης και υγείας όσο ομως και Ταμείου συνταξιοδοτικής ενίσχυσης. Με 50.000 αστυνομικούς και με τέτοιες κρατήσεις ...κάτι καλύτερο μας αξίζει. "



 Σε ανάρτησή του ο Γιώργος Καλλιακμάνης της ΠΟΑΣΥ, αναφέρει :

Μόνη λύση η δημιουργία νοσοκομείου για τους Αστυνομικούς και τα μέλη των οικογενειών τους .
Το ΦΕΚ 1357/01-09-2010 καθορίζει τι ισχύει για τους Αστυνομικούς υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών τους όσο αφορά την εισαγωγή και νοσηλεία τους στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο αλλά και σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας μας.
Σε προγενέστερη συνάντηση μας με τον τότε διοικητή του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου και μετά από καταγγελίες συναδέλφων που δεν τους επετράπη η εισαγωγή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι επειδή οι στρατιωτικοί δεν έχουν δικαίωμα νοσηλείας σε άλλο νοσοκομείο πέραν των στρατιωτικών νοσοκομείων ενώ οι αστυνομικοί έχουν και σε οποιοδήποτε άλλο εφημερεύων δημόσιο νοσοκομείο, οι πρώτοι έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τους δεύτερους. Αυτό φυσικά είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο και συνάμα επικίνδυνο διότι φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που τραυματίες από επεισόδια αστυνομικοί, κάνουν εισαγωγή για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο το οποίο φυσικά δεν φυλάσσεται.
Ποιος φταίει για όλα αυτά;
Φυσικά οι πολιτικές και φυσικές ηγεσίες που πέρασαν εδώ και τόσα χρόνια χωρίς να φροντίσουν να δημιουργηθεί ένα Αστυνομικό νοσοκομείο για τους εν ενέργεια και εν αποστρατεία Αστυνομικούς αλλά και για τα μέλη των οικογενειών τους, το οποίο θα προσέφερε και πολλές θέσεις εργασίας σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που εδώ και πολλά χρόνια αναγκάζονται να κάνουν άλλο επάγγελμα για να επιβιώσουν, η μεταναστεύουν στο εξωτερικό.
Αυτό λοιπόν ήταν το κράτος πρόνοιας για τον έλληνα Αστυνομικό από όλους αυτούς που μας αγαπούσαν και μας αγαπούν ακόμη με «ανιδιοτέλεια».

Να τους χαιρόμαστε " 




   Εκτός των συνδικαλιστών, οι αντιδράσεις όλων των αστυνομικών είναι έντονες για αυτή την αντιμετώπιση. Αναμένεται η τοποθέτηση της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αυτή την ιδιαίτερη διάκριση που όπως φαίνεται δεν είναι η πρώτη αλλά η πολλοστή για ακόμη μία φορά !

Bordernews.gr