Χαμός γίνεται καθημερινά με την είσοδο και διακίνηση των λαθρομεταναστών στον Έβρο, αφού οι αστυνομικοί εντοπίζουν και συλλαμβάνουν συνέχεια κάθε εθνικότητας διακινητές, που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να ξεφύγουν. Χθες συνέλαβαν δυο Βούλγαρους που μετέφεραν συνολικά 44 παράνομους μετανάστες, ο ένας από αυτούς μάλιστα με επικίνδυνο τρόπο ακόμα και μέσα σε… βυτίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας: «Συνελήφθη χθες (23-11-2017) το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 57χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Ιράκ, Ιράν και Πακιστάν.

Σε βάρος του 57χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου (βυτιοφόρο) και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενο (βυτίο).

Σημειώνεται ότι λόγω της απουσίας επαρκούς εξαερισμού στο χώρο όπου βρίσκονταν οι μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων οι επτά ήταν ανήλικοι, καθώς και ότι οι πόρτες εισόδου-εξόδου στον χώρο αυτό άνοιγαν εξωτερικά, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. Πηγή:evros-news.gr