Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πενήντα  μη νόμιμους μετανάστες. Τριάντα από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, δεκαεννέα υπήκοοι Ιράκ και ένας υπήκοος Αφγανιστάν.

Σε βάρος του διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 30χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο χώρο μεταφοράς φορτίων του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πενήντα μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι από τον τρόπο με τον οποίο ο 24χρονος διακινητής μετέφερε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων στο χώρο μεταφοράς φορτίων του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων και δεκαοκτώ ανήλικοι, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Πηγή:faros24.gr