Μετά την κινητοποίηση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών της Λέσβου, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου στο κέντρο της Μυτιλήνης, σχετικά με το μεταναστευτικό και
προσφυγικό ζήτημα, μια νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από δημότες της Λέσβου και τους απόδημους της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στη 1 ώρα το μεσημέρι στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου, σκοπός είναι να μην επιτραπεί να μετατραπεί η Λέσβος, από το νησί της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, σε ένα «νησί φυλακή» και τα αιτήματα της συγκέντρωσης είναι:
- Η άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση από όλες τις δομές φιλοξενίας του νησιού.
- Η μη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμοποίησης πλωτών μέσων και η μη αποδοχή λήψης αποφάσεων χωρίς τους κατοίκους της Λέσβου για τη Λέσβο, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου.
«Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το σαφές και ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο Λεσβιακός Λαός, δεν έδειξαν διάθεση ανταπόκρισης, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει ίδια, χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος γαληνός.
Στην ανακοίνωση του Δήμου καλούνται η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, καθώς και όλοι οι λεσβιακοί Συλλόγοι της Αθήνας, «να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους και εν γένει τους Λέσβιους απόδημους της Αττικής, ώστε να δώσουν δυναμικό παρόν στην σχεδιαζόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας».
«Το μέλλον της Λέσβου αποτελεί συλλογική ευθύνη όλων. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και τους Λέσβιους απόδημους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να υπονομεύσει το μέλλον του νησιού μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου.

Πηγη:thetoc.gr,bloko.gr